loader

EY Romania a inaugurat un nou sediu in Timisoara, ca urmare a cresterii pietei in regiune

Echipa regionala EY a crescut la 20 de angajati si s-a mutat in noul sediu din Cladirea City Business Center. Mutarea raspunde nevoilor in crestere ale echipei, optimizand spatiul de lucru si facilitand comunicarea.

„In 2015, sarbatorim 7 ani de cand am deschis biroul din Timisoara pentru a oferi servicii companiilor care se dezvoltau rapid aici. Mediul de business local, atat prin investitiile antreprenorilor romani cat si prin investitii straine directe importante, creste de la an la an si reuseste sa mentina Banatul printre cele mai dezvoltate si industrializate regiuni istorice ale Romaniei. Iar noi, la EY Timisoara, am crescut impreuna cu afacerile pe care le deservim. Am dezvoltat aici o echipa agila si performanta, din care fac parte cei mai buni profesionisti din Banat. Cei 20 de colegi care formeaza echipa EY din Timisoara deservesc 45 de companii din aceasta regiune”, precizeaza Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.


In noul birou predomina spatiile deschise care cumuleaza 60% din suprafata si este special amenajat cu spatii informale pentru sesiunile de brainstorming si pentru discutiile relaxate.


„Printre clientii nosti, alaturi de companii multinationale care au ales sa investeasca aici, se gasesc si multe afaceri de succes ale antreprenorilor banateni. Contributia lor la mediul de business local, dar si la economia tarii este foarte valoroasa. Vedem asta si in datele Eurostat, care arata ca Regiunea de Vest inregistreaza al doilea cel mai mare PIB pe locuitor, dupa Bucuresti-Ilfov, cu 7,900 EUR per capita. si cu 10% mai mult fata de media nationala. Iar Timisoara inregistreaza un produs intern brut/locuitor mai mult de dublul mediei nationale, conform datelor statistice oficiale”, adauga Bogdan Ion.


Noul sediu EY din Timisoara este amenajat pentru a facilita colaborarea si flexibilitatea in comunicare


Biroul din Timisoara este al doilea birou regional EY dupa cel din Cluj, care implementeaza conceptul, numit Workplace of the Future, pe care compania il implementeaza gradual in intreaga lume. Romania a fost prima tara din Europa Centrala si de Sud-Est unde compania a aplicat acest nou mod de a utiliza spatiul de lucru, cand echipa din Bucuresti s-a mutat in sediu din Bucharest Tower Center, in 2013.


La fel ca in Bucuresti si in restul tarilor din lume, noul birou EY din Timisoara, aliniat conceptului Workplace of the Future, include statii mobile de lucru pentru angajatii cu program flexibil si spatii informale de intalniri. Ceea ce caracterizeaza noul spatiu sunt solutiile IT pentru stimularea colaborarii si conectivitatii intre echipele din Romania, angajatii care calatoresc in afara biroului si cei aflati la distanta in alte tari.


Pe masura ce generatia Y, a celor care au fost educati in anii 2000 si care au evoluat intr-un mediu cu schimbari tehnologice foarte rapide, castiga o pondere tot mai mare in numarul angajatilor companiei (angajatii EY in Romania avand acum o medie de varsta de 30 de ani), firma face pasii necesari pentru a veni in intampinarea nevoilor si asteptarilor acestora cu privire la colaborarea si interactiunea virtuala.


De asemenea, politicile interne si instrumentele logistice ale companiei au fost redefinite pentru a inlocui arhivele fizice cu cele electronice, optimizand astfel utilizarea spatiului fizic. Toate aceste masuri contribuie la cresterea performantei echipelor, dar si cea la nivel individual. Sunt schimbari fundamentale in modul de lucru, care vin sa raspunda stilului cu totul diferit in care comunicam si schimbam informatii astazi.


„Pentru ca tehnologia se schimba foarte rapid, iar asteptarile angajatilor evolueaza, am redefinit modul si locul in care lucram. Astfel, trecem la un alt nivel al colaborarii bazate pe conectivitate si adaptabilitate. Adoptand acest concept raspundem nevoilor clientilor nostri de flexibilitate si promptitudine, ca si nevoii angajatilor de a lucra intr-un mediu de lucru cat mai prietenos si deschis”, precizeaza Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.
 

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL