loader
Investitiile UPC Romania au generat beneficii sociale in valoare de 309 milioane de euro in ultimii 4 ani

Investitiile UPC Romania au generat beneficii sociale in valoare de 309 milioane de euro in ultimii 4 ani

Investitiile constante ale UPC Romania in infrastructura digitala si inovatie aduc beneficii clientilor si companiilor din Romania.

Beneficiile sociale totale generate de investitiile UPC Romania, parte a grupului Liberty Global, in internet broadband sunt estimate la 309 milioane de euro, datorate impactului vitezelor mai mari de internet (196 milioane euro), productivitatii crescute (95 milioane euro) si concurentei la nivelul preturilor (18 milioane euro) din Romania, conform Oxera Consulting. Compania britanica de consultanta a analizat infrastructura si investitiile UPC pe segmentul de internet de mare viteza in perioada cuprinsa intre 2013 si finalul primului trimestru al anului 2017, in Romania si in toate tarile europene in care opereaza Liberty Global.

 

Nivelul impactului economic total este estimat la 315 milioane euro, ca rezultat al beneficiilor UPC Romania oferite clientilor in perioada 2013 – T1 2017. Ca parte a strategiei de extindere a retelei sale de ultima generatie, UPC Romania a realizat investitii importante de aprox. 200 milioane euro pentru a facilita accesul la servicii digitale de inalta calitate oferind, astfel, in prezent, viteze de internet de pana la 500Mbps in toata aria sa de acoperire. In primul trimestru 2017, toata baza de clienti UPC a trecut la noul portofoliu avand astfel acces la viteze de internet de peste 150 Mbps. Viteza medie de care beneficiaza in prezent clientii UPC este de aproape 300 Mbps.

 

Robert Redeleanu, CEO UPC Romania si UPC Ungaria: „In ultimii patru ani, prin investitii sustinute, am adaugat 1 milion de noi gospodarii in aria de acoperire, serviciile noastre digitale fiind disponibile in prezent pentru peste 3 milioane de case. Cresterea s-a realizat, astfel, intr-un ritm accelerat, in medie cu 10% in fiecare an, iar astazi toti clientii din reteaua noastra beneficiaza de cele mai mari viteze de internet UPC. Obiectivul nostru pentru anii care urmeaza este acela de a furniza in continuare clientilor nostri internet la cele mai mari viteze si servicii de inalta calitate, cu un impact si beneficii semnificative atat in vietile lor, cat si asupra economiei locale, in general.”

 

In Europa, investitiile Liberty Global in infrastructura broadband in perioada 2013 – primul trimestru al anului 2017 au generat beneficii sociale in valoare de 7 miliarde de euro. Cercetarile independente realizate de Oxera Consulting au subliniat modul in care investitia in infrastructura digitala a celei mai mari companii de servicii de televiziune si internet broadband la nivel global aduce beneficii esentiale pentru clientii si companiile europene.

 

Raportul completeaza lansarea initiativei globale GIGAWorld, care contureaza strategia Liberty Global de a aduce viteze gigabit de internet in tarile europene in care opereaza. In jur de 50 de milioane de locuinte din Europa au acces la retelele de mare viteza ale Liberty Global, iar compania se asteapta la conectarea altor cateva milioane in anii urmatori, prin intermediul programelor de extindere a retelei anuntate anterior pentru Europa.

 

GIGAWorld, o lume cu acces larg la internet gigabit de inalta calitate in care oamenii, dispozitivele si mediul colaboreaza inteligent, ar putea genera miliarde de euro pentru economia europeana si mondiala, potrivit celor mai recente studii ale companiei de consultanta Arthur D. Little (“ADL). Raportul a fost realizat la solicitarea Liberty Global si ofera o perspectiva atractiva pentru viitor, evidentiind oportunitatile impresionante care se vor dezvolta odata cu implementarea initiativei GIGAWorld la nivel global, incluzand operatiile chirurgicale la distanta asistate de roboti (tele-medicina), proiectiile holografice 3D ale evenimentelor sportive si intretinerea ferestrelor zgarie-norilor cu drone.

 

ADL estimeaza ca, in circumstante favorabile, ciclul de inovatie GIGAWorld va genera in Europa dezvoltarea unei piete de cel putin 250 miliarde de euro si de pana la 660 miliarde de euro pe an pana in 2025. La nivel global, se asteapta ca valoarea sa ajunga la 1,3-3,5 trilioane de euro pe an.

 

In plus, se estimeaza ca noile tehnologii vor imbunatati vietile oamenilor, vor dezvolta economia si vor revolutiona segmentul business. Realitatea augmentata, teleprezenta virtuala si modul de viata automatizat sunt cele trei tipuri de aplicatii care vor fi importante pentru dezvoltarea acesteia. Astfel, utilizarea si buna functionare a acestor aplicatii se va baza pe calitatea retelelor, care vor trebui sa furnizeze servicii esentiale precum latimea mare de banda, fiabilitate inalta, securitate sporita, acoperire extinsa.