loader
Cisco anunta inovatii care simplifica radical securitatea la nivel de dispozitive, retele, aplicatii si date

Cisco anunta inovatii care simplifica radical securitatea la nivel de dispozitive, retele, aplicatii si date

Cisco continua sa simplifice securitatea, reteaua si operatiunile IT ale clientilor – permitand organizatiilor sa inceapa calatoria catre transformarea digitala intr-un mod securizat

• Cisco anunta inovatii care simplifica securitatea la nivel de dispozitive, retele, aplicatii si date, datorita capabilitatilor extinse de detectie si raspuns (Extended Detection and Response - XDR) in platforma SecureX.

• Anuntul reprezinta un nou pas in concretizarea viziunii Secure Access Service Edge (SASE) a Cisco, cu protectie imbunatatita impotriva amenintarilor in cloud.

• Cisco redefineste securitatea retelei, prezinta primul firewall integrat din industrie si protectia sarcinilor de lucru pentru medii dinamice.

Cisco anunta mai multe inovatii care simplifica radical securitatea end-to-end la nivel de utilizatori, dispozitive, retele, aplicatii si date. Solutia XDR (Extended Detection and Response) a fost imbunatatita, oferind o vizibilitate mai mare la nivel de retea, dispozitive si cloud. Cisco continua sa simplifice securitatea, reteaua si operatiunile IT ale clientilor – permitand organizatiilor sa inceapa calatoria catre transformarea digitala intr-un mod securizat.

Forta de munca este tot mai distribuita la nivel mondial, iar modul de lucru hibrid devine o normalitate. Utilizatorii vor sa se conecteze de oriunde si pe orice dispozitiv, iar echipele de securitate sunt nevoite sa gestioneze aceleasi solutii complexe, fragmentate si consumatoare de timp. E necesar ca securitatea sa fie regandita.

Securitatea trebuie sa se regaseasca in centrul tuturor lucrurilor din noua lume in care traim. Credem ca e nevoie de o altfel de abordare, prin intermediul unei platforme simple, complete si inteligente”, a declarat Chuck Robbins, presedinte si CEO Cisco. „Avem nevoie de vizibilitate la nivel de dispozitive, utilizatori si aplicatii, precum si de securizarea punctelor critice de control, cu autentificare fara parole”.

Vizibilitate mai buna si XDR simplificat

Eroziunea perimetrului retelei si tranzitia catre un mod de lucru in care angajatii isi pot desfasura activitatea de oriunde au condus la expunerea din ce in ce mai mare a terminalelor, utilizatorilor si aplicatiilor la amenintari cibernetice. Organizatiile continua sa se confrunte cu provocari legate de vizibilitate si asigurarea securitatii terminalelor, peste 40% dintre ele raportand un incident major de securitate in ultimii doi ani, potrivit noului studiu Cisco Security Outcomes Study: Endpoint Edition. Organizatiile care nu au prioritizat solutiile integrate s-au confruntat cu riscuri de doua ori mai mari de a suferi un atac major de securitate. De aceea, Cisco continua sa-si extinda capabilitatile XDR, prin integrarea mai multor puncte de control al securitatii si prin utilizarea automatizarii si a metodelor analitice pentru a reduce timpul de detectie si raspuns.

Noutatile anuntate de Cisco:

Managementul vulnerabilitatilor cu Kenna Security: Cisco va integra managementul vulnerabilitatilor bazat pe riscuri si amenintari din platforma SecureX cu solutia de la Kenna Security (Cisco a anuntat recent finalizarea achizitiei Kenna Security). Aceasta integrare va ajuta clientii sa prioritizeze vulnerabilitatile, sa automatizeze luarea deciziilor prin furnizarea de informatii personalizate si sa accelereze timpul de raspuns necesar pentru pregatirea cibernetica.

SecureX Device Insights: Clientii pot integra rapid dispozitivele din mai multe surse in cadrul platformei SecureX, pentru a oferi vizibilitate si context operatiunilor IT (ITOps) si de securitate (SecOps), precum si pentru a imbunatati raspunsul automat la amenintari.

Tranzitie simplificata de la EDR la XDR: SecureX este singura solutie de securitate pentru terminale cu o platforma integrata, care ajuta clientii sa simplifice procesul de migrare de la Endpoint Detection and Response (EDR) la XDR, oferind peste 30 de fluxuri de lucru pre-integrate, 40 de integrari la cheie si noi capabilitati de orchestrare. In plus, Cisco Secure Client, agentul nostru unic care asigura protectia la nivel de utilizator, cloud si terminale, imbunatateste viteza XDR si reduce gradul de incarcare.

Investigatii extinse si raspuns mai rapid: Tehnologia avansata de cautare Cisco Secure Endpoint confirma valoarea XDR, oferind peste 200 de interogari de terminale pentru a obtine raspunsuri in timp real necesare in analiza investigatiilor, actiunilor de tip threat hunting si cazurilor de utilizare IT Ops.

Organizatiile cauta din ce in ce mai mult sa adopte arhitecturi de securitate end-to-end care pot sustine noul mod de lucru si credem ca o abordare de acest tip este esentiala pentru a simplifica securitatea, reteaua si operatiunile IT, pe masura ce clientii pornesc calatoria catre transformarea digitala”, a declarat Gee Rittenhouse, SVP si director general, Cisco Secure. „Peste 7.000 de clienti folosesc in prezent platforma Cisco SecureX, pentru a valorifica solutiile de securitate existente si a accelera migrarea catre XDR”.

SASE cu Enhanced Cloud Security

Forta de munca distribuita si hibrida din prezent trebuie securizata indiferent de locul din care angajatii acceseaza internetul sau aplicatiile cloud. Arhitectura SASE de la Cisco integreaza mai multe functii de securitate si retea intr-o singura solutie securizata de conectivitate. Acest lucru simplifica semnificativ securitatea si reduce costurile, timpul si resursele necesare pentru implementare, configurare si integrare.

Noutatile Cisco legate de SASE:

Implementare rapida de securitate in cloud la nivelul SD-WAN: O noua integrare intre Cisco Umbrella si Cisco SD-WAN powered by Meraki extinde fabricul SD-WAN in cloud cu doar un clic si include o selectie inteligenta de rute, pentru a oferi clientilor acces securizat si cele mai bune experiente atunci cand se conecteaza la aplicatii cloud. 

Sistem de prevenire a intruziunilor (IPS) in firewall livrat in cloud: Firewall-ul in cloud al Umbrella include acum un nivel suplimentar de protectie cu Snort 3 IPS, datorita Cisco Talos, una dintre cele mai mari echipe de threat intelligence din lume.

Noi pachete pentru protectie eficienta: Noul pachet Secure Internet Gateway (SIG) Advantage de la Umbrella reduce provocarile complexe legate de achizitia si unificarea solutiilor punctuale, oferind un set complet de capabilitati de securitate intr-un singur abonament.

Redefinirea si simplificarea securitatii retelei

Aplicatiile moderne de integrare si livrare continua (CI/CD) necesita o coordonare mai stransa intre dezvoltatori si echipele de securitate si retea pentru a se asigura ca aplicatiile si workload-urile sunt sigure, firewall-urile sunt configurate corespunzator si politicile sunt integrate. Altfel, vulnerabilitatile si configurarile gresite din aceste medii in continua schimbare lasa usi deschise in fata unor potentiale amenintari.

Noutatile Cisco:

Prima solutie din industrie care ofera securitate integrata la nivel de retea si workload-uri: Cisco Secure Workload informeaza Cisco Secure Firewall in mod dinamic cu privire la modificarile de politici necesare si ofera vizibilitate si control complete, indiferent unde sunt localizate aplicatiile.

Protectie avansata impotriva amenintarilor: Secure Firewall Threat Defense 7.0 asigura o eficacitate mai buna cu Snort 3 IPS, cea mai buna platforma de protectie impotriva amenintarilor la nivel mondial, care a redefinit sistemele de generatie urmatoare de prevenire a intruziunilor (NGIPS). In prezent, Snort este implementat pe mai mult de 800.000 de dispozitive Cisco, iar motorul Snort open-source a inregistrat peste 8 milioane de descarcari, cu mai mult de 750.000 de utilizatori activi. Ofera flexibilitatea de a crea politici robuste in medii dinamice unde nu exista adrese IP fixe, iar performanta creste cu pana la 30% pe majoritatea dispozitivelor. (Snort 3 este inclus acum si in Cisco SD-WAN powered by Meraki si Umbrella.) Adaugarea SecureX ribbon la Secure Firewall Management Center simplifica si mai mult procesul de detectie si raspuns.

Cisco Secure Firewall Cloud Native: Conceput special pentru mediile Kubernetes, Cisco Secure Firewall Cloud Native este deschis dezvoltatorilor, fiind cel mai flexibil firewall creat vreodata de Cisco.

Pentru a afla mai multe informatii despre solutiile Cisco de simplificare a securitatii accesati cisco.com/go/security.                                                          

Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial in tehnologie care face ca Internetul sa functioneze din 1984. Oamenii, produsele si partenerii nostri ajuta la conectarea sigura si la identificarea oportunitatilor digitale viitoare astazi. Pentru mai multe noutati accesati newsroom.cisco.com si blogul Cisco Romania. 

 Cisco si sigla Cisco sunt marci comerciale sau inregistrate ale Cisco si/sau ale companiilor afiliate din SUA si alte tari. Puteti gasi o lista a marcilor inregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Marcile inregistrate ale tertilor sunt detinute de proprietarii respectivi. Folosirea cuvantului partener nu presupune o relatie de parteneriat intre Cisco si orice alta companie. 

Autori

foto
CISCO SYSTEMS ROMANIA SRL