loader
Mai mult loc pentru incredere, campania Orange despre siguranta in mediul online

Mai mult loc pentru incredere, campania Orange despre siguranta in mediul online

Orange doreste sa atraga atentia asupra celor mai des intalnite pericole din mediul online, cyberbullyingul si phishingul, si sa le ofere clientilor solutii pentru a se proteja de acestea

Prin strategia #OrangeForward lansata in 2022, Orange Romania si-a asumat sa ofere clientilor o experienta simpla si sigura si sa contribuie la crearea unei lumi digitale responsabile. In linie cu aceste angajamente, Orange lanseaza campania „Mai mult loc pentru incredere”, prin care isi consolideaza pozitia de partener responsabil intr-o lume digitala tot mai complexa. Astfel, Orange doreste sa atraga atentia asupra celor mai des intalnite pericole din mediul online, cyberbullyingul si phishingul, si sa le ofere clientilor solutii pentru a se proteja de acestea.

Constientizarea pericolelor din digital si protejarea tinerilor

Special pentru a-i ajuta pe gameri sa se bucure in siguranta de lumea virtuala, Orange a creat proiectul inovator Safe Zone, un spatiu de suport impotriva cyberbullyingului disponibil in Roblox si, in curand, in Fortnite, doua dintre platformele de gaming cele mai populare in randul adolescentilor. In Safe Zone, acestia afla informatii despre cyberbullying si cum pot primi ajutor de la specialisti, totul in mod interactiv:

  • In timp ce se joaca pe aceste platformele, gamerii vor intalni cabine virtuale portocalii in care se pot refugia. Acestea se numesc Safe Zone. Cand intra in Safe Zone, sunt intampinati de un bot, Orange Droid, care ii poate ghida catre un quiz despre cyberbullying sau catre informatii care ii pot ajuta intr-o situatie de cyberbullying.
  • Gamerii care raspund corect la quiz-ul din Safe Zone deblocheaza surprize, prin care castiga apoi recompense in joc.
  • Cei care vor sa raporteze un caz de cyberbullying sau au nevoie de consiliere psihologica vor afla din joc ca pot apela gratuit, din orice retea din Romania, 119, numarul unic national dedicat raportarii si prevenirii cazurilor de abuz, exploatare, neglijare si forme de violenta asupra copilului.
  • In Roblox, minigame-ul The Impossible Obby are deja o cabina de constientizare si protectie impotriva cyberbullyingului, iar in Fortnite vor exista in curand cabine Safe Zone pe sase insule, care vor putea fi accesate de cateva milioane de utilizatori din intreaga lume.

Protejarea impotriva tentativelor de phishing

In acelasi timp, reteaua de fibra si mobil #1, Orange, atrage atentia si asupra phishingului, una dintre cele mai comune actiuni de frauda la nivel global, prin care diverse persoane folosesc mediul online pentru a obtine bani, prin inselatorie.

Phishingul are loc de obicei prin metode simple, prin care sunt solicitate date personale sau informatii confidentiale, precum codul PIN, parole, numarul de card bancar. Aceste tentative solicita victimelor sa instaleze programe malware, sa transfere bani, sa se aboneze la diverse servicii cu suprataxa, sa autorizeze plati pe care nu le-au solicitat.

Pentru a ramane in siguranta, clientii nu trebuie sa raspunda la mesaje suspecte, sa acceseze link-uri sau pagini web asemanatoare cu ale unor organizatii cunoscute. Intotdeauna trebuie sa verifice expeditorul, continutul mesajelor, link-urile si fisierele primite, sa seteze parole sigure pentru fiecare echipament sau cont utilizat si sa actualizeze periodic versiunile de software de pe toate dispozitivele (telefon mobil, tableta, laptop, router, Smart TV etc.). Conectarea la internet se va face doar utilizand conexiuni la retele de internet securizate si avand instalat un program antivirus si protectie de tip firewall, care necesita actualizare permanenta.

Solutii din portofoliul Orange pentru siguranta in lumea digitala

Abonatii Orange, persoane fizice, isi poti pastra in siguranta toate datele importante de pe smartphone, tableta sau calculator prin activarea optiunii Norton Security Online. Pentru clientii care aleg pachetele Love, optiunea este inclusa in abonament in primele 2 luni.

Pentru clientii companii, Orange Business Services pune la dispozitie solutia Business Internet Security (BIS), care protejeaza informatiile transmise pe internet, precum si datele companiei, ale angajatilor si vizitatorilor, de atacurile cibernetice, atunci cand acestia acceseaza internetul. Folosind date anonimizate colectate din infrastructura serviciului BIS al Orange Business Services, Orange publica in fiecare an Raportul Business Internet Security, ce cuprinde informatii despre analize si tendinte in domeniul securitatii cibernetice.

Spotul TV aici.

Autori

foto
ORANGE ROMANIA SA