loader
Peste 40 de producatori romani livreaza legume de sezon in reteaua Mega Image; retailerul reduce preturile

Peste 40 de producatori romani livreaza legume de sezon in reteaua Mega Image; retailerul reduce preturile

Pentru a incuraja consumul de produse de la producatorii locali, Mega Image aplica reduceri de pret la legumele din programul "Gusturi Romanesti" – informeaza AGERPRES

Peste 40 de producatori romani livreaza in prezent legume de sezon in magazinele Mega Image, retailerul anuntand ca va continua sa investeasca in producatorii locali de legume, care au nevoie acum mai mult decat oricand de sprijin pentru a-si vinde recoltele si pentru a avea stabilitate financiara, informeaza un comunicat al companiei.

De asemenea, pentru a incuraja consumul de produse de la producatorii locali, Mega Image aplica reduceri de pret la legumele din programul Gusturi Romanesti. "Reducerile fac parte din planul de actiuni anuntat recent pentru a reduce preturile la raft in aceasta perioada si pentru a opri cresterile pana cel putin la finalul lunii aprilie", se mentioneaza in comunicat.

De la lansarea programului, in urma cu sapte ani, si pana in prezent, programul "Gusturi romanesti de la gospodari" include 195 de producatori care cultiva legume pe o suprafata totala de peste 120 de hectare, alaturi de un inginer agronom, care verifica fiecare etapa a culturii si se implica direct in testarea legumelor inainte de livrarea in magazine.

"Continuam sa ne implicam in comunitate in contextul COVID-19 si sa raspundem prin solutii concrete la provocarile care apar. Am crescut in ultimii sapte ani programul Gusturi romanesti de la gospodari alaturi de producatorii de legume din Romania si stim ca acum au nevoie mai mult decat oricand de sprijin, de implicare pentru a-si vinde recoltele corect si pentru a avea stabilitate financiara. Aducem in toate magazinele noastre legume proaspete direct de la gospodari si investim astfel incat sa le facem accesibile pentru toti clientii. Vom continua investitia in acest program pentru a face cu adevarat o diferenta in calitatea produselor pe care le oferim clientilor, din productia locala," afirma Mircea Moga, CEO Mega Image.

Un grup de producatori sustine ca acest parteneriat ii ajuta prin planificarea culturilor in functie de cerintele pietei, prin cantitati contractate din luna ianuarie a anului in curs, preturi asumate de cele doua parti, inputuri acordate cu plata la recoltare, dar si prin gratuitatea certificarii EUROGAP. "Este un exemplu de urmat pe piata de retail. Noi, cei care livram legumele direct in magazinele Mega Image, le multumim pentru ceea ce fac pentru noi, iar pe consumatori ii rugam sa cumpere legume cu gusturi romanesti de la gospodari", afirma un grup de producatori care fac parte din program, initiatorii Grupului Uniunea Salvati Taranul Roman, format din Breazu Claudiu, Rosculet Roxana, Ion Paunel, Tanase Aurel, Bujor Mircea.

Mega Image a alocat o echipa dedicata, coordonata de un inginer agronom, care le ofera producatorilor consultanta pe intregul parcurs al culturii, de la analiza solului si a apei, la furnizarea si plantarea semintelor, pana la tratarea culturii pe perioada cresterii si verificarea finala a recoltei.

Fondat in 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde in prezent 780 de magazine. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer international ce opereaza in prezent pe trei continente.AGERPRES/(AS - editor: Mariana Nica, editor online: Ady Ivascu)

Autori

foto
AGENTIA NATIONALA DE PRESA AGERPRES