loader
Eveniment Microsoft AI - Londra

Eveniment Microsoft AI - Londra

Miercuri, 12 iulie, Microsoft a gazduit la Londra un eveniment dedicat inteligentei artificiale (AI).

Harry Shum, Eric Horvitz, director general Microsoft Research, Emma Williams, General Manager, Bing si Chris Bishop, director al laboratorului Microsoft Research Cambridge, au discutat despre intersectia dintre inteligenta artificiala, oameni si societate si despre rolul si responsabilitatea Microsoft in acest context. De asemenea, au fost prezentate exemple de progres in initiativa Microsoft de a face inteligenta artificiala disponibila tuturor si a fost ilustrat modul in care Microsoft aduce o infuzie de AI in produsele sale. 

 

Pe durata evenimentului, au fost anuntate:

 • AI for Earth Initiative – a fost anuntata o noua initiativa Microosft - AI for Earth, cu scopul de a sustine oamenii si companiile in solutionare problemelor globale legate de mediul inconjurator prin sporirea accesului la instrumente AI, oportunitati si competente educationale si accelerarea inovatiei. Aspiratia Microsoft este ambitioasa dar simpla, dorind sa ofere cercetatorilor si companiilor instrumentele sale AI de ultima generatie, pentru a construi un viitor mai bun, mai sanatos si sustenabil pentru intreaga planeta. Pentru a da startul acestui program, Microsoft va investi peste 2 milioane de dolari in urmatorul an, pentru a oferi granturi, oportunitati educationale si de instruire si proiecte demonstrative. Mai multe informatii despe Ai for Earth sunt disponibile pe AIforEarth.com.
 • Seeing AI– a fost lansata aplicatia gratuita pentru iOS, Seeing AI, care descrie spatiul din jurul utilizatorului. Creat pentru comunitatea celor cu deficiente de vedere si celor nevazatori, acest proiect in dezvoltare utilizeaza capacitatile inteligentei artificiale pentru a „traduce” lumea vizuala, descriind persoanele din apropiere, texte sau obiecte. Seeing AI este un exemplu al modului in care tehnologia poate contribui la o lume mai deschisa celor cu nevoi speciale.   Aplicatia este disponibila pentru iOS in SUA in Apple App Store.
 • Prioritatile MSR AI Org – a fost anuntat Microsoft Research AI (MSR AI), un nou centru de cercetare si dezvoltare in cadrul Microsoft, concentrat pe solutionarea celor mai dificile provocari din domeniul AI. Noua echipa va urmari inovatia teoretica si aplicata, investind in fundamentele computationale ale inteligentei artificiale si in proiecte care vor accelera livrarea de inovatii AI catre utilizatori si companii. Echipa va fi localizata in Redmond, WA si va colabora indeaproape cu colegi din laboratoarele de cercetare si echipele de produs Microsoft. 
 • AI Design Guide Work– a fost afirmat inca o data angajamentul companiei de a face inteligenta artificiala mai cuprinzatoare si accesibila tuturor, prin explorarea unor noi principii de design AI si printr-un ghid etic de design pentru AI (Ethical Design Guide for AI), care reprezinta un set intern de principii, realizat cu scopul de a constitui o resursa pentru oricine dezvolta produse sau concepte AI. in cadrul evenimentului, s-a pus accent pe importanta crearii de inteligenta artificiala etica care sa imbine inteligenta si intelegerea emotionala pentru a sustine creativitatea si inovatia oamenilor de pretutindeni.
 • Parteneriatul cu Max Welling/Univof Amsterdam – va fi anuntat parteneriatul cu expertul in domeniul machine reading, Max Welling, de la Universitatea din Amsterdam
 • Actualizari Microsoft Cognitive Services: noul Bing Entity Search API, preview public pentru Gestures SDK, disponibilitatea Presentation Translator – in continuarea eforturilor de a face inteligenta artificiala accesibila tuturor, au fost anuntate urmatoarele actualizari pentru Microsoft Cognitive Services:
  • Bing Entity Search API: Bing Entity Search API este un nou serviciu din suita Microsoft Cognitive, aflat in preview gratuit. Mai multe informatii sunt disponibile la http://aka.ms/csbingentity/.
  • Project Prague: Project Prague, SDK-ul de gesturi, va fi disponibil via Cognitive Services Lab. Acest serviciu din suita Microsoft Cognitive permite dezvoltatorilor sa incorporeze actiuni bazate pe gesturi in aplicatiile lor. Prin intermediul acestui SDK pentru gesturi, dezvoltatorii pot defini si implementa rapid gesturi personalizate, creand o experienta naturala pentru utilizator.
  • Presentation Translator:  a fost anuntata disponibilitatea add-in-ului pentru PowerPoint - Presentation Translator, a carui prim demo public a avut loc in cadrul evenimentului Build 2017. Presentation Translator ofera posibilitatea de a adauga prezentarilor PowerPoint subtitrari in limba in care sunt redactate (pentru accesibilitate) sau intr-o alta limba, pentru un public strain. De asemenea, acesta ofera membrilor publicului posibilitatea de a alege limba in care doresc sa primeasca subtitrarile pe propriul dispozitiv, prin intermediul aplicatiei Microsoft Translator sau in browser la http://translate.it si (optional) de a le fi traduse slide-urile, pastrand formatarea originala.  Presentation Translator este disponibil pentru a fi descarcat la http://www.aka.ms/TranslatorPowerPoint.

 

De asemenea, in cadrul evenimentului au fost prezentate cateva exemple de succes ale clientilor Microsoft care au utilizat produsele Microsoft AI. Pentru a afla mai multe informatii in legatura cu anunturile facute in cadrul acestui eveniment, puteti vizita si Microsoft News Center UK, Official Microsoft Blog, Microsoft on the Issues blog, Cognitive Services blog si Translator blog.

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL