loader

KPMG in Romania a lansat Romanian IFRS Institute

KPMG in Romania a lansat Romanian IFRS Institute, o sectiune a site-ului sau de internet dedicata procesului de implementare a IFRS, oferind informatii si resurse utile directorilor financiari, membrilor in consiliile de administratie, liderilor si actionarilor companiilor despre cadrul global de raportare financiara.


Resursele Romanian IFRS Institute sunt puse la dispozitia entitatilor care au cerinta legala de a raporta conform IFRS, dar si al entitatilor care intocmesc IFRS pe o baza voluntara.


Aura Giurcaneanu, Head of Audit and Assurance in cadrul KPMG Romania, afirma: “Dupa trecerea la IFRS ca baza a contabilitatii pentru institutiile de credit incepand cu 1 ianuarie 2012, societatile listate, societatile de asigurare, fondurile de investitii si alte entitati ale pietei de capital se pregatesc sa faca acest pas in viitorul apropriat. In acest context, Romanian IFRS Institute este o resursa valoroasa pentru liderii in afaceri si autoritati in egala masura, asigurand un flux de informatii la zi despre mediul in continua schimbare al Standardelor Internationale de Raportare Financiara”.


Experientei pe plan local a KPMG in Romania i se adauga know-how-ul international al KPMG Global IFRS Institute, care pune la dispozitia entitatilor resurse si informatii actualizate permanent, dar si o echipa multi-disciplinara de profesionisti in IFRS. Recent, Mary Tokar, liderul Grupului de Raportari Financiare Internationale al KPMG, a fost numita in Consiliul Standardelor Internationale de Contabilitate (IASB).


Mary Tokar se va alatura IASB din ianuarie 2013 pentru un mandat initial de patru ani cu posibilitatea de prelungire pentru inca trei ani. Timp de peste 10 ani, ea a condus Grupul de Raportari Financiare Internationale al KPMG, asigurand dialogul intre KPMG si autoritatile de reglementare contabila si stabilire a standardelor. De asemenea, ea a fost membru al Comitetului de Interpretari IFRS intre 2001 si 2007.


Mary Tokara declarat: "Sunt un puternic sustinator al standardelor globale de contabilitate, iar in ultimii 10 ani am colaborat cu numeroase companii din intreaga lume in adoptarea si aplicarea IFRS. Astept cu nerabdare sa pot contribui la modelarea directiei viitoare a standardelor si sa sustin economiile care urmeaza sa treaca prin procesul de tranzitie la IFRS”.


 


Aura Giurcaneanua concluzionat: “Numirea lui Mary Tokar in acest rol cheie vine intr-un moment in care Standardele Internationale de Raportare Financiara sunt extrem de relevante pentru Romania”.   


Despre KPMG


KPMG este reteaua globala de firme de servicii profesionale care furnizeaza servicii de audit, consultanta fiscala si in domeniul afacerilor. Ne desfasuram activitatea in 152 de tari si avem 145.000 de angajati in firmele membre din intreaga lume. Societatile independente membre ale retelei KPMG sunt afiliate la KPMG International Cooperative („KPMG International”), o entitate elvetiana. Fiecare societate KPMG este din punct de vedere legal o entitate separata si distincta si se descrie ca atare.


In Romania si Republica Moldova, KPMG isi desfasoara activitatea in cadrul celor sase birouri din Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si Chisinau. In prezent dispunem de un numar de peste 650 de angajati si parteneri, atat cetateni romani si moldoveni, cat si straini.