loader
Investitori de calibru global evalueaza MetaWealth la 50 de milioane de euro

Investitori de calibru global evalueaza MetaWealth la 50 de milioane de euro

Cu o prezenta puternica in Bucuresti, Marbella si Dublin, MetaWealth conecteaza dezvoltatorii cu cumparatori individuali si investitori din intreaga lume

Start-up-ul fintech MetaWealth a incheiat cu succes o runda de finantare pre-Seria A de 2 milioane de euro de la 11 investitori din Marea Britanie, Suedia, Portugalia, Spania, Elvetia si Romania, care evalueaza cea mai importanta platforma de tokenizare imobiliara la 50 de milioane de euro, la numai 15 luni de la lansarea sa la nivel global.

Cu o prezenta puternica in Bucuresti, Marbella si Dublin, MetaWealth conecteaza dezvoltatorii cu cumparatori individuali si investitori din intreaga lume, prin integrarea tehnologiei blockchain/ de tokenizare de ultima generatie, a expertizei globale in domeniul imobiliar si a intelegerii de neegalat a pietei.

De la lansarea sa in martie 2023, platforma revolutionara de investitii a tokenizat cu succes 101 active imobiliare premium, cu o valoare totala a investitiei de peste 20 de milioane USD. Per ansamblu, start-up-ul fintech are sub contract proprietati imobiliare din 3 tari cu o valoare totala de 55 de milioane USD. Branduri de prestigiu din industriile de consultanta, imobiliare si tehnologie, inclusiv Deloitte, Colliers, ONE United si Solana, colaboreaza cu MetaWealth in misiunea sa de a revolutiona piata traditionala de investitii imobiliare cu ajutorul tehnologiilor de ultima generatie.

Michael Topolinski, co-fondator si Chairman MetaWealth, spune: “Suntem extrem de incantati de succesul acestei runde de finantare, care confirma faptul ca MetaWealth raspunde la toate exigentele de evaluare pe care le au investitorii experimentati si de calibru. Suntem un business inovator, cu un istoric impresionant de rentabilitate ridicata, cu un portofoliu si un pipeline puternic, si cu un model de business scalabil la nivel global. Ne propunem sa organizam o runda de finantare Seria A cu mai multe fonduri de venture capital, pana in primul trimestru al anului 2025”.

Totodata, start-up-ul este in discutii avansate cu mai multe banci locale si internationale interesate sa ofere clientilor lor acces la oportunitatile de investitii disponibile prin MetaWealth.

Investitorul Bogdan Herea, membru in Consiliul Consultativ, care coordoneaza in calitate de terta parte implementarea parteneriatelor cu bancile, spune: „Industria imobiliara a reprezentat dintotdeauna un business esential pentru industria bancara. Astazi, tehnologia revolutioneaza ambele industrii si este firesc ca ele sa-si exploateze sinergiile traditionale prin acest nou cadru global de blockchain si tokenizare oferit de MetaWealth. Discutiile noastre incipiente de la Londra si Bucuresti, precum si entuziasmul investitorilor de a investi in MetaWealth ne dau incredere. Ne asteptam sa anuntam primele parteneriate bancare in urmatoarele sase luni.

Luna viitoare, MetaWealth isi va inaugura sediul din Londra, de unde va coordona activitatile de reglementare si conformitate, marketing, relatii cu investitorii si parteneriatele. Pe de alta parte, biroul MetaWealth din Bucuresti ramane hub-ul operational si de resurse umane, coordonand activitatile de achizitii si managementul activelor, operatiunile financiare, juridice si contabile, precum si liniile cruciale de business privind tehnologia, ingineria si securitatea platformei.

In prezent, start-up-ul migreaza de la tehnologia blockchain Ethereum la Solana si investeste in securizarea licentei sale Distributed Ledger Technology (DLT) pentru Europa. Pana la sfarsitul anului, echipa locala ar putea creste de la 28 la 40 de persoane.

In contextul in care platforma fintech exploreaza in mod activ oportunitati noi de investitii, urmatorul activ lansat pe platforma va fi o premiera pentru portofoliul MetaWealth, respectiv un activ in domeniul ospitalitatii de pe riviera greceasca. Alte active aflate in prezent in curs de negociere se afla in Italia si Spania.

Despre MetaWealth™

Cu peste 1.000 de investitori din 23 de tari, MetaWealth™ este o aplicatie revolutionara de investitii, fondata de investitori de profil si pasionati de fintech cu experienta globala care se intinde din America de Nord pana in Uniunea Europeana.

Platforma web3 de investitii - disponibila prin Apple App Store si Google Play Store, conecteaza vanzatorii si cumparatorii de bunuri imobiliare, ajutand utilizatorii sa investeasca in fractiuni de active imobiliare si in alte active valoroase si sa obtina profit atat din veniturile recurente din chirii, cat si din aprecierea activelor.

Echipa MetaWealth™ este formata din 28 de programatori cu inalta calificare, experti in domeniul imobiliar si profesionisti in business, pe langa echipa principala de co-fondatori si consultanti.

Dincolo de beneficiile financiare pentru utilizatorii sai, MetaWealth™ crede in valoarea unei educatii financiare mai bune pentru toata lumea si doreste sa construiasca o comunitate de investitori care vor sa isi gestioneze mai bine finantele, construind un viitor solid.

Mai multe detalii la https://www.metawealth.co/.