loader
Lucica Pitulice este noul Chief Financial Officer al ING Bank Romania

Lucica Pitulice este noul Chief Financial Officer al ING Bank Romania

Cu peste 20 de ani de experienta in industria bancara si un palmares redutabil in rolul de CFO in alte organizatii, Lucica s-a alaturat echipei ING in urma cu 2 ani

Lucica Pitulice preia functia de Chief Financial Officer al ING Bank Romania, incepand cu 1 aprilie 2022, dupa ce fostul CFO, Serge Offers, a preluat functia de Head of Business Banking in cadrul bancii, la 1 februarie.

Mihaela Bitu, CEO ING Bank Romania: „Cu determinarea, puterea sa de munca si bogata experienta, sunt increzatoare ca Lucica va fi un contribuitor important la succesul echipei noastre si la consolidarea pe mai departe a departamentului Finance, care are un rol esential, nu doar in activitatea noastra de zi cu zi, dar si in procesul de transformare pe care il parcurgem.”

Cu peste 20 de ani de experienta in industria bancara si un palmares redutabil in rolul de CFO in alte organizatii, Lucica s-a alaturat echipei noastre in urma cu 2 ani. In ultimul rol de CFO detinut la Patria Bank, Lucica a facut parte din Executive Board si a coordonat zonele de Finance, Treasury & ALM si Capital Markets & Investors Relationship, concentrandu-se pe organizarea functiei de Finance in urma finalizarii unei fuziuni. Experienta anterioara include rolul de CFO al ABN AMRO / RBS Bank, Country CFO la Bancpost, Management Consultant la KPMG, Finance Executive Director la Banca Romaneasca,  precum si Financial Controller la Chase Manhattan Bank (sucursala Bucuresti) si senior auditor la Deloitte.

In ultimii 2 ani, de cand ocupa pozitia de Head of Reporting & Control in echipa ING Romania, Lucica a contribuit semnificativ la consolidarea echipei de profesionisti din cadrul Diviziei Financiare si redefinirea standardelor la care departamentul ofera informatii si consultanta catre alte departamente.

Lucica Pitulice, CFO ING Bank Romania: „O misiune a mandatului meu va fi implementarea programului ambitios de digitalizare in cadrul functiei financiare, program inceput in perioada anterioara. Atingerea acestui obiectiv va permite echipei de profesionisti din cadrul Diviziei Financiare sa fie implicata preponderent in activitati cu plus valoare pentru organizatie. Mai exact, stiind faptul ca “azi” devine repede “ieri”, accesul facil la un volum mare de date bine structurate creaza premisele sustinerii unui proces  decizional si de raportare financiara optim.”

ING

ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala globala, care ofera servicii bancare unui numar de peste 38,4 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari.

Infiintata in 1994, ING Bank Romania este a patra banca in top 10 banci locale, conform activelor, si singura banca cu crestere organica, fara achizitii de portofolii de clienti sau alte banci. ING Bank Romania este o banca universala cu peste 1,6 milioane de clienti din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri si Mid-Corporate si Wholesale Banking.

Misiunea ING este aceea de a-i sustine pe oameni sa fie cu un pas inainte, in viata si in afaceri.

Autori

foto
ING BANK N.V. AMSTERDAM SUCURSALA BUCURESTI