loader

Fondul Proprietatea aduce in Romania investitori institutionali cu active in administrare de peste 900 miliarde de dolari

Franklin Templeton Investment Management Limited UK, Sucursala Bucuresti, in calitate de Administrator Unic si Manager de Fond al S.C. Fondul Proprietatea S.A. (“Fondul”) organizeaza cea de-a sasea editie a Zilelor Analistilor si Investitorilor Fondului Proprietatea.

Evenimentul este dedicat investitorilor locali si internationali actuali si potentiali, precum si analistilor care acopera Fondul si a fost creat pentru a-i tine la curent pe acestia cu cele mai noi evenimente legate de Fond, cele mai importante companii din portofoliu si cu ultimele tendinte din economia Romaniei.

 

La eveniment participa peste 150 de investitori institutionali locali si internationali din 21 de tari, cu active in administrare de peste 900 miliarde de dolari, precum si analisti care urmaresc Fondul. Zilele Analistilor si Investitorilor 2014 au loc intre 25 – 27 iunie si, pentru prima data, acest eveniment are loc in afara Bucurestiului, in Mamaia, datorita apropierii acestei localitati de unele dintre cele mai importante companii din portofoliul Fondului. Astfel, participantii la eveniment vor avea oportunitatea de a vizita Nuclearelectrica si Portul Constanta. De asemenea, acestia vor lua parte la prezentari din partea principalilor factori de decizie din pietele de capital si energie, precum reprezentantii Fondului Monetar International, Ambasada S.U.A., Banca Nationala a Romaniei, Ministerul pentru Energie, Autoritatea de Supraveghere Financiara, Bursa de Valori Bucuresti si Departamentul pentru Energie. In plus, managementul unora dintre cele mai importante companii din economia Romaniei, cum ar fi OMV Petrom, Romgaz, Nuclearelectrica, CE Oltenia, Transelectrica, Hidroelectrica si Electrica, care reprezinta peste 85% din VAN-ul Fondului, isi vor prezenta experientele pe piata de capital.

 

Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea, a declarat: „Investitorii se uita acum cu interes reinnoit catre companiile din Romania, iar evenimentul Zilele Analistilor si Investitorilor reprezinta o ocazie unica pentru Fondul Proprietatea si pentru companiile din portofoliul sau de a-si demonstra punctele forte si pentru a se prezenta ca oportunitati de investitii atractive. In acelasi timp, evenimentul reprezinta oportunitatea ideala pentru guvern de a asigura investitorii institutionali din Romania fata de angajamentul sau pentru reforme, guvernanta corporativa adecvata in intreprinderile de stat si imbunatatirea reglementarilor din piata de capital locala. Momentul acestui eveniment este de asemenea potrivit, avand in vedere faptul ca rating-ul Romaniei a fost recent upgradat la investment grade de catre agentia de rating S&P.”
 

Autori

foto
FONDUL PROPRIETATEA SA