loader
IKEA Romania incepe lucrarile de constructie pentru noul sau magazin din Dumbravita – IKEA Timisoara

IKEA Romania incepe lucrarile de constructie pentru noul sau magazin din Dumbravita – IKEA Timisoara

Retailerul suedez va investi in noul magazin aproximativ 60 de milioane de euro, aceasta fiind a treia investitie semnificativa a IKEA in Romania

                                   

IKEA a anuntat astazi, in cadrul unei ceremonii hibride, demararea lucrarilor de constructie a noului sau magazin IKEA Timisoara, situat in Dumbravita, prin care compania isi propune sa aduca modul de viata IKEA mai aproape de oamenii din zona de vest a Romaniei. La ceremonie au participat atat reprezentanti ai autoritatilor locale, Horia Bugarin (primarul comunei Dumbravita), Alin Nica (presedintele Consiliului Judetean Timis) si Dominic Fritz (primarul municipiului Timisoara), cat si lideri IKEA, Ekaterina Egorova (CEO, IKEA Europa de Sud-Est) si Nicoletta Muscinelli (Market Manager Timisoara, IKEA Romania).

Retailerul suedez va investi in noul magazin aproximativ 60 de milioane de euro, aceasta fiind a treia investitie semnificativa a IKEA in Romania. Pe langa locurile de munca prevazute pentru faza de constructie, la deschiderea noului magazin se vor alatura familiei IKEA aproximativ 250 de angajati. Viitorul magazin de aproximativ 26.000 metri patrati, cu 780 de locuri de parcare, va fi amplasat la intersectia dintre Drumul National si Calea Aradului, si va oferi o gama variata de produse de mobilier pentru casa, numeroase spatii inspirationale pentru amenajari interioare, un restaurant cu specialitati suedeze, o zona de cafenea si un loc de joaca pentru copii.

Romania este una dintre principalele noastre piete de dezvoltare, iar dupa succesul pe care l-am avut cu cele doua magazine din Bucuresti, extinderea aceasta a fost una fireasca. Am ales Timisoara pentru ca dorim sa aducem ceea ce noi numim inspiratia si modul de viata IKEA mai aproape de partea de vest a tarii, avand la indemana sprijinul autoritatilor locale si toate resursele interne necesare”, a declarat Ekaterina Egorova, CEO, IKEA Europa de Sud-Est.

Nicoletta Muscinelli, Market Manager, IKEA Timisoara, a precizat ca IKEA isi va concentra eforturile pentru a oferi clientilor o experienta unica, imbinand activitatea din magazin cu cea de comert electronic.Noul magazin IKEA va oferi mai multa inspiratie si o gama variata de produse de mobilier pentru casa, cu un design deosebit si de inalta calitate, la preturi accesibile, pentru multi timisoreni si locuitori ai judetelor invecinate.” Dna. Muscinelli a subliniat ca IKEA Timisoara va implementa standarde de constructie si principii operationale de afaceri inovatoare si sustenabile, si ca isi doreste sa arate ca o viata sanatoasa si sustenabila poate fi accesibila, atractiva si la indemana pentru multi oameni.

Mai mult, cutia albastra va urmari cerintele de certificare de cladire sustenabila, conform criteriilor BREEAM. De asemenea, va folosi energie regenerabila, va fi echipata cu panouri fotovoltaice pe acoperisul magazinului si va utiliza, pentru consumul de energie, o centrala geotermala, pentru incalzirea si racirea cladirii. In plus, in timpul constructiei se vor lua masuri ecologice speciale in materie de sortare si eliminare a deseurilor, precum si de protectie impotriva prafului, pentru a evita orice neplaceri pentru comunitatile invecinate. Obiectivul pentru acest nou magazin este de a recicla minimum 85% din deseurile generate, din care 100% din deseurile alimentare care provin de la Restaurantul si Bistroul IKEA, acestea urmand sa fie transformate in compost.

Autori

foto
IKEA ROMANIA SA