loader
EY raporteaza o crestere puternica a veniturilor globale in anul fiscal 2017

EY raporteaza o crestere puternica a veniturilor globale in anul fiscal 2017

EY inregistreaza al saptelea an consecutiv de crestere puternica / Expansiunea continua a centrelor de inovare si investitiile consistente in transformarea digitala, analiza, inteligenta artificiala si robotica i-au sustinut cresterea

- 13 achizitii si 6 noi aliante globale extind resursele si competentele EY

 

- Lansarea proiectului GigNow in cinci tari in vederea adoptarii unor noi modele de lucru si a dobandirii unor seturi diverse de competente

 

- Cel mai atractiv angajator de la nivel global din domeniul serviciilor profesionale, in clasamentul Universum, pentru al doilea an consecutiv

 

EY anunta venituri globale in valoare de 31,4 miliarde USD pentru anul fiscal care s-a incheiat la 30 iunie 2017 si o crestere de 7,8%, in moneda locala, comparativ cu anul fiscal precedent. Toate liniile de servicii EY de la nivel international au marcat o crestere solida in anul fiscal 2017: serviciile de audit au inregistrat o crestere de 4%; asistenta in afaceri de 10,4%; consultanta fiscala de 7,9% si serviciile de asistenta in tranzactii (TAS) de 15,5%.

 

Serviciile digitale, consultanta de afaceri si tranzactiile de capital au alimentat o crestere de doua cifre a liniilor de business de Asistenta in afaceri si Servicii de asistenta in tranzactii.

 

Stimularea cresterii prin inovatie si digital

 

EY s-a angajat sa valorifice oportunitatile de transformare si inovare digitala in toate sectoarele si liniile de servicii. In acest sens, in anul fiscal 2017, a extins numarul de centre de inovare EY wavespace ™ de la nivel global. Cele 15 astfel de centre au rolul de a ajuta clientii sa se adapteze la noul val de schimbari radicale si sa dezvolte noi modele de afaceri prin colaborarea cu EY si prin utilizarea celor mai recente metodologii, prin adoptarea unei gandiri si a unei tehnologii inovatoare.

 

De asemenea, compania a continuat dezvoltarea centrului sau global dedicat inovarii din Silicon Valley, care integreaza inovatia in toate liniile de business EY si genereaza noi proiecte de investitii si proiecte pilot in special in zone precum automatizarea proceselor prin robotizare (RPA), inteligenta artificiala si blockchain.

 

EY este, in prezent, unul dintre cei mai importanti utilizatori ai tehnologiei RPA, care foloseste peste 1.100 de roboti pentru a sprijini afacerile si clientii companiei.

 

 

 

In anul fiscal, EY a lansat o serie de proiecte-pilot, iar unul dintre cele mai importante este extinderea utilizarii dronelor in cadrul proceselor de inventariere, ca parte a dezvoltarii propriilor capabilitati de auditare digitala.  

 

Achizitiile si aliantele strategice au sustinut, de asemenea, eforturile de inovare ale EY. Cele 13 achizitii strategice derulate in anul fiscal 2017 au avut ca scop extinderea abilitatilor si competentelor EY in zone precum RPA, digital, cibernetica, analiza, lanturi de aprovizionare si strategie.

 

Dezvoltarea fortei de munca a viitorului

 

EY continua sa fie un lider global in recrutarea si dezvoltarea de talente. Peste 65.000 de persoane au fost angajate in anul fiscal 2017, iar peste doua milioane de persoane au aplicat pentru un loc de munca in cadrul organizatiei. Pe langa profesionistii in consultanta si asistenta in afaceri, organizatia include acum si 18.000 de profesionisti in domeniul datelor si al analizei si 2.100 de oameni de stiinta.

 

Per ansamblu, numarul angajatilor EY la nivel global a crescut cu 7,3% fata de anul fiscal 2016, la 250.000. 669 reprezentanti EY au fost promovati in functia de partener. Diversitatea liderilor seniori a crescut si ea: 36% dintre noii parteneri provin din pietele emergente, iar femeile reprezinta aproximativ 30%.

 

In anul fiscal 2017, EY a investit aproximativ 500 de milioane de USD in formarea propriilor echipe si a alocat peste 12 milioane de ore procesului de invatare pentru propriii angajati.

 

Tot in aceasta perioada, compania a lansat GigNow – o platforma globala de atragere a talentelor care au adoptat stilul de lucru al economiei de tip “gig”, interesate de mai multa flexibilitate si de proiecte punctuale. GigNow este prezent in SUA, Marea Britanie, Irlanda, Australia si Noua Zeelanda, cuprinde 3.000 de furnizori si a derulat aproape 500 de proiecte EY.

 

Pentru al doilea an consecutiv, EY a fost votat cel mai atractiv angajator din domeniul serviciilor profesionale din intreaga lume si cel de-al patrulea cel mai atractiv angajator de la nivel global - in clasamentul anual Universum - World’s Most Attractive Employer. De asemenea, tot pentru al doilea an consecutiv, compania a fost recunoscuta ca una dintre cele mai bune multinationale din lume care ofera un mediu de lucru placut, singura organizatie de servicii profesionale din clasament.  

 

Cresterea pe zone geografice

 

La nivelul zonelor geografice in care activeaza EY, Asia-Pacific a atins cea mai mare rata de crestere - de 11,3%, Europa, Orientul Mijlociu, India si Africa (EMEIA) – de  8,6%, cele doua Americi de 7%, in timp ce Japonia a inregistrat o scadere marginala de 2% fata de anul fiscal 2016.

 

La nivelul pietelor emergente in care opereaza, EY a inregistrat o crestere de 9%. 

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL