loader
Facultatea in UK dupa Brexit? Tinerii romani care vor sa studieze in Marea Britanie gasesc la RIUF oportunitatile care ii sustin!

Facultatea in UK dupa Brexit? Tinerii romani care vor sa studieze in Marea Britanie gasesc la RIUF oportunitatile care ii sustin!

Romania este in topuri dupa numarul de studenti care vin sa studieze in Regatul Unit

Marea Britanie este pentru tinerii romani cea mai populara destinatie pentru studiile superioare in strainatate (licenta si masterat). Statisticile din 2018 au inregistrat 8,992 de studenti romani care studiaza in Marea Britanie, Romania fiind in topuri dupa numarul din Regatul Unit care vin ca studenti internationali.

Studiile in Marea Britanie ante si post-Brexit

Impactul Brexit deja se resimte in sistemul educational din Marea Britanie. Se estimeaza o descrestere a numarului de studenti care vor alege Marea Britanie de pana la 95%, in special in statele din Estul Europei si descresteri mai mici in tarile Uniunii Europene cu un nivel de venit mai ridicat. Volumul studentilor romani care aplica si se gandesc in continuare sa plece la studii in aceasta destinatie de top se va schimba drastic in urmatorii ani.

Din aproximativ 3000 de studenti romani care pleaca anual la studii in Marea Britanie, acest numar s-ar putea sa descreasca la mai putin de 300”, a declarat Bogdan Kochesch, Managing Partner Grupul EDUCATIVA, organizator RIUF - The Romanian International University Fair.

Limitarea solutiilor de finantare pentru cetatenii uniunii europene este principalul motiv pentru care acestia renunta la aceasta destinatie de studiu. Tinerii europeni nu vor mai avea acces la imprumuturile oferite de guvernul britanic, iar taxele de scolarizare vor avea cresteri de pana la 20,000 lire.

Pe termen scurt pentru studentii europeni care vor incepe studiile in septembrie 2020 taxele de scolarizare aplicabile vor fi aceleasi ca in prezent (aceleasi ca ale studentilor britanici), se pastreaza accesul la finantare guvernamentala atat pentru studiile de licenta (Tuition Fee Loan) cat si pentru cele postuniversitare (Postgraduate Masters Loan) pentru intreaga durata a programului de studiu chiar daca data finala a programului este dupa iesirea efectiva a Marii Britanii din UE. 

Solutii pentru studiile in Marea Britanie la RIUF: burse speciale, surse de finantare accesibile, destinatii secundare de studiu

RIUF - The Romanian International University Fair este cel mai mare eveniment educational din Europa de Sud Est. Peste 100 de universitati vin sa ofere informatii despre peste 7,000 de programe de licenta si masterat celor 10,000 de vizitatori asteptati.

Pe 14-15 martie, la RIUF Bucuresti vor fi prezente 32 de universitati din Marea Britanie, pentru a raspunde tinerilor romani la toate intrebarile si pentru a le povesti despre noile facilitati pe care le pot avea le nivel de burse si surse de finantare. Printre ele se numara si universitati de top, precum Brunel University London, University of Bristol, Northumbria University, University of Kent si University of Essex. Tinerii vor putea discuta direct cu studenti romani care studiaza afara si cu echipele universitatilor, pentru a afla exact ce presupune Brexitul pentru programul lor de studiu si cum sa isi construiasca planul daca vor sa aplice in UK dupa 2021.

Pentru a sustine in continuare tinerii romani, o parte de universitatile din Marea Britanie ofera beneficii extra si lucreza la un program de burse pentru cetatenii uniunii europene. Tinerii pot descoperi la eveniment toate avantajele de care pot beneficia inainte dar si dupa Brexit.

Cei care vor sa studieze in viitor in Marea Britanie sau o alta tara vor primi la targ sfaturi si solutii financiare care sa ii ajute sa isi realizeze visul de a studia in afara, chiar si in ciuda unor dificultati precum Brexit. Viitorii studenti vor avea acces la alte surse de finantare care sa acopere costuri de scolarizare si/sau de trai. Una dintre aceste solutii este FINS, institutia care ofera credite de studiu pentru licenta (maxim 25.000 EUR/program) dar si pentru masterat (maxim 18.0000 EUR/program), special concepute astfel incat rambursarea sa nu inceapa decat dupa absolvirea studiilor.

De asemenea, tinerii vor avea parte la RIUF de consiliere gratuita de studiu si cariera. Echipa de consilieri experti pe studiul in afara si orientare in cariera va oferi tinerilor toate informatiile cu privire la studiul in strainatate si ghidare pentru a afla toate informatiile de care au nevoie.

Participantii se pot inscrie la RIUF- The Romanian International University Fair pe site-ul evenimentului. Noua editie va avea loc in 4 orase - Bucuresti (14-15 martie), Timisoara (17 martie), Iasi (19 martie) si Brasov (21 martie). Peste 10.000 de participanti sunt asteptati la editia din primavara lui 2020.

Care sunt motivele pentru care Marea Britanie este o destinatie atat de populara de studiu?

Mai bine 49 de universitati din Marea Britanie sunt in top 100 universitati la nivel mondial. Invatamantul superior si calificarile din Marea Britanie au o reputatie internationala remarcabila, iar diploma britanica este recunoscuta la nivel global de universitati internationale si angajatori de top, creand un numar imens de sanse de a fi plasat in companii de top.

Multe tari doresc sa adopte sistemul de invatamant din Marea Britanie, deoarece calitatea acestuia este considerata cea mai buna din lume. Universitatile din Marea Britanie sunt inspectate in mod regulat de QAA pentru a evalua standardele de predare, invatare si cercetare.

Despre Grupul EDUCATIVA

EDUCATIVA este un grup de organizatii non-guvernamentale si companii ce dezvolta produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala.

Printre proiectele Grupului EDUCATIVA se numara serviciile de consiliere educationala EDMUNDO, UNIVERSALIO si EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro si platforma centralizata de inscriere la universitati din Romania, AdmitereOnline.ro, dar si EA - The Entrepreneurship Academy, Academia Europeana pentru Asistenti Medicali si  Optiuni de Cariera.

Autori