loader

Fuziunea dintre Pensia Viva si Alico a fost aprobata de CSA

In sedinta din 30 ianuarie a.c., Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat autorizarea definitiva a fuziunii Fondului de Pensii Administrat Privat PENSIA VIVA (fond absorbit) cu Fondul de Pensii Administrat Privat ALICO (fond absorbant), se arata intr-un comunicat remis luni

Decizia autorizarii definitive se ia numai in conditiile indeplinirii cerintelor de informare a participantilor cu privire la fuziune. Astfel, participantii care nu au fost de acord cu noile conditii ale fondului absorbant au avut posibilitatea sa se transfere, fara penalitati, la orice alt fond de pensii administrat privat, in termen de 90 de zile calendaristice de la data publicarii anuntului privind fuziunea.

 

Ulterior celor 90 de zile, dupa obtinerea autorizarii definitive de fuziune, are loc preluarea, de catre fondul absorbant, a participantilor si a activelor acestora, conform termenilor si conditiilor precizate de CSSPP.

 

„In ultimii ani, a avut loc o consolidare a pietei pensiilor private prin fuziuni, ca parte a unui proces natural de evolutie a acestui sector financiar. Atata timp cat nu aduce atingere competitivitatii in sistem, acest proces este in beneficiul stabilizarii pietei”, a precizat Marian Sarbu, presedintele CSSPP.

 

Reamintim ca, procesul de autorizare a fuziunii in sistemul de pensii private - Pilonul II cuprinde doua etape, prealabila si definitiva, potrivit prevederilor normei 14/2008, decizia prealabila de fuziune fiind adoptata de catre CSSPP in 29 august 2012.

 

In prezent, pe piata pensiilor administrate privat sunt autorizate 9 fonduri de pensii si 9 administratori supravegheati si controlati de catre CSSPP. Conform ultimelor date disponibile, la finalul lunii decembrie 2012, in Pilonul II erau inscrisi 5,77 milioane participanti, iar activele nete acumulate insumau 9,64 miliarde lei

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL