loader
Investitorul local Lotus Center a cumparat complexul multifunctional Oradea Plaza intr-o tranzactie consiliata de Colliers International

Investitorul local Lotus Center a cumparat complexul multifunctional Oradea Plaza intr-o tranzactie consiliata de Colliers International

Grupul de firme cu capital autohton Lotus Center, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Oradea, a achizitionat complexul multifunctional Oradea Plaza din portofoliul dezvoltatorului Portico Investments Romania, intr-o tranzactie consiliata de compania de consultanta imobiliara Colliers International.

Oradea Plaza este un proiect imobiliar mixt pozitionat strategic in Centrul Civic al orasului, care dispune de o suprafata inchiriabila de aproximativ 7.900 de metri patrati distribuiti egal intre birouri de clasa A si spatii de retail, la care se adauga 2.400 de metri patrati de teren liber pentru dezvoltare viitoare. Complexul are in prezent chiriasi de retail din toate ariile, de la servicii bancare sau de telefonie, pana la farmacii, cafenele, magazine de fashion si un loc de joaca pentru copii, printre care eMag, Carrefour, Staer, Sensiblu, Medlife, NN sau BRD. Dat in functiune in 2010 de catre investitorul international Portico Investments, complexul multifunctional include prima cladire de birouri de clasa A dezvoltata in centrul orasului Oradea.

”Interesul pentru achizitia Oradea Plaza a fost semnificativ atat din partea investitorilor internationali, cat si din partea investitorilor locali. Oradea este un oras cu o dezvoltare impresionanta in ultimii ani, care a atras sute de milioane de euro din fonduri europene si investitii private. Orasul are un potential bun de dezvoltare economica si imobiliara”, spune Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers International.

Tranzactia face parte din strategia Portico Investments de a-si extinde amprenta in Romania prin achizitia mai multor spatii de retail cu chirias unic din Capitala si din alte orase mari din tara. In urma achizitiei Oradea Plaza, grupul de firme cu capital autohton Lotus, care are in portofoliu si centrele comerciale Lotus Retail Park, Oradea Shopping City, Trade Center si Lotus Center, devine cel mai mare jucator imobiliar din segmentul de retail din Oradea.

 

”In trecut, Romania a avut un volum destul de mic de investitori locali pe piata de active imobiliare. Dar odata cu maturizarea graduala a pietei, au prins elan tot mai multi investitori locali, inclusiv antreprenori romani cu business-uri puternice in principalele centre regionale din tara. Numai in ultimii doi ani, tranzactiile de active imobiliare comerciale care au implicat cumparatori cu capital romanesc s-au ridicat la peste 400 de milioane de euro”, precizeaza Simina Niculita, Partner & Head of Retail Agency la Colliers International.

Valoarea investitiilor cu capital autohton a reprezentat, in 2019, aproximativ un sfert din totalul investitiilor imobiliare realizate in Romania, iar evolutia din ultimii ani a fost accelerata. In perspectiva, exista un potential important de crestere a investitiilor locale in real estate, incepand chiar din 2020, care se contureaza a fi cel mai bun an pentru investitiile imobiliare din Romania din perioada post-criza.

Despre Colliers International

Colliers International Group Inc. (NASDAQ: CIGI) (TSX: CIGI) este unul dintre liderii globali in domeniul consultantei imobiliare si al managementului investitiilor. Cu operatiuni in 68 de tari, cei 14.000 specialisti intreprinzatori lucreaza impreuna pentru a oferi consultanta si servicii de specialitate pentru a maximiza valoarea proprietatii pentru chiriasi, proprietari si investitori. Timp de peste 20 de ani, echipa noastra experimentata de management, care detine peste 40% din capitalul nostru, a oferit actionarilor cele mai mari randamente anualizate din industrie. In 2018, veniturile corporate au fost de 2,8 miliarde de dolari (3,3 miliarde de dolari inclusiv afiliatii), cu active gestionate de peste 26 miliarde de dolari.

 

 

 

Autori

foto
COLLIERS INTERNATIONAL SRL