loader
Enel si Seedstars semneaza un acord de cooperare pentru identificarea startup-urilor inovatoare din Africa

Enel si Seedstars semneaza un acord de cooperare pentru identificarea startup-urilor inovatoare din Africa

Enel Green Power, divizia de energie regenerabila a Enel, a semnat un acord cu Seedstars World pentru a gasi cele mai inovatoare startup-uri din Africa cu scopul de a stimula electrificarea si cresterea socio-economica in zonele rurale subsahariene.

Grupul Enel (“Enel”), prin intermediul diviziei sale de energie regenerabila Enel Green Power si prin grupul elvetian Seedstars World SA ("Seedstars") au semnat un acord de cooperare punand bazele Africa Energy Track, o competitie ce vizeaza identificarea startup-urilor care au ca obiect de activitate facilitarea accesului la electricitate in Africa, si care este parte integranta a competitiei pentru startup-uri Seedstar World.

 

Scopul proiectului este de a creste gradul de tehnologizare si de a incuraja spiritul antreprenorial in zonele rurale subsahariene, prin solutii inovatoare de energie, bazate pe mobilitate electrica, stocarea energiei, generare distribuita si eficienta energetica, ce raspund Obiectivelor de Dezvoltare Durabila ale Natiunilor Unite, in special celui de-al saptelea obiectiv – energie curata accesibila tututor.

 

"Expertiza si programele Seedstars sunt in acord cu angajamentul Enel de a se deschide catre startup-uri in cautare de solutii inovatoare pentru provocarile legate de energie si sustenabilitate ", explica Antonio Cammisecra, director Enel Green Power. "Prin acest parteneriat, Enel are oportunitatea de a intra in contact cu cele mai inovatoare companii, facand un pas inainte in cautarea de noi modele de afaceri care sa faca diferenta si care sa incurajeze dezvoltarea socio-economica in Africa rurala".

 

Enel este partenerul exclusiv pentru competitiile regionale Seedstars din Africa, ce vor consta in peste 20 de evenimente locale cu participarea unor startup-uri din diferite sectoare, evaluate de jurii ce includ experti Enel in domeniul energiei. Castigatorii evenimentelor locale merg mai departe catre Summit-urile Regionale, iar Enel va selecta cel putin un startup din domeniul energiei la Summit-ul regional Seedstars din Africa. Castigatorul selectat va intra intr-un program de crestere si dezvoltare de trei luni care include si o contributie financiara oferita de Seedstars.

 

Prin participarea sa la acest poiect, Grupul Enel vizeaza identificarea companiilor care pot contribui la procesul de electrificare  din zona rurala a Africii subsahariene si, astfel, la dezvoltarea socio-economica a satelor din zona. Energia electrica este un factor de baza al cresterii socio-economice, dar trebuie sa fie insotita de activitati comerciale si de productie. Competitia Africa Energy Track va ajuta la identificarea modelelor de afaceri inovatoare care au obiectiv electrificarea regiunilor rurale izolate si crearea de activitati generatoare de venituri.

 

Din anul 2013, Seedstars a desfasurat competitia de startup-uri "Seedstars World" care are loc pe pietele emergente. Prin desfasurarea concursurilor locale, grupul elvetian le acorda startup-urilor selectate training-uri de prezentare a ideilor, iar castigatorilor le ofera ocazia de a concura in Summit-ul Global, unde unul dintre ei va fi desemnat castigatorul al competitiei Seedstars World. Prin intermediul diferitelor activitati de recrutare a startup-urilor, dezvoltare de companii si programelor de accelerare, echipa Seedstars are acum acces la antreprenori, investitori, incubatoare, corporatii si oficiali guvernamentali din peste 75 de tari.

 

Enel este prezent in Africa subsahariana prin Enel Green Power RSA (EGP RSA) din Africa de Sud, care are in functiune centrale eoliene si solare cu o capacitate de peste 520 MW si prin Enel Energy Africa de Sud, care ofera solutii inovatoare de energie pentru clienti rezidentiali si de business. in Zambia, grupul a castigat proiectul solar Ngonye PV cu o capacitate de 34 MW, in cadrul licitatiei Scaling Solar organizate in luna iunie 2016.

 

Enel este o companie energetica multinationala, jucand un rol important pe pietele globale de electricitate, gaze naturale si energii din surse regenerabile. Grupul Enel activeaza in peste 30 de tari de pe patru continente si are o capacitate instalata neta de productie de energie de circa 83 GW si peste 65 de milioane de clienti casnici si companii in toata lumea. Enel este cea mai mare companie integrata de utilitati din Europa dupa capitalizarea de piata si una dintre primele companii de electricitate de pe continent in ceea ce priveste capacitatea instalata si EBITDA raportat.  

 

Enel Green Power, divizia de energie regenerabila a Grupului Enel, este dedicata dezvoltarii si operarii surselor regenerabile de energie din intreaga lume, cu prezenta in Europa, America, Asia, Africa si Oceania. Enel Green Power este lider mondial in sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionata de 38 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliana, solara, geotermala, biomasa si hidroenergie si se afla in fruntea integrarii tehnologiilor inovatoare, cum ar fi sistemele de stocare in energia regenerabila. 

Autori

foto
ENEL GREEN POWER ROMANIA SRL