loader

Fara comisioane de tranzactionare pentru emisiuni de titluri de stat destinate investitorilor de retail

Atat vanzatorul, cat si cumparatorul nu vor plati comisioane de tranzactionare pentru operatiunile derulate pe piata primara.

Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a decis marti, 29 iulie 2014, ca BVB sa nu perceapa comisioane de tranzactionare pentru operatiunile derulate pe piata primara de Ministerul Finantelor Publice (MFP) pentru emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv investitorilor de retail.


Prin aceasta masura, BVB intentioneaza sa ofere o piata pentru aceste titluri care sa raspunda cerintelor specificate de MFP ca emitent, astfel incat BVB sa fie considerata drept o alternativa eficienta, comparativ cu alte piete, inclusiv in termeni de costuri.

 

De asemenea, scopul BVB este definirea unui cadru eficient pentru aceste instrumente, inclusiv pe baza structurii de comisioane, care va asigura suport pentru dezvoltarea acestui segment, prin atragerea de noi investitori si prin incurajarea unei piete active.

 

Comisionul perceput pentru tranzactiile realizate in piata secundara cu titlurile de stat pentru investitorii de retail va fi de 1 leu/tranzactie, aplicabil atat cumparatorilor, cat si vanzatorilor.

 

Intermediarii care vor actiona ca Marker Maker pe aceasta piata vor beneficia de un comision de doar 0.5 lei/tranzactie, aceasta masura vizand asigurarea unei mai bune lichiditati pe aceasta piata.
 

Autori

foto
BURSA DE VALORI BUCURESTI SA