loader
ENEL ocupa locul 28 in topul FORTUNE 2018 al companiilor care schimba lumea

ENEL ocupa locul 28 in topul FORTUNE 2018 al companiilor care schimba lumea

Grupul Enel este singura companie italiana din clasamentul companiilor care ”se dezvolta facand bine altora”

Grupul Enel a fost inclus in prestigiosul clasament ”Companii care schimba lumea”, pentru al treilea an din cei patru ani de existenta al acestui top al companiilor din lume care au un impact social pozitiv prin activitati care constituie un element intrinsec al strategiei si operatiunilor lor de business. Enel ocupa pozitia 28 din 63 de companii incluse in clasament in 2018, fiind singura companie italiana inclusa in editia din acest an.

Publicatia Fortune a apreciat Enel pentru angajamentul constant in domeniul energiei regenerabile, confirmat de portofoliul de generare cu emisii zero, care reprezinta acum mai mult de jumatate din productia globala de electricitate a Grupului (51%). Mai mult, clasamentul evidentiaza strategia Open Power a companiei Enel, ce presupune consolidarea rolului de promotor al “tehnologiilor si tacticilor verzi alaturi de numerosi parteneri la nivel global.”

Francesco Starace, CEO si Director General Enel a spus: “Prezenta Enel pentru a treia oara in clasamentul Fortune ‘Companii care schimba lumea’ reprezinta o confirmare a rolului pe care il are Grupul ca initiator al schimbarii si ca lider in tranzitia energetica la nivel global. Fortune evidentiaza cum strategia noastra Open Power functioneaza ca o platforma care ajuta la solutionarea celor mai mari provocari  pe care lumea le are de infruntat. Pentru a ne creste impactul in toate initiativele de inovare si sustenabilitate la nivel global, Enel colaboreaza cu o retea de companii nou-infiintate aflata in continua crestere si cu parteneri industriali si din domeniul academic. Prin intermediul celor 8 Centre de Inovare, Enel a lansat 147 de proiecte alaturi de companii start-up, din care 39 au evoluat la faza de dezvoltare industriala in ultimii trei ani.”

Clasamentul „Companii care schimba lumea” a fost lansat de publicatia Fortune in urma cu patru ani pentru a sublinia credinta sa conform careia capitalismul ar trebui celebrat pentru puterea sa de “prospera facand bine celorlalti”. Fortune incepe procesul cu un apel deschis pentru nominalizari din partea organizatiilor de business, academice si non-profit din toata lumea, in parteneriat cu, printre altele, FSG, o firma de consultanta non-profit in sfera impactului social, Initiativa de Valoare in Comun, o platforma globala pentru organizatiile care cauta solutii de business pentru provocarile sociale, cat si cu Profesorul Michael E. Porter de la Harvard Business School.

O echipa de jurnalisti de la Fortune evalueaza si stabileste locul companiilor in clasament in functie de patru factori:

- Criteriul impact social cuantificabil defineste scara, natura si durabilitatea impactului pe care il are compania intr-o problema sociala specifica;

- Rezultatele de business definesc beneficiul pe care eforturile cu impact social il aduc companiei;

- Gradul de inovare masoara nivelul de inovare al companiei in comparatie cu companii care activeaza in aceeasi industrie si daca alte companii i-au urmat exemplul;

- Integrarea corporativa defineste gradul in care eforturile unei companii se integreaza in strategia generala a acesteia si cat de bine este comunicata strategia la toate nivelurile de activitate.

Grupul Enel este clasat, de asemenea, pe locul 83 al Indicelui Fortune Global 500 al celor mai mari companii din lume. Este inclus in lista de 24 de ani, pe baza rezultatelor financiare solide.

Autori

foto
ENEL ENERGIE SA