loader
Kia EV9 desemnata „Masina de lux a anului 2024 in Germania”

Kia EV9 desemnata „Masina de lux a anului 2024 in Germania”

Kia EV9 este acum al doilea model disponibil ca automobil electric dedicat, pasind pe urmele mult premiatului model EV6, care a fost desemnat „Masina anului 2022 in Europa”

Dupa debutul sau in clasa automobilelor de cinci metri, Kia a castigat imediat de partea sa juriul format din 27 de membri al competitiei „Masina anului 2024 in Germania” (GCOTY - German Car of the Year 2024”). SUV-ul 100% electric cu trei randuri de scaune Kia EV9 a fost selectat in categoria „Luxury”. Aceasta include toate modelele cu un pret de baza de peste 70.000 de euro. Kia EV9 s-a impus in fata altor 8 modele care erau in concurs.

Kia EV9 este acum al doilea model disponibil ca automobil electric dedicat, pasind pe urmele mult premiatului model EV6, care a fost desemnat „Masina anului 2022 in Europa”. Kia EV9 este disponibil pentru comanda in Europa inca din iulie, iar primele unitati destinate clientilor europeni vor fi livrate in cursul acestui an.

EV9 este cel mai mare model Kia oferit in Europa pana in prezent. La fel ca EV6, se bazeaza pe platforma electrica E-GMP (Electric-Global Modular Platform) si este, de asemenea, disponibil cu tehnologie de incarcare ultra-rapida pe 800 de volti, oferindu-i una dintre cele mai bune performante de incarcare din clasa sa. In conditii ideale, bateria de 99,8 kW poate castiga pana la 239 km de autonomie in doar 15 minute de incarcare.