loader
KRUK Romania sustine educatia financiara timpurie alaturi de Fundatia Hope and Homes for Children

KRUK Romania sustine educatia financiara timpurie alaturi de Fundatia Hope and Homes for Children

KRUK Romania, companie membra a Grupului financiar international KRUK, se alatura initiativelor Fundatiei Hope and Homes for Children Romania cu o noua componenta de educatie financiara pentru copii si tineri din sistemul de protectie a copilului.

Sesiunile de educare se vor desfasura in toata tara si isi propun sa explice notiuni financiare de baza, precum si utilizarea instrumentelor financiare necesare unui mod de viata responsabil.


In plus, in judetele Maramures, Neamt, Suceava si Botosani, KRUK Romania va organiza, alaturi de Hope and Homes for Children, sesiuni de educatie financiara atat a tinerilor care parasesc sistemul de protectie, cat si a personalului implicat in implementarea programelor Fundatiei: educatori, psihologi, asistenti sociali, angajati ai Serviciului Public de Asistenta Sociala, ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, ai Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca etc.


Parteneriatul KRUK Romania - Hope and Homes for Children se concentreaza pe trei segmente:


1. prevenirea separarii copilului de familie;
2. integrarea socio-profesionala a tinerilor proveniti din sistemul de protectie a copilului;
3. formarea profesionala a personalului din sistemul de protectie si oferirea de asistenta Directiilor de Protectie a Copilului cu care colaboreaza Fundatia.

 

“Ne-am alaturat programelor dezvoltate de Fundatia Hope and Homes for Children Romania cu gandul la binele pe care il putem face prin sustinerea actiunilor Fundatiei, dar si cu scopul de a oferi elemente de educatie financiara copiilor, tinerilor adulti si angajatilor din cadrul sistemului de protectie a copilului. Dorim sa ajutam copiii din programul de prevenire a separarii copilului de familie, dar si tinerii care, dupa ce ies din sistemul de protectie a copilului, vor beneficia de programul de integrare socio-profesionala. Este un proiect in care ne-am implicat din dorinta de a oferi copiilor si tinerilor aflati in situatii dificile, ajutorul de care au nevoie pentru a putea pasi in viata de adult mai pregatiti si mai siguri pe ei.“ a spus Tomasz Ignaczak, Director General KRUK Romania.


“Obiectivul parteneriatului nostru cu KRUK Romania este de a ajuta cat mai multe familii si copii aflati in situatii dificile. Noutatea acestui parteneriat este reprezentata de componenta de educatie financiara, prin organizarea de sesiuni de consiliere, atat pentru beneficiarii nostri directi, cat si pentru partenerii din administratiile locale care, ulterior, vor transmite mai departe informatiile acumulate celor cu care lucreaza zi de zi. Fiecare copil ajutat, indrumat, sfatuit, este un viitor adult care isi va gasi cu siguranta drumul catre normalitate, catre o viata mai buna“, a spus Stefan Darabus, director regional pentru Europa Centrala si de Sud in cadrul Hope and Homes for Children.


In cei 10 ani de prezenta in Romania, KRUK a dezvoltat si implementat programe de reponsabilitate sociala ce au avut ca scop imbunatatirea pregatirii financiare a romanilor si informarea clientilor sai cu privire la solutiile de rezolvare a problemelor financiare cu care se pot confrunta la un moment dat in viata. In acest sens, KRUK Romania a participat la dezvoltarea unui modul educational la care au participat 1.000 de elevi de clasele IX - XII, din 123 de licee din 14 orase, care au invatat sa-si creioneze un buget lunar, sa inteleaga mecanismele simple ale unui mod de viata responsabil. Acest proiect s-a nascut din viziunea KRUK Romania conform careia educatia financiara timpurie, intelegerea mecanismelor simple ale creionarii unui buget care sa reflecte veniturile si cheltuielile lunare, sunt primii pasi pe care o persoana poate sa ii faca pentru a se familiariza cu elementele sistemului economic.

 


Fundatia Hope and Homes for Children se implica activ in reformarea sistemului de protectie a copilului, prin programe dezvoltate la nivel national. In acelasi timp, programele Fundatiei se adreseaza si personalului care lucreaza direct cu copiii si tinerii vulnerabili. Hope and Homes for Children contribuie la procesul de reforma a sistemului de protectie a copilului prin parteneriate strategice cu Guvernul Romaniei, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si UNICEF, dar si prin colaborari cu Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.


 

Autori

foto
KRUK ROMANIA SRL