loader

Alin Burcea, Paralela 45: De 25 de ani facem diferenta in turism!

Agentia de turism Paralela 45, tour-operator general si cel mai mare producator de circuite din Romania, implineste 25 de ani de la primirea autorizatiei de functionare si de la deschiderea primului si principalului sediu al agentiei, cel din Bulevardul Elisabeta

Cu o cifra de afaceri de 40 milioane euro atinsa la final de 2014, Paralela 45 isi propune sa ajunga la 45 milioane de euro in anul 2015.


„De 25 de ani facem diferenta in turism. Agentia Paralela 45 este un vis devenit realitate al unui absolvent al Facultatii de Turism. In 1990 am infiintat agentia alaturi de Adrian Grigorescu, amandoi punandu-ne mari sperante in viitorul ei si dorindu-ne sa fim deschizatori de drumuri, odata cu eliberarea de sub regimul comunist. Dupa 25 de ani, in care am oferit vacante in numeroase destinatii, suntem mandri sa vedem ca romanii au incredere in noi si ca experienta noastra le poate aduce cele mai frumoase vacante. In prezent am depasit 100 de circuite in portofoliu, am extins numarul de agentii si sunt sigur ca anul acesta va fi unul special pentru noi”, declara Alin Burcea, Presedinte Paralela 45.


In cadul conferintei de presa invitatii speciali au tinut un scurt discurs despre ceea ce inseamna pentru fiecare Paralela 45.

 

„Imi doresc de la o agentie de turism sa-si asume responsabilitatea pentru vacantele in care merg, iar acest lucru este fix ceea ce am gasit la Paralela 45. O echipa serioasa si responsabila care trateaza cu respect turistul”, a declarat Monica Anghel.


„Alin Burcea este un pionier al capitalismului romanesc. Un om care a ajutat statul si guvernul roman, indiferent de ideologie, sa-si faca treaba. Pentru ca fara profesionisti acest lucru nu se poate realiza”, a explicat Mircea Geoana.


„Paralela 45 a facut istorie in turism. La 25 de ani ii adresez dlui. Burcea o provocare. Impreuna sa formam tineri care sa ne urmeze, sa schimbam putin fata industriei”, a mentionat Dragos Anastasiu, Proprietarul grupului Eurolines.


„Eu cred ca istoria adevarata a Romaniei este facuta de antrenori precum Alin Burcea. Acum 25 de ani de ani a fi antreprenor era o chestiune exotica, acum este un lucru normal. Il felicit pe d.nul Burcea si patronatele, TVA-ul de 9% este o victorie a lor”, a declarat Florin Jianu.


„Tin minte ceea ce mi-a spus Alin Burcea la un moment dat: important nu este daca tu ai o idee, ci important este sa-i faci pe ceilalti sa creada ca aceea este ideea lor si s-o puna in practica”, a declarat Marian Constantinescu.


In 2015 sunt vizate cresterea numarului de circuite si chartere din portofoliu, dar si a agentiilor proprii. De asemenea, viziunea Paralela 45 include accesul cat mai facil al romanilor la vacante prin marirea numarului de plecari din majoritatea oraselor mari ale tarii. Printre noile destinatii ale anului 2015 se numara Rimini in Italia, Costa Blanca in Spania, plecarile catre Antalya din Craiova, dar si circuitele in India & Bhutan sau Australia & Noua Zeelanda.


Multe dintre cele peste 100 de circuite oferite de Paralela 45 au plecari din marile orase ce dispun de aeroport. Spre exemplu, circuitele in Israel au, incepand din 2014, plecari si din Iasi, Cluj, iar circuitul in Spania poate fi accesat din Craiova. Din Constanta se poate pleca direct catre Turcia si Thailanda, iar din Cluj catre Tunisia. Din 2014 Chisinaul a intrat pe harta turismului Paralela 45 prin charterele cu plecare directa catre Antalya, Creta si Mallorca. Tot din Chisinau exista si vacante in Dubai, Barcelona, Lisabona, Viena si Budapesta.


Calitatea si profesionalismul serviciilor Paralela 45 au fost premiate cu Trofeul Superbrands, recunoscut drept un pilon de comparatie pentru brandurile de succes, dar si cu titlul „The most trusted brand 2014”, premiu castigat pentru a sasea oara consecutiv la categoria Agentii de Turism din cadrul studiului de piata realizat asupra consumatorului roman de catre revista Reader’s Digest.

 

Articol furnizat de Paralela 45, www.paralela45.ro
 

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL