loader
GEFCO anunta achizitionarea companiei GLT, jucator cheie in zona punctului de trecere dintre Europa si Maroc

GEFCO anunta achizitionarea companiei GLT, jucator cheie in zona punctului de trecere dintre Europa si Maroc

Grupul GEFCO, jucator global in logistica industriala si lider european in logistica automobilelor, anunta astazi achizitionarea companiei spaniole GLT, specialist in transportul pe ruta Europa-Maroc.

Achizitia are o valoare strategica puternica pentru GEFCO, consolidand prezenta companiei in regiune intr-o perioada de dezvoltare rapida a comertului dintre Europa si Maroc in industria de automobile, retail si moda. Acordul dintre GLT si GEFCO este supus aprobarii de catre autoritatile de reglementare competente.

 

 

GLT, expert recunoscut si lider in traversarea stramtorii Gibraltar

 

Perspectiva fuziunii dintre GEFCO si GLT este promitatoare, compania spaniola construind in decursul a doua decenii de functionare o reputatie profesionala solida pe piata. Fondata in 1998, compania GLT este recunoscuta ca specialist al fluxurilor logistice de schimb complet securizate din stramtoarea Gibraltar. GLT a dezvoltat parteneriate puternice cu clientii din industria auto si industria modei. Compania este un operator de varf al trecerii dintre Algeciras si Tangiers, asigurand peste 16.000 de traversari pe an, prin intermediul celor 75 de camioane si 380 de remorci ale sale. Aceasta ofera o configuratie operationala si un model de afaceri foarte eficient, avand o administratie unica pentru intregul lant operational, situata in Oiartzun (Tara Bascilor, langa Irun), si centre de expediere si de intretinere rapida in Tangier si Algeciras.


Nevoia de sprijin logistic intr-o economie cu crestere rapida

 

De-a lungul anilor, GEFCO a acumulat o experienta solida in gestionarea legaturilor dintre Europa si tarile din Maghreb. Achizitionarea GLT va permite GEFCO sa-si consolideze pozitia si expertiza in regiune, consolidand si extinzand in acelasi timp portofoliul sau de clienti, in special in domeniile auto, moda si retail.

 

„Cu industria sa rapida si dinamica, Maroc ofera perspective excelente pentru compania noastra”, a declarat Luc Nadal, Presedintele Consiliului de Administratie al GEFCO Group. „Unii dintre clientii nostri principali din industria auto, aeronautica si retail investesc deja foarte mult in aceasta tara pentru a-si spori capacitatea de productie, generand astfel nevoia de sprijin logistic si solutii fiabile. Prin valorificarea know-how-ului GLT, vom beneficia de cea mai buna pozitie pentru a profita de oportunitatile oferite de aceste companii cu dezvoltare rapida”.

 

Alinierea retelelor de afaceri, a expertizei si a clientilor va facilita fuziunea operationala si comerciala dintre GLT si GEFCO. Echipele din ambele companii au in comun aceeasi excelenta operationala si cultura a fiabilitatii. Acest lucru le va permite sa transforme rapid acest proiect intr-un succes.

 

Un plan de achizitii bine stabilit, care tinteste la o crestere profitabila

 

Complementaritatea dintre companiile GLT si GEFCO in ceea ce priveste expertiza, reteaua geografica si portofoliul de clienti, va crea valoare pentru toate partile interesate: clienti, parteneri, furnizori si angajati.

 

„Ne bucuram sa ne alaturam GEFCO, jucator global in domeniul logisticii, cu o retea internationala puternica si o expertiza recunoscuta”, a declarat Cristina Orbea, CEO al GLT. „Suntem increzatori ca imbinarea cunostintelor si a experientei noastre va asigura servicii mai bune pentru clientii celor doua companii si va crea conditiile pentru dezvoltarea viitoare a activitatilor noastre”.

 

GLT va fi pe deplin detinuta si gestionata de catre GEFCO Spania, ca entitate de afaceri specializata pentru punctul de trecere Europa-Maroc. Filiala spaniola a GEFCO are peste 30 de ani de experienta in logistica de nivel inalt, cu 700 de angajati si 5.000 de clienti industriali. Intreaga echipa GLT, din agentiile sale actuale, se va angaja, sa mentina nivelul de servicii, fiabilitate si siguranta pentru toti clientii sai si sa asigure dezvoltarea viitoare.

 

„GLT este o aditie strategica la reteaua si capacitatile noastre. Dupa integrarea cu succes a IJS in 2015, achizitia GLT reflecta, de asemenea, abilitatea noastra de a accelera dezvoltarea profitabila a GEFCO prin intermediul achizitiilor selectate.” a concluzionat Luc Nadal, Presedintele Consiliului de Administratie al GEFCO Group.

 

Acordul va intra in vigoare dupa incheierea formalitatilor obisnuite de reglementare in cadrul autoritatilor competente.

Autori

foto
GEFCO ROMANIA SRL