loader
Instant Factoring propune companiilor mici solutii pragmatice de evitare a blocajului financiar

Instant Factoring propune companiilor mici solutii pragmatice de evitare a blocajului financiar

Instant Factoring pune la dispozitia micilor companii si microintreprinderilor un volum de lichiditati de 10 milioane RON pe luna

Instant Factoring, start-up fintech romanesc, propune companiilor mici si foarte mici active in sectoarele B2B (business to business) cateva masuri pragmatice de sprijin pentru evitarea blocajului economic: evaluarea gratuita a riscului financiar al clientilor lor, consultanta gratuita asupra riscurilor de pierdere a capitalului prin neincasarea creantelor si accesul la lichiditati imediate prin incasarea in avans a facturilor nescadente.

Start-up-ul pune la dispozitia microintreprinderilor si companiilor mici, active in sectoarele B2B, evaluarea gratuita a stabilitatii financiare a 10 clienti existenti sau potentiali. In momentul de fata, exista multa incertitudine si instabilitate in toate industriile, iar riscul de neincasare a facturilor si de pierdere a capitalului de lucru a crescut exponential. Anticiparea corecta a impactului blocajului economic asupra situatiei clientilor existenti si a celor noi, potentiali, la pachet cu alte masuri de preventie pot evita blocajul financiar.

In plus, Instant Factoring isi asuma, pentru toti clientii mici si microintreprinderile care au nevoie de sprijin, sa ofere pre-aprobarea unor limite de finantare pentru livrarile de bunuri sau servicii pentru fiecare client in parte, astfel incat, antreprenorii mici sa stie daca pot finanta orice tranzactie comerciala in acesta perioada, inainte de a-si asuma intrarea intr-o relatie comerciala.

Instant Factoring  pune la dispozitia micilor companii si microintreprinderilor un volum de lichiditati de 10 milioane RON pe luna, prin care finanteaza facturile inainte de scadenta, emise catre companii medii si mari care platesc la termene mai lungi. Accesul la finantare ajuta companiile mici sa evite blocarea activitatii, astfel incat sa poata face plati urgente catre salariati, furnizori si sa-si  achizitioneze materii prime si materiale de productie.

Fintech-ul nu pune accent in evaluarea de risc pe situatiile financiare ale companiilor mici si foarte mici sau pe vechimea in activitate. De cele mai multe ori, situatiile financiare ale micilor companii sunt slabe, in special la inceputul activitatii unei firme. Clientul microintreprinderii trebuie sa fie o companie cu o situatie financiara stabila care poate sa isi achite datoriile. Instant Factoring finanteaza intre 70% - 90% din valoarea facturilor acceptate, in functie de industria si soliditatea financiara a clientilor microintreprinderilor.  

Putem finanta companiile active in industriile B2B care nu sunt inca total blocate de restrictiile majore impuse de autoritati. Preluam risc mai mare si putem acorda finantari in sectoarele: telecomunicatii, furnizorii de transmisii date si internet, industria alimentara, retail si e-commerce, hardware si servicii IT, curierat si livrare rapida si farmaceutica. Astfel, compania isi poate acoperi platile urgente, dar poate suplini totodata lipsa de lichiditati de pe segmentele afacerii unde activitatea s-a inchis sau s-a blocat. Se evita oprirea completa a activitatii si disparitia de pe piata”, a declarat Cristian Ionescu, CEO si co-fondator, Instant Factoring.

Misiunea Instant Factoring este sa sprijine dezvoltarea micilor companii prin solutii de finantare rapide si facile, cu ajutorul tehnologiei. In aceasta perioada, microintreprinderile se confrunta cu o acuta lipsa a lichiditatilor in activitatea curenta, necesitate pe care nu o pot acoperi din alte surse.

 

Factoring-ul online este o solutie rapida si la indemana oricarei companii pentru evitarea blocajului financiar si al supravietuirii afacerii. Platforma tehnologica a Instant Factoring permite analiza facturii de finantat intr-un interval de cateva ore, iar in cazul aprobarii finantarii, clientul primeste banii in cont in maximum 24 de ore.

Despre InstantFactoring.com

Instant Factoring este prima companie fintech de micro-factoring online din Romania dedicata companiilor mici si microintreprinderilor si membru al Asociatiei Europene de companii Fintech Innovate Finance cu sediul la Londra. Instant Factoring este un IFN inregistrat la Banca Nationala a Romaniei. Prin lansarea platformei de online factoring www.instantfactoring.com, compania isi asuma misiunea de a sprijini dezvoltarea micilor companii prin solutii de finantare rapida si facila, cu ajutorul tehnologiei.

Instant Factoring a fost desemnat Cel mai bun Startup Fintech al Anului din Europa Centrala in cadrul Central European Startup Awards (CESA Awards) 2018.

Autori

foto
INSTANT FACTORING IFN SA