loader
Finantare de 100.000 de euro pentru startup-uri tech care inoveaza wellbeing-ul copiilor

Finantare de 100.000 de euro pentru startup-uri tech care inoveaza wellbeing-ul copiilor

In programul Innovators for Children 2020 se cauta antreprenori inovatori care lucreaza cu solutii ce ar putea contribui la o viata mai buna pentru copiii si adolescentii cu varsta intre 0-18 ani

Se lanseaza cea de-a doua editie a programului Innovators for Children, dedicat startup-urilor tech din Romania care contribuie la imbunatatirea vietii copiilor. Acceleratorul este o initiativa inceputa in 2019 de catre Impact Hub Bucharest, Fundatia Botnar si Impact Hub Basel. Inscrierile sunt deschise pana pe 1 mai, iar solutiile castigatoare vor primi finantare totala de 100.000 de euro.

In programul Innovators for Children 2020 cautam antreprenori inovatori care lucreaza cu solutii tech pentru sanatatea fizica si emotionala a copiilor, educatie, nutritie si alimentatie, siguranta, drepturile copiilor in era digitala si alte domenii care ar putea contribui la o viata mai buna pentru copiii si adolescentii cu varsta intre 0-18 ani.

Ce implica a doua editie a acceleratorului?

In cea de-a doua editie cautam startup-uri din toata tara care au o idee de business, sunt in stadiul de prototip sau sunt de maximum 1 an ca solutie disponibila comercial pe piata la data finalizarii perioadei de inscriere. Sunt cautate in special solutii tech scalabile.

Antreprenorii care vor fi selectati sa participe la accelerator vor trece printr-o serie de workshop-uri, intalniri de feedback si follow-up, webinarii de progres si un retreat de 4 zile cu cei mai importanti actori din domeniu. Dupa marea finala in care se vor alege castigatorii premiilor de 100.000 de euro, ei vor beneficia si de o vizita de cercetare in Basel (Elvetia), precum si acces in comunitatea Impact Hub.

Inscrierea la accelerator se face prin completarea formularului de pe site-ul www.innovatorsforchildren.org. Participarea se face in baza confirmarii din partea organizatorilor si este gratuita.

Suntem foarte entuziasmati sa lansam cea de-a doua editie a programului Innovators for Children. A fost o experienta de invatare si recunoastere a nevoilor existente pentru copiii din Romania, iar raspunsul antreprenorilor care se gandesc cum sa le faca viata mai simpla ne-a incurajat sa continuam. Credem ca exista o resursa foarte valoroasa in tehnologie si suntem curiosi sa descoperim inovatiile propuse de antreprenori anul acesta”, a declarat Irina Simulescu, Project Manager Impact Hub Bucharest.

Programul Innovators for Children a fost initiat in 2019 si a fost primit cu mare interes de public, avand peste 120 de solutii inscrise dedicate sanatatii si wellbeing-ului copiilor. Au fost selectate 12 echipe care au trecut printr-o serie de workshop-uri si sesiuni de mentorat cu diversi experti in domeniu, iar in final s-au ales 4 castigatori care au beneficiat de finantare totala de 100.000 de euro: Kinderpedia (45.000 euro), Parinte.eu (22.500 euro), Asociatia Kinetobebe (17.500 euro) si Arttachment (15.000 euro). Mai multe despre castigatorii editiei 2019 sunt aici.

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este organizatia ce sustine dezvoltarea antreprenoriala a initiativelor cu impact pozitiv in societate in cadrul unei comunitati globale, oferind spatii de lucru colaborative, programe de dezvoltare si incubare a afacerii, conferinte si evenimente, precum si optiuni de finantare prin crowdfunding. Prezenta in Bucuresti din 2012, organizatia face parte din reteaua globala Impact Hub cu prezente fizice in peste 100 de locatii de pe 5 continente, iar in Bucuresti cu 3 locatii centrale la Timpuri Noi, Universitate si Floreasca.

Despre Fundatia Botnar

Fundatia Botnar este o fundatie elvetiana fondata in 2003, cu scopul de a imbunatati sanatatea si starea de bine a copiilor si a tinerilor in zonele urbane in dezvoltare din intreaga lume. Pentru a atinge acest obiectiv, Fundatia Botnar actioneaza ca un catalizator, connectand diversi parteneri si investinf in solutii care folosesc intelingenta artificiala si inovatia digitala.

Despre Impact Hub Basel

Impact Hub Basel sustine antreprenorii sociali si inovatia sustenabila. Organizatia isi propune sa promoveze interactiunea dintre membri si diferiti stakeholderi, prin diferite resurse, cum ar fi evenimentele, spatiul de coworking, programe de incubare, ideatie si accelerare. Astfel, isi doreste sa creeze un ecosistem colaborativ unde inovatia si schimbarea sunt incurajate, unde accesul la resurse de calitate, inspiratie si informatie este usor si unde comunicarea si conectarea cu oameni diversi, cu aptitudini variate, este facilitata.

Autori

foto
IMPACT HUB BUCHAREST