loader

EY Romania lanseaza editia 2015 a competitiei EY Entrepreneur Of The Year

Compania EY lanseaza astazi a doua editie a competitiei EY Entrepreneur Of The Year in Romania. Aceasta este singura competitie dedicata antreprenorilor care se organizeaza la nivel global. EY Entrepreneur Of The Year are loc in acest an in 145 de orase din 65 de tari, acoperind mai mult de 94% din economia globala. In fiecare an, in competitia din intreaga lume sunt nominalizati peste 5.000 de antreprenori.

„Pentru prima data in acest an Romania va avea un reprezentant in finala mondiala de la Monte Carlo, unde 65 de antreprenori vor concura pentru titlul EY World Entrepreneur Of The Year. La aceasta competitie prestigioasa, Romania va fi reprezentata de Mircea Tudor, Presedinte MB Telecom, castigatorul primei editii EY Entrepreneur Of The Year. Astazi lansam cea de a doua editie a competitiei EY Entrepreneur Of The Year in Romania, la finalul careia vom desemna un alt antreprenor roman remarcabil care sa ne reprezinte in finala mondiala din 2016”, a spus Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.


Romania are antreprenori redutabili care au crescut afaceri valoroase si ale caror povesti de succes merita sa fie cunoscute nu doar local, ci si global. Prezenta in competitia EY Entrepreneur Of The Year si in finala mondiala ofera recunoasterea eforturilor si realizarilor extraordinare ale antreprenorilor romani in fata comunitatii de afaceri locale si internationale, dar si a publicului larg.


Inscrierile in competitie au inceput astazi, iar antreprenorii sunt invitati sa faca primul pas, completand formularul online de pe site-ul EY Romania.


Editia din 2015 va avea urmatorul calendar:
• Evenimentul de lansare: 14 mai 2015
• Colectarea inscrierilor: 14 mai – 1 august 2015
• Interviuri: 1 august – 30 septembrie 2015
• Prima runda de jurizare: 8 octombrie 2015
• A doua runda de jurizare: 22 octombrie 2015
• Ceremonia nationala de premiere: 12 noiembrie 2015


Astfel, dupa incheierea procesului de inscriere si jurizare a antreprenorilor candidati la titlul EY Entrepreneur Of The Year, desemnarea castigatorilor va avea loc in cadrul galei nationale de premiere ce se va desfasura in luna noiembrie, urmand ca, in luna iunie 2016, castigatorul sa reprezinte Romania in competitia pentru titlul World Entrepreneur Of The Year.


Pentru selectarea castigatorului Entrepreneur Of The Year 2015, un juriu independent va examina fiecare aplicatie pe baza a sase criterii: spiritul antreprenorial, performanta financiara, directia strategica, impactul asupra comunitatii, capacitatea de inovare si integritatea personala.


Juriul concursului Entrepreneur Of The Year 2015 este alcatuit din antreprenori si profesionisti dedicati antreprenoriatului:
• Mircea Tudor, Presedinte MB Telecom, castigatorul marelui premiu in 2014 – Presedintele juriului
• Marius Stefan, CEO Autonom Rent a Car si unul dintre cei 6 finalisti ai primei editii Entrepreneur Of The Year Romania, si
• Mihai Marcu, Presedinte Medlife, Cornel Marian, Managing Partner Oresa Ventures, si Omer Tetik, Director General Banca Transilvania – acestia trei fiind membri ai juriului si la prima editie a competitiei.


Pe langa premiul EY Entrepreneur Of The Year, in Romania se vor acorda inca doua premii: Social Entrepreneur Of The Year si Emerging Entrepreneur Of The Year.


Conditiile de eligibilitate pentru programul EY Entrepreneur Of The Year sunt urmatoarele: antreprenorul trebuie sa aiba o afacere care sa fie infiintata de cel putin 3 ani, sa aiba cifra de afaceri in ultimii 2 ani si sa aiba un numar minim de 10 angajati (mai putin pentru categoria Social Entrepreneur Of The Year).

 

Candidatul trebuie sa joace un rol activ in afacere si sa detina o parte semnificativa din capitalul subscris al firmei (minim 20%). Nationalitatea romana nu conditioneaza participarea in competitie, este important insa ca operatiunile afacerii sa se desfasoare in cea mai mare parte in Romania.


In acest an 6 companii s-au alaturat competitiei ca sponsori: DAAS International Group, Vodafone Romania, Grupul City Grill, Daw Benta Romania si AROBS Transilvania Software, iar sponsor principal este FAN Courier.


Pentru mai multe detalii despre program va rugam accesati http://eyromania.ro/eoty.
 

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL