loader
Globalworth a contractat o finantare de 85 mil. eur de la IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale pentru proiectele verzi din Romania

Globalworth a contractat o finantare de 85 mil. eur de la IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale pentru proiectele verzi din Romania

Consiliul Globalworth considera ca imprumutul va consolida si mai mult lichiditatile companiei si va oferi grupului capital flexibil in termeni atractivi

Globalworth, cel mai mare investitor din Europa Centrala si de Est, anunta ca a contractat o finantare de 85 mil Eur de la IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale pentru proiectele verzi din Romania.

Imprumutul este pentru o perioada de 6 ani intre Globalworth Holdings Cyprus Limited (o subsidiara a companiei) si IFC in calitate de creditor, compania actionand ca garant. 

Consiliul Globalworth considera ca imprumutul va consolida si mai mult lichiditatile companiei si va oferi grupului capital flexibil in termeni atractivi. In conformitate cu termenii acestuia, imprumutul sau o suma echivalenta va fi alocata proiectelor imobiliare comerciale eligibile din Romania conform Cadrului pentru “Imprumuturi verzi” al companiei.

Ne bucuram sa ne extindem, prin acest credit, colaborarea cu IFC. Este primul nostru “credit verde” de cand am lansat “obligatiunea verde” inaugurala in anul 2020 si credem ca demonstreaza fara indoiala sustenabilitatea afacerii Globalworth si a pietelor pe care activam”, a spus Mihai Zaharia, Director de Investitii pentru Romania si Director Piete de Capital in cadrul Grupului Globalworth.

Finantarea pe termen lung acordata de IFC va ajuta compania — cel mai mare investitor in spatii de birouri din Romania dupa valoarea de piata si suprafata inchiriabila bruta — sa isi consolideze pozitia lichiditatii si sa isi atinga obiectivele de mediu — sa aiba un portofoliu comercial de birouri 100% verde. Compania are un portofoliu de investitii imobiliare format din active imobiliare comerciale moderne si eficiente din punct de vedere energetic, prezente in Romania si Polonia. Aproximativ 90% din portofoliul companiei este format din proprietati prietenoase cu mediul. In contextul conditiilor de piata nesigure exacerbate de pandemia globala si de razboiul recent din Ucraina, investitia IFC va ajuta Globalworth sa isi continue operatiunile, sa livreze proiecte de investitii si sa lanseze noi proiecte verzi in Romania.

Strategia IFC in Romania se axeaza pe promovarea dezvoltarilor verzi, reziliente si inclusive. Ne bucuram sa consolidam parteneriatul cu Globalworth, dezvoltator de top de cladiri verzi, si ne exprimam increderea in sectorul spatiilor de birouri din Romania la finalul crizei COVID-19", a adaugat Ary Naim, IFC’s Regional Manager for Central and Southeast Europe.

IFC a asistat Globalworth sa dezvolte un Cadru pentru “Imprumuturi verzi”, aliniat la principiile privind creditele verzi din 2021 ale Asociatiei Pietei de Imprumuturi. Conform Cadrului pentru “Imprumuturi verzi, Globalworth va folosi creditele verzi pentru a finanta sau refinanta proiectele eligibile care vor contribui cu precadere la limitarea efectelor incalzirii globale.

DESPRE GLOBALWORTH

Globalworth este o companie imobiliara activa in Europa Centrala si de Est, listata la Bursa de Valori de la Londra, in segmentul AIM, care activeaza in Romania si Polonia, in ambele tari devenind principalul investitor pe piata imobiliara de birouri. Globalworth investeste, dezvolta si gestioneaza direct cladiri de birouri si parcuri industriale si de logistica, in locatii premium, care genereaza venituri din inchirierea de spatii catre companii de top din intreaga lume. Gestionat de peste 240 de profesionisti in Cipru, Guernsey, Romania si Polonia, portofoliul companiei are o valoare totala de aproximativ 3.2 miliarde de euro, la 31 decembrie 2021. Aproximativ 95,9% din acesta este reprezentat de active producatoare de venit, inchiriate catre aproximativ 660 de companii nationale si multinationale. In Romania, Globalworth este prezenta in Bucuresti, Timisoara, Arad, Oradea, Constanta si Pitesti, in timp ce in Polonia proprietatile se regasesc in Varsovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk si Katowice.

Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul www.globalworth.com si urmariti-ne pe Facebook, Instagram, LinkedIn.

DESPRE IFC

IFC — membra a Grupului Banca Mondiala — este cea mai mare institutie globala de dezvoltare axata pe sprijinirea sectorului privat din pietele emergente. Colaboram cu peste 100 de tari, valorificandu-ne capitalul, experienta si influenta pentru a crea piete si oportunitati in tarile in curs de dezvoltare. In cursul anului fiscal 2021, IFC a acordat o suma record de 31,5 miliarde de dolari societatilor private si institutiilor financiare din tarile in curs de dezvoltare, mobilizand capacitatile sectorului privat pentru a elimina saracia extrema si a stimula prosperitate comuna, in timp ce economiile se lupta cu impactul pandemiei de COVID-19. Pentru a afla mai multe informatii, vizitati www.ifc.org.

Autori

foto
GLOBALWORTH BUILDING MANAGEMENT SRL
foto
IFC - MEMBER OF THE WORLD BANK GROUP