loader
ALEF Distribution intra pe piata din Romania prin achizitia Likeit Solution, distribuitor de sisteme si echipamente IT

ALEF Distribution intra pe piata din Romania prin achizitia Likeit Solution, distribuitor de sisteme si echipamente IT

ALEF Group, unul dintre cei mai importanti distribuitori de sisteme IT din Europa Centrala si de Sud-Est, cu afaceri de peste 160 milioane Euro, in 2016, intra pe piata din Romania prin preluarea companiei Likeit Solution, tranzactia fiind perfectata la 30 iunie 2017.

“Aceasta fuziune reprezinta un pas important in strategia grupului ALEF de dezvoltare pe piata europeana de distributie cu valoare adaugata de sisteme si echipamente IT. Romania este una dintre tarile cu cea mai mare crestere a sectorului IT din ultima perioada, acesta fiind unul dintre motivele pentru care am considerat oportuna intrarea pe aceasta piata”, a mentionat Milan Zinek, CEO al Grupului ALEF.

 

Acesta a mai adaugat ca evolutia companiei Likeit Solution, impreuna cu modelul de business implementat de aceasta, au fost factori decisivi in alegerea partenerului pentru Romania.

 

Afaceri mai mari cu 18% pentru ALEF Distribution RO in acest an

 

in ceea ce priveste business-ul noii companii pentru 2017, aceasta si-a bugetat o crestere cu 18% comparativ cu anul anterior. in 2016, Likeit Solution a raportat un business de 28 milioane de euro.

 

“Mizam pe o crestere semnificativa a business-ului noii companii in perioada urmatoare, bazandu-ne pe sinergiile create prin alaturarea experientei si capabilitatilor financiare ale grupului ALEF, cu expertiza pe piata locala a echipei Likeit. De asemenea, completarea portfoliului cu noi brand-uri si know-how-ul tehnic pe care grupul ALEF l-a acumulat in timp, ne dau speranta ca evolutia noii companii va fi una pozitiva”, a declarat, la randul sau, Mircea Ciucur, Managing Director al ALEF Distribution RO.

 

Raportat la evolutia companiei in primul semestru din acest an, firma romaneasca a atins 10 milioane de euro in vanzari. Business-ul a fost sustinut in principal de proiectele axate pe vanzarea de solutii Microsoft si CISCO, dar si de echipamente si de componente, brandul ASUS reprezentand o pondere importanta.

 

Un segment semnificativ in afacerile companiei il reprezinta si comercializarea de produse de retelistica si networking. Dintre cei care au achizitionat sisteme si echipamente IT, cei mai multi sunt reselleri (peste 60%), urmati de integratori de sisteme (in jur de 20%), si companii din industria de retail (in jur de 18%). 

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL