loader
ENEL primeste certificarea pe standardul ISO 37001 – Sistemul de Management Anti-Mita

ENEL primeste certificarea pe standardul ISO 37001 – Sistemul de Management Anti-Mita

Sapte companii ale grupului Enel in Romania sunt certificate ISO 37001, un standard international care recunoaste existenta unui sistem eficient de management in combaterea mitei.

La sfarsitul anului 2019, sapte companii parte din Grupul Enel in Romania au obtinut certificarea ISO 37001, un standard international care recunoaste companiile cu un sistem solid de management in combaterea mitei.

„Obtinerea certificarii pentru sapte companii care fac parte din Grupul Enel in Romania confirma, inca o data, angajamentul Enel fata de o cultura etica in desfasurarea activitatii sale, demonstrand ca procedurile si procesele noastre sunt in concordanta cu cele mai inalte standarde internationale”, a declarat Carlo Pignoloni, Country Manager Enel Romania.

Evaluarea sistemului de management pentru combaterea mitei si certificarea conformitatii acestuia cu standardul ISO 37001 a fost realizata de RINA, care a efectuat procesul de verificare pentru Enel Romania SA, Enel Servicii Comune SA, Enel Energie SA, Enel Energie Muntenia SA, E- Distributie Muntenia SA, E-Distributie Banat SA si E-Distributie Dobrogea SA in 2019.

Aceasta a constat intr-o analiza riguroasa a proceselor, procedurilor si activitatilor relevante ale companiilor care fac obiectul certificarii.

"Vreau sa va felicit pentru implicarea dvs. in procesul de certificare; aveti o echipa foarte bine pregatita, cu care am lucrat eficient. Pentru RINA a fost o placere sa colaboram si este o onoare sa va avem in portofoliul nostru de clienti. Faptul ca intr-un singur an am reusit sa certificam 7 companii din cadrul Grupului Enel, arata implicarea voastra activa in acest proces", a declarat Alessandro Romei, EMEA Senior Director la RINA.

Standardul ISO 37001 isi propune sa previna luarea sau darea de mita si sa promoveze o cultura etica, transparenta, deschisa si conforma, impunand companiilor sa implementeze o serie de masuri precum adoptarea de politici de combatere a mitei prin indrumarea si angajamentul conducerii, instruirea personalului in acest domeniu, evaluari periodice ale riscurilor cauzate de mita si analize amanuntite ale afacerii in cazul proiectelor si relatiilor de afaceri.

Standardul asigura si confirma punerea in aplicare a unui sistem de management anti-mita tuturor partilor interesate, cu rolul de a genera o mai mare incredere in piata, de mentinere a valorii brandului, de a creste valoarea actiunilor, fiind unul dintre indicatorii de sustenabilitate.

Enel este o companie energetica multinationala, unul dintre liderii integrati pe pietele globale de electricitate, gaze naturale si energii din surse regenerabile. Enel este una dintre cele mai mari companii de utilitati din Europa dupa capitalizarea de piata si una dintre primele companii de electricitate de pe continent in ceea ce priveste capacitatea instalata si EBITDA raportat. Grupul Enel activeaza in peste 30 de tari din lume, avand o capacitate instalata neta de productie de energie de circa 90 GW. Enel distribuie electricitate printr-o retea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienti casnici si companii in toata lumea, care reprezinta cea mai mare baza de clienti comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power opereaza unitati de productie cu o capacitate instalata de 46 GW din surse eoliene, solare, geo-termale si hidro in Europa, cele doua Americi, Africa, Asia si Australia.

Enel Romania este unul dintre cei mai mari investitori privati in domeniul energetic, cu operatiuni in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, dar si al productiei de energie electrica din surse regenerabile, prezent pe piata din Romania din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajati in Romania si ofera servicii unui numar de 3 milioane de clienti.

Companiile E-Distributie opereaza retele cu o lungime totala de aproximativ 128.000 de kilometri in trei zone importante ale tarii: Muntenia Sud (inclusiv Bucuresti), Banat si Dobrogea, acoperind o treime din piata locala de distributie, si dezvolta un program de investitii pentru imbunatatirea calitatii serviciilor, a sigurantei si performantei retelelor si implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie si Enel Energie Muntenia sunt principalii furnizori de energie din tara, iar oferta lor include atat energie electrica si gaze naturale, cat si servicii cu valoare adaugata (asistenta, iluminat si altele).

RINA este prezenta in Romania din 2006 si ofera o gama larga de servicii de certificare, conformitate, inspectie si instruire si pune la dispozitie o gama larga de solutii personalizate de inalta calitate in domeniile energiei, transporturilor si infrastructurii.

Autori

foto
ENEL ROMANIA SA