loader
Intracom Telecom: Performanta superioara a sistemului de capacitate larga in banda E (UltraLink ™ -GX80)

Intracom Telecom: Performanta superioara a sistemului de capacitate larga in banda E (UltraLink ™ -GX80)

Intracom Telecom, un furnizor global de sisteme de telecomunicatii si solutii a anuntat astazi finalizarea testarii in mediu real a noului sau sistem de radiocomunicatii de mare capacitate in banda “E”, UltraLink ™ -GX80.

Aceasta operatiune s-a desfasurat in colaborare cu MTS Russia, cel mai mare operator de telefonie mobila din tara, pentru implementarea solutiilor de conectivitate de tip “backhaul” si “fronthaul”. Compania furnizeaza solutiile sale in banda “E” catre MTS din anul 2016.

Mai exact, de la inceputul anului, compania a efectuat cu succes trei testari in mediu real, obtinand capacitati superioare de transmisie pe distante foarte mari. Primul test a fost efectuat in zona St. Petersburg, in primul trimestru al acestui an, sistemul oferind o foarte buna stabilitate pentru modulatia maxima de 256 QAM, inseamnand o capacitatea de date a legaturii de 10 Gbps, transmisa la o distanta de 8,27 km. Legatura a fost pastrata in functiune pentru mai mult de 45 de zile, demonstrand performante excelente.

Cel de-al doilea test in mediul real a fost realizat in orasul Novosibirsk, sustinand 3 interfete CPRI, pentru conectivitate de tip “fronthaul”. Sistemul UltraLink ™ -GX80 a fost cu succes conectat la infrastructura existenta a operatorului MTS. De fapt, cele trei interfete CPRI au deservit sase Remote Radio Heads (unitati radio la distante), dintre care trei au functionat in tehnologie 3G iar restul in tehnologie 4G / LTE Advanced. In acest fel, compania a demonstrat capacitatile superioare ale platformei UltraLink ™ GX80 de a deservi multiple tipuri de tehnologii celulare de acces radio si, astfel, a realizat economii semnificative in reteaua de acces. Pe masura ce testele au fost efectuate cu succes, UltraLink ™ -GX80 a demonstrat ca suporta pe deplin toate functionalitatile necesare unor astfel de aplicatii (latenta, etc.).

Cel de-al treilea test in mediul real s-a efectuat in Siberia de Vest, unde s-a realizat conectivitatea intre cele doua orase nordice, Salekhard si Labytnangi, peste raului Ob. Sistemul a obtinut rezultate superioare de performanta, obtinand o capacitate de transfer a informatiei de aproape 9 Gbps pe o distanta de 13,64 km. Aceasta este distanta cea mai mare inregistrata pentru o astfel de conexiune de mare capacitate in banda “E”.

Andrei Ushatskiy, Vicepresedinte Tehnologie si IT din cadrul MTS, a comentat: "Datorita evolutiei retelelor mobile, sunt cerute capacitati de date din ce in ce mai mari in toate segmentele retelei. Prin urmare, necesitatea de a sustine capacitati mai mari in retelele de transport devine esentiala in zilele noastre si in viitorul apropiat. Suntem multumiti de rezultatele testelor din mediul real pe care le-am efectuat cu Intracom Telecom si de performanta realizata de UltraLink ™ -GX80 care acopera distante foarte lungi si diferite aplicatii precum conectivitatea de tip backhaul si fronthaul.

Dl Athanasios Antoulinakis, Director General al Intracom Svyaz LLC, a declarat: "Am dori sa ne exprimam multumirile fata de MTS Rusia pentru ca ne-a oferit ocazia de a demonstra, in mediul real,  performanta superioara a noului sistem UltraLink ™ -GX80, dezvoltat in-house in Centrul de Cercetare si Dezvoltare al INTRACOM Telecom. Datorita dezvoltarii avansate, sistemul ofera o capacitate de transmisie de ordinul multiplilor de Gbps pe distante foarte lungi. In plus, avantajul unic al sistemului de a suporta interfetele CPRI, configurabil doar din parametrizarea si setarile de software, ofera operatorilor flexibilitatea utilizarii aceluiasi sistem hardware atat pentru conectivitatea de tip “backhaul” cat si pentru cea de tip “fronthaul”, in conformitate cu necesitatile acestora. "

Autori

foto
INTRAROM SA