loader
KPMG in Romania anunta parteneriatul cu Skyline Drones

KPMG in Romania anunta parteneriatul cu Skyline Drones

Tehnologia dronelor va schimba jocul pentru mai multe industrii

KPMG in Romania, lider in transformarea afacerilor si consultant de incredere in inovatie, a anuntat incheierea unui parteneriat cu Skyline Drones, un important furnizor de servicii de monitorizare si inspectie aeriana cu ajutorul dronelor.

Prin intermediul acestui parteneriat, KPMG poate oferi clientilor sai alternative inovatoare la activitatile care, pana de curand, au fost realizate in mod traditional si cu utilizare intensiva a fortei de munca, precum si solutii la provocarile abordate pana in prezent intr-un mod limitat. Inspectiile cu ajutorul dronelor deschid orizonturi noi, economisesc timp si efort si prezinta un grad ridicat de precizie. Acestea sunt destinate in special unor industrii precum agricultura, energia, telecomunicatiile, petrolul si gazele, precum si constructiilor civile si industriale.

Richard Perrin, Head of Advisory, KPMG in Romania, explica: „Pe langa serviciile traditionale de consultanta, KPMG isi extinde oferta cu solutii inovatoare pentru a sprijini afacerile clientilor, ajutandu-i sa isi dezvolte operatiunile si sa faca fata provocarilor strategice si operationale. Parteneriatul cu Skyline Drones este un mod de a adauga tehnologie si solutii inovatoare la oferta noastra catre clienti. Acestea sunt din ce in ce mai solicitate pe piata, consolidate de circumstantele actuale generate de pandemia COVID-19.

Tehnologia dronelor va schimba jocul pentru mai multe industrii”, adauga Andrada Iliescu, Director Consultanta in Afaceri, KPMG in Romania. „In ultimii patru ani, expunerea noastra fata de industria dronelor a crescut exponential, iar recenta crestere a tehnologiilor adiacente a sporit si mai mult proliferarea solutiilor oferite cu ajutorul dronelor. Supravegherea cu drona poate acoperi o paleta mare de servicii, de la inspectii ale rezervoarelor de petrol sau ale spatiilor inguste / inchise, la inspectii ale liniilor de inalta si medie tensiune, ale emisiilor de gaze, stadiile de constructie ale cladirilor comparativ cu planurile tehnice, inspectia activelor etc. Suntem incantati de parteneriatul cu Skyline Drones, care extinde portofoliul nostru de oferte de solutii prin tehnologie. Acestea vor include acum evaluari si integrari complete, operatiuni de zbor si solutii de procesare a imaginilor captate.”

Ciprian Iorga, Fondator, Skyline Drones adauga: „Inspectia cu ajutorul dronelor, care utilizeaza vehicule aeriene fara pilot (UAV), devine rapid metoda preferata de inspectie si monitorizare vizuala intr-o gama larga de industrii. Inspectia aeriana cu ajutorul dronelor este cea mai sigura alternativa la orice metoda clasica de monitorizare si inspectie vizuala, cu personal de la sol, si tot mai multe companii digitalizate incep sa realizeze si sa inteleaga avantajele includerii inspectiei cu ajutorul dronelor in bugetele lor anuale.

Plecand de la experieta dobandita pana in prezent, serviciile pe care ne vom concentra vor fi cele de agricultura de precizie, identificare de defecte (vizuale si termale), masuratori cu ultrasunete (UT measurements), inspectii LIDAR, modele 3D & fotogrametrie si tururi virtuale. 

Datorita experientei vaste a KPMG in planificarea strategica si operationala, Skyline Drones va putea sprijini intreprinderile nu numai in furnizarea de servicii de inspectie aeriana, ci si in punerea in aplicare pe plan intern a unor servicii complete de monitorizare si inspectie cu ajutorul dronelor . Sunt incantat de acest parteneriat cu KPMG in Romania si acesta este inca un exemplu pentru ceea ce este posibil atunci cand organizatii cu competente complementare si viziune comuna se reunesc.”

KPMG in Romania si Skyline Drones au impreuna misiunea de a ajuta companiile sa inteleaga beneficiile utilizarii dronelor, sa identifice oportunitati specifice pentru activitatea lor si sa recomande strategii si actiuni de punere in aplicare. In plus, ne vom ajuta clientii sa lucreze cu datele colectate de drone, sa le proceseze si sa actioneze in consecinta pentru maximizarea rezultatelor.

Despre Skyline Drones

Cu o prezenta puternica in Europa de Est si in zona Balcanica, Skyline Drones a devenit un jucator cheie in industria serviciilor de scanare aeriana cu ajutorul dronelor prin reteaua sa de colaboratori atat pentru echipamente hardware, cat si pentru software de procesare si analiza. Cu peste 350 000 de euro investiti in tehnologie de varf si piloti instruiti pentru misiuni de termografie, topografie, fotogrametrie, inspectia defectelor, spatii inguste si greu accesibile si inspectia rezervoarelor si cu peste 1 000 de misiuni de zbor efectuate in total, Skyline Drones a finalizat peste 150 de proiecte complexe in agricultura de precizie, petrol si gaze, energii regenerabile, utilitati precum si in sectorul civil si constructii industriale.

Despre KPMG

KPMG este o organizatie globala de firme independente de servicii profesionale care furnizeaza servicii de audit, consultanta fiscala si in domeniul afacerilor. Ne desfasuram activitatea in 146 de tari si aveam la finalul anului financiar 2020 aproape 227.000 de angajati in firmele membre din intreaga lume. Fiecare firma KPMG este din punct de vedere legal o entitate separata si distincta si se descrie ca atare. KPMG International Limited este o societate privata engleza cu raspundere limitata la garantii. KPMG International Limited si entitatile sale nu ofera servicii pentru clienti.

 In Romania si Republica Moldova, KPMG isi desfasoara activitatea in cadrul celor sase birouri din Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si Chisinau. In prezent dispunem de un numar de peste 800 de profesionisti, atat cetateni romani, cat si straini.

Autori

foto
KPMG ROMANIA SRL