loader
LG si INFINEON prezinta LG G8 ThinQ cu camera frontala Time-of-Flight

LG si INFINEON prezinta LG G8 ThinQ cu camera frontala Time-of-Flight

Prin intermediul senzorului de imagine cu microcip Infineon REAL3TM, LG ofera o securitate sporita si o camera foto selfie ce masoara profunzimea campului.

LG Electronics si Infineon Technologies AG s-au aliat pentru a aduce tehnologia de varf Time-of-Flight (ToF) iubitorilor de selfie-uri pe smartphone din toata lumea.

Microcipul senzorului de imagine Infineon REAL3TM, ce va avea un rol-cheie in functionarea camerei foto frontale de pe noul LG G8 ThinQ, va fi dezvaluit la Barcelona, in cadrul Mobile World Congress 2019. Folosind expertiza Infineon si pmdtechnologies in domeniul algoritmilor pentru procesare de nori de puncte 3D (un set de puncte informationale in spatiu, produse prin scanare 3D), senzorul inovator va aduce camera frontala de pe smartphone la un nivel cu totul nou al capabilitatilor.

In timp ce alte tehnologii 3D folosesc algoritmi complecsi pentru a calcula distanta dintre obiectiv si un obiect, microcipul senzorului de imagine ToF ofera o masuratoare mai corecta, captand lumina din spectrul infrarosu reflectata de subiect. Drept rezultat, ToF are o mai mare eficienta cand lumina ambientala este crescuta, reducand incarcarea procesorului aplicatiei si, prin urmare, si consumul de energie.

Datorita timpilor sai redusi de raspuns, tehnologia ToF este folosita larg in cadrul diverselor metode de autentificare biometrica, precum recunoasterea faciala. In plus, deoarece tehnologia ToF vizualizeaza obiectele in 3D fara a fi afectata de lumina din surse externe, aceasta ofera o rata excelenta de recunoastere, atat in spatii de interior cat si de exterior – ideala pentru implementarea in aplicatii de realitate augmentata (AR) si realitate virtuala (VR).

Principala producatoare mondiala de semiconductori energetici, Infineon este o companie recunoscuta si pentru excelenta sa tehnologica in domeniul solutiilor pentru senzori. Producatorul german de microcipuri permite construirea unor aplicatii foarte fiabile in domeniul automobilistic, de administrare a energiei si de securitate digitala. Compania a dezvoltat tehnologia ToF din LG G8 ThinQ pentru a fi utilizata atat in cadrul smartphone-urilor premium, cat si al celor de mijloc de gama.

“Infineon se pregateste sa revolutioneze piata,” a declarat Andreas Urschitz, presedintele diviziei Power Management & Multimarket de la Infineon. “Am demonstrat functionarea serviciilor dincolo de simplul nivel al produsului – am raspuns nevoilor specifice ale producatorilor de telefoane, ale caselor de design de referinta asociate si ale producatorilor de module pentru camere foto. In decurs de cinci ani, ne asteptam ca majoritatea smartphone-urilor sa dispuna de camere foto 3D, iar Infineon va contribui cu o cota semnificativa.”

Varful de gama LG ce va fi lansat se lauda si cu functii unice, posibile doar datorita tehnologiei ToF, precum functia Real Bokeh imbunatatita. Folosind algoritmul proprietar LG pentru camera foto, senzorul 3D poate distinge cu usurinta subiectii umani de obiectele de fundal, permitand utilizatorilor sa-si faca selfie-uri mai impresionante vizual folosind diverse niveluri de blur.

“Avand mereu in minte scopul LG de a oferi o reala valoare clientilor sai pe segmentul mobil, noul nostru varf de gama a fost conceput din start pe baza tehnologiei ToF, pentru a oferi utilizatorilor un sistem unic si securizat de verificare, fara a sacrifica capacitatile camerei foto,” a declarat Chang Ma, vicepresedinte senior si sef Product Strategy in cadrul LG Mobile Communications Company. “Modelul LG G8 ThinQ cu ToF va fi alegerea perfecta pentru utilizatorii care-si doresc un smartphone premium a carui camera foto ofera capabilitati de neegalat.”

Autori

foto
LG ELECTRONICS ROMANIA SRL