loader
Schneider Electric desemnata cea mai sustenabila companie din lume, de revista Time si Statista

Schneider Electric desemnata cea mai sustenabila companie din lume, de revista Time si Statista

Time si Statista au folosit o metodologie transparenta, in mai multe etape, pentru a identifica cele mai sustenabile companii din lume in 2024

Schneider Electric a ajuns in fruntea listei „World's Most Sustainable Companies for 2024", realizate de catre revista Time si Statista. Aceasta recunoastere reflecta obiectivele ambitioase ale Schneider Electric de a reduce propriile emisii, dar si angajamentul companiei de a-si ajuta clientii sa devina mai eficienti energetic si sa-si reduca emisiile.

Time si Statista au folosit o metodologie transparenta, in mai multe etape, pentru a identifica cele mai sustenabile companii din lume in 2024. Procesul a inceput cu un grup de peste 5.000 dintre cele mai mari si mai influente companii din lume. In urma unei evaluari riguroase in patru etape, clasamentul final a exclus industriile nesustenabile si a luat in considerare factori precum evaluarile externe si angajamentele de sustenabilitate, practicile de raportare corporativa si indicatorii de performanta sociala si de mediu. Aceasta abordare cuprinzatoare a produs un clasament care include 500 de companii din peste 30 de tari.

Atat Time, cat si Statista au evidentiat expertiza tehnologica a Schneider Electric si programul Schneider Sustainability Impact (SSI). Acest program transformator conduce si masoara progresul companiei catre obiectivele de sustenabilitate globala 2021-2025, contribuind la sase angajamente pe termen lung care acopera toate dimensiunile de mediu, sociale si de guvernanta (ESG). Printre aceste progrese, compania a ajutat clientii sa-si reduca emisiile de carbon, cu 553 de milioane de tone de CO2 economisite si evitate din 2018. De asemenea, compania a facut progrese semnificative in transformarea propriului lant de aprovizionare. Emisiile de carbon de la primii 1.000 de furnizori ai Schneider Electric au scazut cu 27% de la inceputul programului – iar 21% dintre cei mai strategici parteneri din lantul de aprovizionare ai companiei au indeplinit standardele de munca decenta ale Schneider Electric.

De asemenea, Schneider Electric a fost inclusa recent in Dow Jones Sustainability World Index pentru al 13-lea an consecutiv, pe locul 1 in industria sa si si-a asigurat locul in indicele european. Aceasta realizare reflecta performanta sa puternica de mediu, sociala si de guvernanta (ESG), sustenabilitatea fiind in centrul strategiei sale.

Despre Schneider Electric

Scopul Schneider Electric este de a genera Impact, permitand oamenilor si organizatiilor sa valorifice la maximum energia si resursele, creand o punte intre progres si sustenabilitate. Noi numim asta Life Is On.

Misiunea noastra este sa fim partenerul de incredere in Sustenabilitate si Eficienta.

Suntem un lider global in tehnologie industriala, care aduce experienta de varf la nivel mondial in electrificare, automatizare si digitalizarea industriilor inteligente, infrastructura fiabila, centre de date pregatite pentru viitor, cladiri inteligente si case intuitive. Sustinuti de expertiza noastra solida in domeniu, oferim solutii IoT industrial bazate pe AI, cu produse conectate, automatizare, software si servicii, furnizand digital-twins pentru a permite o crestere profitabila pentru clientii nostri.

Suntem o companie formata din oameni dedicati, cu peste 150.000 de colegi si peste un milion de parteneri care opereaza in peste 100 de tari, pentru a ne asigura proximitatea fata de clientii si partile interesate. Imbratisam diversitatea si incluziunea in tot ceea ce facem, ghidati de scopul nostru semnificativ de a avea un viitor sustenabil pentru toti.

www.se.com

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL