loader
Incepand cu data de 2 august 2021, Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic o moneda din aur cu tema 200 de ani de la nasterea lui Ion C. Bratianu

Incepand cu data de 2 august 2021, Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic o moneda din aur cu tema 200 de ani de la nasterea lui Ion C. Bratianu

Acest lucru este in conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei

In conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, incepand cu data de 2 august 2021, Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic o moneda din aur cu tema 200 de ani de la nasterea lui Ion C. Bratianu.

Aversul monedei reda monumentul dedicat lui Ion C. Bratianu, din Bucuresti, inscriptia in arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominala „500 LEI”, stema Romaniei si anul de emisiune „2021”.

Reversul monedei prezinta portretul lui Ion C. Bratianu, inscriptia in arc de cerc „ION C. BRATIANU” si anii intre care acesta a trait „1821” si „1891”.

Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese.

Pretul de vanzare pentru moneda din aur este de 11.300,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv brosura de prezentare.

Monedele din aur cu tema 200 de ani de la nasterea lui Ion C. Bratianu au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Informatii cu privire la achizitia monedelor se regasesc pe site-ul Bancii Nationale a Romaniei, sectiunea Numismatica http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx.

Autori

foto
BANCA NATIONALA A ROMANIEI