loader
KPMG Legal - Toncescu si Asociatii a asistat Keywords International Limited in achizitionarea AMC Ro Studio SRL, o companie romaneasca lider in creatie pe  piata jocurilor video

KPMG Legal - Toncescu si Asociatii a asistat Keywords International Limited in achizitionarea AMC Ro Studio SRL, o companie romaneasca lider in creatie pe piata jocurilor video

Tranzactia a fost finalizata recent, iar pe parcursul intregului proces KPMG Legal a oferit servicii juridice extinse cumparatorului alaturi de firma de avocatura DWF din Londra

KPMG Legal - Toncescu si Asociatii SPARL a asistat cu succes Keywords International Limited, companie parte din grupul Keywords Studios, ce ofera servicii tehnice si creative pentru industria globala de jocuri video, in achizitia AMC Ro Studio SRL (AMC), o companie cu traditie creata in 1996, ce ofera clientilor din Europa si Statele Unite servicii de dezvoltare si design vizual 3D creativ, creand arta conceptuala si grafica de miscare pentru jocuri, filme si media digitale.

AMC lucreaza pentru editori si dezvoltatori precum Activision, 2K, CD Projekt Red, Wargaming, Zynga si altii in proiecte si francize mari, inclusiv Call of Duty, World of Tanks, Spider Man, seria Mafia si Planet of the Apes.

Tranzactia a fost finalizata recent, iar pe parcursul intregului proces KPMG Legal a oferit servicii juridice extinse cumparatorului alaturi de firma de avocatura DWF din Londra, reprezentata prin intermediul echipei coordonate de Paddy Eaton, Partener DWF (Londra). KPMG Legal a oferit consultanta in intregul proces al tranzactiei, incepand cu etapa due-diligence si oferind asistenta juridica pentru redactarea tuturor documentelor necesare tranzactiei, negocierii si semnarii acestora.

                                 

Laura Toncescu, Head of KPMG Legal - Toncescu si Asociatii, si Dragos Iamandoiu, Managing Associate, KPMG Legal – Toncescu si Asociatii, au coordonat asistenta juridica privind realizarea tranzactiei, actionand pentru Keyword International Limited, cu ajutorul semnificativ al colegelor Corina Roman, Managing Associate, si Ruxandra Petcu, Senior Associate, KPMG Legal – Toncescu si Asociatii.

KPMG Legal a lucrat indeaproape cu echipa de Consultanta Fiscala din KPMG in Romania, coordonata de Daniel Pana, Director, expertii reunindu-si competentele pentru a oferi solutii integrate pe tot parcursul tranzactiei.

Dragos Iamandoiu, Managing Associate, KPMG Legal – Toncescu si Asociatii, afirma: "Suntem incantati ca am avut ocazia sa colaboram cu Keywords Studios si DWF intr-o tranzactie transfrontaliera atat de importanta si interesanta, ajutand clientii nostri sa isi extinda afacerea si sa se dezvolte in continuare atat in Romania, cat si in intreaga regiune."

Paddy Eaton, Partener DWF Londra, a afirmat: "Suntem entuziasmati ca am asistat la aceasta achizitie majora impreuna cu echipele KPMG Legal Romania coordinate de Laura si Dragos, care au demonstrat o calitate foarte buna a serviciilor juridice oferite, cunoasterea pietei specifice si o vasta experienta in tranzactiile implicate in aceste cazuri complexe. Impreuna am facilitat expansiunea si dezvoltarea oportunitatilor pentru serviciile oferite de Keywords Studios prin adaugarea de talent, experienta si un alt nivel in industria serviciilor artistice de video gaming."

Jon Hauck, Joint Interim CEO al Keywords Studios, spune: "Colaborarea cu KPMG Legal Romania si DWF Londra pe acest proiect a fost o experienta deosebita si vreau sa multumesc echipelor de profesionisti talentati care ne-au ajutat si au facut posibila aceasta achizitie si in special Laurei si lui Dragos (KPMG Legal – Toncescu si Asociatii) si lui Paddy (DWF). Am avut placerea sa descoperim ca, indiferent de granite, serviciile pe care ei le ofera reprezinta un nivel inalt de cunostinte, receptivitate, angajament intr-o abordare multi-disciplinara, rezultand servicii integrate extrem de profesioniste. "

Keywords Studios este un furnizor international de servicii tehnice pentru industria globala a jocurilor video. Fondata in 1998 este situata strategic in Asia, Australia, America si Europa cu peste 65 de locatii in 22 de tari si ofera servicii integrate de creatie de arta, servicii de marketing, dezvoltare de jocuri, testare, localizare, servicii audio si suport pentru jucatori in peste 50 de limbi si 16 platforme de jocuri, toate deservind o baza peste 950 de clienti din intreaga lume. Keywords Studios are o pozitie puternica pe piata, deservind 23 dintre primele 25 de companii de jocuri, inclusiv Activision Blizzard, Bandai Namco, Bethesda, Electronic Arts, Konami, Microsoft, Riot Games, Square Enix, Supercell, TakeTwo, Epic Games and Ubisoft. Recent titles worked on include Call of Duty: Black Ops Cold War, Anthem, Star Wars Jedi: Fallen Order, Assassin's Creed Valhalla, Valorant, League of Legends, Fortnite, Clash Royale si Doom Eternal. Keywords Studios este listat pe AIM, piata reglementata a Bursei de Valori din Londra (KWS.L).

Despre DWF

DWF este o societate e avocatura globala care opereaza in 31 de locatii cheie, cu peste 4.000 de angajati. In martie 2019, compania a devenit prima firma de avocatura Main Market Premium care a fost listata la bursa din Londra.

Despre KPMG

KPMG este o organizatie globala de firme independente de servicii profesionale care furnizeaza servicii de audit, consultanta fiscala si in domeniul afacerilor. Ne desfasuram activitatea in 146 de tari si aveam la finalul anului financiar 2020 aproape 227.000 de angajati in firmele membre din intreaga lume. Fiecare firma KPMG este din punct de vedere legal o entitate separata si distincta si se descrie ca atare. KPMG International Limited este o societate privata engleza cu raspundere limitata la garantii. KPMG International Limited si entitatile sale nu ofera servicii pentru clienti.

In Romania si Republica Moldova, KPMG isi desfasoara activitatea in cadrul celor sase birouri din Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si Chisinau. In prezent dispunem de un numar de peste 800 de profesionisti, atat cetateni romani, cat si straini.

Autori

foto
KPMG LEGAL – TONCESCU șI ASOCIAțII