loader
EY a asistat PepsiCo Inc. in achizitia a 20% din actiunile AQUA Carpatica

EY a asistat PepsiCo Inc. in achizitia a 20% din actiunile AQUA Carpatica

AQUA Carpatica va completa portofoliul existent de bauturi premium al PepsiCo in Europa, cu planuri de extindere la nivel global

Echipele de Strategie si Tranzactii ale EY Romania si EY Statele Unite ale Americii au oferit PepsiCo servicii de due diligence financiar si fiscal.

Pe 2 august 2022, PepsiCo a anuntat ca a incheiat un acord strategic cu AQUA Carpatica, prin care PepsiCo va detine 20% din actiunile AQUA Carpatica, o marca premium de apa minerala naturala imbuteliata la sursa in Muntii Carpati. Conform acordului, PepsiCo va avea drepturi de a distribui apa minerala naturala in Romania si in Polonia, cu oportunitati de extindere pe alte piete, inclusiv in Statele Unite. AQUA Carpatica va completa portofoliul existent de bauturi premium al PepsiCo in Europa, cu planuri de extindere la nivel global.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Cu un gust excelent si o pozitionare premium, AQUA Carpatica completeaza perfect portofoliul de produse premium PepsiCo”, a declarat Silviu Popovici, CEO al PepsiCo Europe. “Avem incredere deplina ca AQUA Carpatica, prin capitalul puternic de brand, va rezona in totalitate cu asteptarile consumatorilor nostri atat pe plan local, cat si international”.

Suntem onorati ca am asistat PepsiCo in extinderea sa in industria europeana a apei minerale naturale. Aceasta tranzactie cu un brand romanesc premium este una de referinta si a adus o mare satisfactie echipei. Multumim PepsiCo pentru increderea acordata EY”, a declarat Peter Latos, liderul departamentului de Consultanta, Strategie si Tranzactii, EY Romania.

EY a asistat PepsiCo pe intreg parcursul tranzactiei cu servicii de due diligence financiar si fiscal si negocierea contractului de vanzare-cumparare. Echipa care a acordat consultanta din partea EY Romania a fost coordonata de Peter Latos si Alina Ararau, pentru asistenta financiara si de catre Andra Casu si Cristina Clujescu pentru asistenta fiscala. Echipa EY din Statele Unite ale Americii a fost coordonata de Philippe Leroy si Pierre Bonneau.

EY 30 pentru Romania

Pentru a marca aniversarea a 30 de ani de activitate continua in Romania, s-a lansat programul EY: 30 pentru Romania, care se va derula pe tot parcursul anului 2022. Vor fi aduse in atentia publica proiecte, personalitati si momente care au marcat progresul Romaniei in 30 de ani, se vor derula initiative colaborative de implicare comunitara impreuna cu parteneri si colaboratori EY.

Despre EY Romania

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 312.250 de angajati in peste 700 de birouri in 150 de tari si venituri de aproximativ 40 miliarde de USD in anul fiscal incheiat la 30 iunie 2021. Reteaua lor este cea mai integrata la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ii ajuta sa le ofere clientilor servicii prin care sa beneficieze de oportunitatile din intreaga lume.

Prezenta in Romania din anul 1992, EY este liderul de pe piata serviciilor profesionale. Cei peste 800 de angajati din Romania si Republica Moldova furnizeaza servicii integrate de audit, asistenta fiscala, juridica, strategie si tranzactii, consultanta catre companii multinationale si locale. Avem birouri in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Chisinau. EY Romania s-a afiliat in 2014 singurei competitii de nivel mondial dedicata antreprenorialului, EY Entrepreneur Of The Year. Castigatorul editiei locale reprezinta Romania in finala mondiala ce are loc in fiecare an, in luna iunie, la Monte Carlo. In finala mondiala se acorda titlul World Entrepreneur Of The Year.

Despre PepsiCo

Produsele PepsiCo sunt savurate de consumatori din peste 200 de tari si teritorii din intreaga lume, de un miliard de ori pe zi. PepsiCo a generat o cifra de afaceri de peste 79 de miliarde dolari in 2021, adusa de un portofoliu de alimente si bauturi care include Lay’s, Doritos, Cheetos, Gatorade Pepsi-Cola, Mountain Dew, Quaker si SodaStream. Portofoliul PepsiCo este alcatuit dintr-o gama variata de produse alimentare si bauturi savuroase, incluzand numeroase branduri iconice ce genereaza fiecare, anual, peste 1 miliard de dolari in vanzari de retail.

Principiile PepsiCo sunt in linie cu viziunea noastra de a fi lider global in industria alimentara si de bauturi racoritoare conform conceptului Winning with PepsiCo Positive (pep+). pep+ este transformarea noastra strategica completa, care pune sustenabilitatea si capitalul uman in centrul modului in care vom crea valoare si crestere, prin operarea in limitele planetare si inspirand schimbari pozitive pentru planeta si oameni. Pentru mai multe informatii accesati www.pepsico.com.

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL