loader
Globalworth gazduieste prima galerie de arta augmentata cu animatii de video mapping din Romania, semnata de One Night Gallery

Globalworth gazduieste prima galerie de arta augmentata cu animatii de video mapping din Romania, semnata de One Night Gallery

Globalworth Tower se transfoma timp de 3 saptamani, intre 31 iulie si 24 august, in prima galerie de arta augmentata cu animatii de video mapping din Romania, eveniment ce face parte din Art & Tech District, o initiativa culturala dezvoltata de Globalworth in parteneriat cu One Night Gallery.

Proiectul isi propune sa promoveze tanara generatie de artisti romani, implicand totodata comunitatea din zona Barbu Vacarescu.

Picturile sunt semnate de artistul Victor Fota si fac parte din seriile Human Extension si Entropy, prin care acesta exploreaza relatia dintre om si tehnologie. One Night Gallery a folosit realitatea augmentata pentru a purta spectatorul in povestea din lucrarile lui Victor Fota, unde animatii cu video mapping articuleaza universul fascinant din picturile acestuia.

„De-a lungul anilor, am construit o adevarata comunitate in cladirile noastre din zona Barbu Vacarescu, iar acum a venit momentul sa ii dam un nume. Art & Tech District este un proiect ambitios inspirat de modul in care partenerii nostri reusesc sa inoveze constant. Ne ducem astfel mai departe promisiunea de a le oferi mai mult decat spatii de birouri, de a crea un loc de socializare, in care sa ne bucuram impreuna de noi experiente. Tocmai pentru ca inovatia este parte din ADN-ul chiriasilor nostri, lansam proiectul printr-o expozitie care integreaza un mix intre tehnologie si arta, inspirata de lucrarile lui Victor Fota”, a declarat Georgiana Oltenescu, Head of Marketing & Communication la Globalworth.

„Datorita eforturilor One Night Gallery, pe parcursul celor sase editii, de a aduce arta prin intermediul tehnologiei mai aproape de public, am dovedit ca aceste manifestari hibride reprezinta un punct central de interes. De aceea, ne bucuram ca partenerii nostri de la Globalworth au imbratisat demersul nostru si ca impreuna putem face inca un pas creand astfel Art & Tech District”, a mentionat Madalina Ivascu, fondatoare One Night Gallery.

„Acest cartier de arta este pretextul prin intermediul caruia invitam toti creativii si specialistii sa transforme noile tehnologii in medii de expunere pentru artistii contemporani romani. Demersul curatorial inedit pe care One Night Gallery l-a propus inca de la prima editie are ca numitor comun colaborarile inovatoare prin intermediul carora publicul s-a bucurat de arta contemporana romaneasca in toate dimensiunile tehnologiei”, a adaugat Sorina Topceanu, fondatoare One Night Gallery.


Deschiderea are loc pe 31 iulie, cu prima parte din seria Human Extension, care va fi gazduita in receptia Globalworth Tower (Barbu Vacarescu 201) pana pe 7 august, urmand ca intre 8 si 17 august, vizitatorii sa poata descoperi a doua parte a lucrarilor din aceeasi colectie. Apoi, in perioada 18 si 24 august, vor fi expuse lucrari din seria Entropy.

Victor Fota practica tehnica uleiului pe panza cu influente flamande si exploreaza relatia dintre om si tehnologie. Iar tehnologia nu este doar una din temele centrale ale lucrarilor sale, ci si un mijloc care va transforma cu totul experienta pasionatilor de arta ce vor vizita expozitia, una dintre lucrari fiind chiar un portal, o linie directa catre artist, care ii invita pe vizitatori in universul sau. Expozitia este augmentata prin intermediul aplicatiei Artivive App, iar animatiile lucrarilor au fost realizate de studioul de video mapping Aural Eye.
 

Autori

foto
GLOBALWORTH ASSET MANAGERS SRL