loader

Incepe EY World Entrepreneur Of The Year: Romania participa pentru prima data in competitie

EY va sarbatori cea de-a cincisprezecea editie a competitiei EY World Entrepreneur Of The Year in aceasta saptamana la Monaco, intr-un eveniment care isi propune sa evidentieze realizarile de business ale celor 65 de antreprenori participanti in marea finala, castigatori ai etapelor nationale din tari de pe toate continentele.

Antreprenori, investitori si lideri de companii vor sustine timp de patru zile o serie de discursuri pe teme importante, discutii de tip panel si discutii libere cu participantii, in care subiectul principal al dezbaterilor va fi rolul antreprenorilor si impactul pe care il au acestia in societate si economia globala.

 

Alte teme analizate in cadrul evenimentului din acest an sunt imbunatatirea accesului tinerilor pe piata muncii, cresterea gradului de participare a antreprenorilor femei in pietele dezvoltate si in curs de dezvoltare si problemele cu care se confrunta afacerile de familie.

 

Antreprenorii finalisti vor concura pentru titlul mondial, iar realizarile lor antreprenoriale vor fi evidentiate si recunoscute prin includerea in EY World Entrepreneur Of The Year Hall of Fame, alaturi de cei 572 de finalisti ai editiilor anterioare, incepand cu anul 2001.

 

Castigatorul World Entrepreneur Of The Year va fi anuntat in cadrul unei ceremonii de gala in seara zilei de sambata, 6 iunie, in Salle Des Etoiles.

 

Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania declara: "Cea de-a cincisprezecea editie a competitiei World Entrepreneur Of The Year recunoaste eforturile, realizarile si impactul pe care antreprenorii il au in comunitate, prin crearea de locuri de munca, inovatie si sustinerea cresterii economice.


Romania are antreprenori remarcabili care au crescut afaceri valoroase si ale caror povesti de succes merita sa fie cunoscute nu doar la nivel national, ci si global. De aceea suntem onorati ca mediul de afaceri romanesc are un reprezentant in acest an la finala de la Monte Carlo."

 

Romania, Belarus, Croatia si Peru vor fi pentru prima data reprezentate in competitie. Romania este reprezentata de castigatorul EY Entrepreneur Of The Year Romania 2014 – Mircea Tudor, Presedinte MB Telecom.

 

Printre finalistii din acest an se numara: Lateefa Alwaalan – de la compania Yatooq (Arabia Saudita); Ernesto Antolín Arribas - Grupo Antolín (Spania); Dr. Cyrus S. Poonawalla - Serum Institute of India Ltd. (India); Joe Davenport si Owen Kerr - Pepperstone (Australia); Jüri Raidla - Raidla Lejins & Norcous (Estonia); Rosemary Squire - Ambassador Theatre Group (Marea Britanie) si David Hung - Medivation (Statele Unite).

 

 

 

Finalistii din acest an sunt unii dintre cei mai succes antreprenori de la nivel global:

- cumuleaza venituri de aproximativ 38 miliarde USD;
- realizeaza venituri medii de 720 milioane USD;
- inregistreaza o crestere a veniturilor cumulate de 42% in ultimii trei ani (2011-2014);
- au o crestere medie anuala a vanzarilor de 12%;
- detin un numar de 334.000 de angajati – cu o crestere de 48% a numarului de locuri de munca in ultimii trei ani (2011-2014).

 

Lista completa a celor 65 de castigatori nationali este disponibila la adresa www.ey.com/weoy.

 

Premiul se va acorda pe baza a sase criterii, definite astfel incat fiecare candidat sa aiba sanse egale in competitie: spirit antreprenorial, performanta financiara, viziune strategica, impact global si in comunitate, capacitate de inovatie si integritate personala.

 

Marele castigator va fi ales de un juriu independent format din detinatori ai titlului Entrepreneur Of The Year din anii anteriori si alti antreprenori de renume de la nivel global.

 

In cadrul acestei editii presedintele juriului independent va fi Rebecca MacDonald, Executive Chair - Just Energy Group (Canada). Alaturi de ea vor face parte din juriu:
? Fadi Ghandour - Aramex si Wamda Capital (Emiratele Arabe Unite)
? Nobuyuki Idei - Quantum Leaps Corporation (Japonia)
? Tan Sri Liew Kee Sin - EcoWorld Development Group Berhad (Malaezia)
? Michael Wu - Maxim’s Caterers Limited (China)
? Dr. Ruth Oltjer de la Chemi-Pharm AS (Estonia)
? Ewald Raben de la Raben Group (Polonia)

 

De-a lungul ultimilor cincisprezece ani, printre castigatorii premiului EY World Entrepreneur Of The Year s-au numarat: Hamdi Ulukaya - fondator si CEO al Chobani LLC (SUA); Dr. James Mwangi - CEO si Managing Director Equity Bank Limited (Kenya), Olivia Lum - Executive Chairman si Group CEO Hyflux Limited (Singapore), Cho Tak Wong – Chairman Fuyao Glass Industry Group (China), Guy Laliberté - fondator si CEO Cirque du Soleil (Canada) si Narayana Murthy - fondator si Chairman Infosys Technologies Limited (India).
 

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL