loader
LG Electronics promite ca Inteligenta Artificiala va oferi o viata si mai buna

LG Electronics promite ca Inteligenta Artificiala va oferi o viata si mai buna

Directorul Tehnic LG prevede ca viata va fi imbunatatita prin noua generatie de inovatii din domeniul inteligentei artificiale, concentrate pe consumator.

Presedintele si Directorul Tehnic LG Electronics (LG), Dr. I.P. Park, a descris viziunea despre viitor a companiei in cadrul discursului sau inaugural de la CES 2019, intitulat ”AI for an Even Better Life” (AI pentru o viata si mai buna).

In cadrul CES, cel mai important targ de electronice de larg consum din lume, seful LG a detaliat cum cei trei piloni de baza ai inteligentei artificiale – Evolutie, Conectare si Deschidere – pot oferi un ecosistem AI robust, cu solutii diverse pentru lumea reala.

Un sustinator de varf al tehnologiei AI concentrate pe consumator, LG continua sa adopte un rol de lider, pledand pentru rolul benefic al inteligentei artificiale in vietile consumatorilor. Discursul a inclus tehnologiile AI ale LG implementate in scenarii ale vietii de zi cu zi, pentru a oferi audientei de peste 3.000 de reprezentanti ai industriei de profil, influenceri si jurnalisti o intelegere mai profunda a felului in care compania lucreaza la transformarea zilei de maine.

Robotul LG CLOi GuideBot a impartit scena cu Dr. Park in timpul discursului, devenind astfel primul robot din lume care a ajutat la sustinerea unui discurs inaugural la CES.

„Va face tehnologia viata mai buna?” a intrebat Dr. Park in deschiderea discursului sau. „In ultimii 100 de ani, electrocasnice precum frigiderele, masinile de spalat si aspiratoarele au redus timpul petrecut cu sarcinile casnice cu aproximativ 75%, dar a crescut semnificativ munca cognitiva,” a explicat Dr. Park. „Raspunsul este inteligenta artificiala – dar doar daca reusim sa obtinem o inteligenta artificiala adevarata.”

De la lansarea sa, in 2017, brand-ul de tehnologie AI al companiei, LG ThinQ, si-a extins rapid portofoliul pentru a include aparate de aer conditionat, masini de spalat, televizoare, smartphone-uri si aspiratoare robotizate. Dr. Park a prezentat cele mai recente inovatii LG in domeniul acestor aparate ce folosesc puterea inteligentei artificiale: cel mai avansat microcip AI din lume pentru electrocasnice, o masina de spalat cu invatare consolidata si masinarii „auto-vindecatoare”, ce pot detecta si repara automat problemele de functionare fara a intrerupe operatiunile aflate in desfasurare.

 „Dar vreau sa va vorbesc despre mai mult decat simple imbunatatiri,” a continuat Dr. Park. „Ambitia noastra este de a depasi rolul din prezent al LG, de producator de varf al electronicelor de larg consum, si de a deveni inovatori ai stilului de viata, deservind un stil de viata cu adevarat inteligent.” Detaliind viziunea LG despre epoca inteligentei artificiale, Dr. Park a explicat cum cele trei idei-cheie – Evolutie, Conectare si Deschidere – vor permite tehnologiei AI sa transforme fiecare aspect al vietii de zi cu zi. Produsele LG ThinQ vor evolua in timp, invatand despre utilizator, se vor conecta direct cu viata consumatorului si vor deschide calea unui ecosistem de inovatie intarit de parteneriate si cooperare, oferind in cele din urma „o definitie noua si indrazneata a vietii mai bune.”

Dr. Park a subliniat importanta inteligentei ce evolueaza pentru electronicele de larg consum. Pentru ca dispozitivele AI sa depaseasca stadiul simplei recunoasteri vocale si executiei automate a indatoririlor, acestea trebuie sa poata intelege scopul si intentia din spatele fiecarei comenzi. Pentru o asemenea intelegere contextuala, inteligenta artificiala trebuie sa evolueze, acumuland interactiuni cu utilizatorul.

LG isi extinde cunoasterea fara egal a consumatorilor de la nivelul caminului la cel al drumului, oferind noi experiente inovatoare pentru masina. In cazul unei revolutii a condusului autonom, LG si-a propus sa schimbe si sa extinda insasi definitia vehiculului, de la modalitate de transport la spatiu mobil. Solutia LG cu AI pentru habitaclu va ajuta utilizatorii sa-si optimizeze folosirea timpului economisit la condus, transformandu-le vehiculele intr-o sala de conferinte, de cinema sau chiar un magazin pentru cumparaturi personalizate.

„Construirea acestei noi experiente din masina necesita o plaja larga de solutii diverse, atat hardware, cat si software… De aceea avem nevoie de colaborare DESCHISA,” a declarat Dr. Park, ilustrand eforturile continue ale LG pentru a facilita o cultura a inovatiilor deschise. A prezentat colaborarea LG cu importantul producator de scaune, Adient, prin care se urmareste dezvoltarea scaunelor inteligente pentru o experienta personalizata la bordul masinii. A fost anuntat si noul plan LG pentru platforma sa de operare, webOS, aflata in sistem open source inca din martie 2018.

„Din acest an, in cadrul webOS vom adauga acces deschis la platforma proprie de AI a LG pentru dezvoltatori din intreaga lume,” a declarat Dr. Park.

Dr. Park a prezentat apoi ambitia LG de a dezvolta potentialul tehnologiei AI pe o scara mult mai larga, conectand unitati pana acum individuale in cadrul unor sisteme inteligente. Platforma LG de Livrare a Serviciilor Robotizate – Robot Service Delivery Platform (RSDP) – va coordona sistematic ceea ce multipli roboti vad, aud si invata, transformand astfel modul in care ne administram munca si mediul inconjurator. Reteaua inteligenta bazata pe AI ne va permite sa imbunatatim radical eficienta ecosistemului nostru energetic, de la productie si depozitare la consum. Semnalizarea inteligenta va transforma elementele fizice ale spatiului, precum zidurile, panourile de afisare sau chiar podelele in parti active si inteligente ale mediului nostru inconjurator.

Discursul inaugural LG a cuprins experti globali, inclusiv fondatorul Fundatiei XPRIZE - Dr. Peter Diamandis, renumitul cercetator in domeniul AI - Dr. Andrew Ng, directorul departamentului de automobile Luxoft - Alwin Bakkenes, vicepresedintele departamentului de inginerie Qualcomm - Durga Malladi, si directorul Institutului de Robotica Contextuala de la Universitatea California San Diego - Profesorul Henrik Christensen.

„LG este un motor global, aflat in prima linie a revolutiei AI, care va avea un impact asupra tuturor industriilor majore, de la tehnologie la sanatate, agricultura, transport, inginerie si mai mult de-atat,” a declarat Gary Shapiro, presedinte, CEO al CTA. „Am fost incantati ca LG sa vorbeasca despre «AI pentru o viata si mai buna» in cadrul primului sau discurs inaugural din istoria CES.”

Vizitatorii Zonei ThinQ de la standul LG, nr. 11100 de la Las Vegas Convention Center pot vedea personal in aceasta saptamana cum functioneaza tehnologia LG bazata pe colaborare si inteligenta artificiala ce evolueaza.

Autori

foto
LG ELECTRONICS ROMANIA SRL