loader

Groupama este lider pe segmentul asigurarilor destinate fermierilor din Romania, cu peste 2500 de clienti la nivel national

Valoarea totala a primelor brute subscrise a fost, in 2014, de peste 28 de milioane de lei

Repartitia culturilor asigurate de Groupama Asigurari este de 60% pentru culturi de toamna si 40% pentru culturi de primavara. In ceea ce priveste daunele, majoritatea culturilor distruse au fost cele de paioase si rapita, ca urmare a fenomenelor de grindina, ploi torentiale si furtuni din perioada mai-iulie a anului trecut. S-au inregistrat daune in toate regiunile tarii, insa cea mai afectata dintre ele a fost regiunea Vest unde valoarea daunelor platite s-a ridicat la aproximativ 6 milioane de lei.

 

«Rezultatul inregistrat in Romania la finalul anului 2014 reconfirma o traditie a Grupului. In anul 1840, in luna decembrie, un grup de fermieri din Franta punea bazele unui fond mutual de asigurari, care, mai tarziu, a dus la aparitia companiei. Asa cum este firesc, Groupama Asigurari continua traditia si vine in sprijinul fermierilor din Romania cu oferte care sa raspunda nevoilor specifice de asigurare ale acestui segment de clienti. Pozitia de lider pe acest segment are ca suport o foarte buna intelegere a nevoilor partenerilor nostri, o oferta adaptata acestora si care sa le permita sa isi continue activitatea in cazul unui eveniment neprevazut», a declarat Calin Matei, Director General Adjunct al Groupama Asigurari.

 

Pe langa beneficiile atasate produselor si serviciilor, Groupama isi recompenseaza clientii si prin intermediul programului de fidelizare “Asigurarile dau roade”, special creat pentru fermieri si lansat in toamna anului trecut. Accesul in program se face prin achizitia oricarui produs de asigurare destinat Fermierilor. Punctele se acorda in functie de valoarea primei de asigurare, continuitatea in relatia cu Groupama Asigurari, existenta altor asigurari non-agro in anii anteriori, dar si recomandarile pentru viitori asigurati si feedback-ul transmis companiei prin intermediul Call Center-ului Alo Groupama. Beneficiile programului constau in reduceri la asigurarea masinilor agricole si a celor personale, reduceri pentru asigurarile de viata, de sanatate si accidente pentru angajati sau chiar si pentru familia asiguratului, excursii si sponsorizari pentru participarea la targuri internationale din domeniul agro, finantari in conditii preferentiale la partenerii Groupama Asigurari, firme de leasing si banci (detalii pe www.groupama.ro).

 

Unul din punctele forte ale Groupama Asigurari si care a contribuit la consolidarea pozitiei de lider este managementul transversal al segmentului, respectiv introducerea in 2012 a pozitiei de Director Segment Fermieri precum si existenta unei echipe specializate in acest domeniu, formata din Agro Manageri locali si inspectori de daune specializati in domeniul agricol si care isi desfasoara activitatea la nivel national pentru a reusi sa acopere eficient intreg teritoriul, in spiritul proximitatii, ca valoare fundamentala a companiei.

Autori

foto
GROUPAMA ASIGURARI SA