loader
Enel incepe operarea parcului eolian Cristalandia din Brazilia

Enel incepe operarea parcului eolian Cristalandia din Brazilia

• Parcul cu o capacitate instalata totala de 90 MW, aflat in statul Bahia, va produce aproximativ 350 GWh/an • Enel a investit aproximativ 190 de milioane de dolari in constructia parcului Cristalandia

Enel, prin subsidiara sa din Brazilia dedicata energiei regenerabile, Enel Green Power Brasil Participações (“EGPB”), a pus in functiune parcul eolian Cristalandia, cu o capacitate instalata totala de 90 MW. Unitatea se afla in localitatile Brumado, Rio de Contas si Dom Basilio din statul Bahia situat in nord-estul Braziliei.

 

“Suntem foarte incantati sa anuntam ca Enel a pus in functiune un nou proiect de productie de energie regenerabila din cele castigate prin licitatie publica”, a declarat Carlo Zorzoli, Country Manager Enel Brazilia. “In Bahia, unde se afla parcul Cristalandia, avem proiecte de energie regenerabila, in functiune sau in dezvoltare, cu o capacitate totala de pana la 1.3 GW, fructificand bogatia imensa a surselor de energie verde ale statului. In intreaga Brazilie ne straduim sa sprijinim economia tarii in cel mai responsabil mod, contribuind la diversificarea mixului energetic prin intermediul energiilor regenerabile si prin implementarea unor initiative sustenabile, menite sa creeze o valoare comuna la nivel local.”

 

Grupul a investit aproximativ 190 de milioane de dolari in constructia parcului Cristalandia, care a fost atribuita EGPB prin licitatia publica de energie regenerabila Leilão de Fontes Alternativas (LFA) in aprilie 2015. Proiectul eolian este sustinut si de un contract pe 20 de ani pentru vanzarea energiei incheiat cu o serie de companii de distributie de energie electrica din Brazilia.

 

Parcul eolian are capacitate de generare de aproximativ 350 GWh pe an, suficient pentru a satisface nevoile anuale de consum de energie ale peste 170.000 de gospodarii din Brazilia, evitand, in acelasi timp, emisia a aproximativ 118.000 de tone de CO2 in atmosfera.

 

In conformitate cu modelul de Creare a Valorii Comune (Creating Shared Value – CSV) adoptat de Grup, ce are ca scop imbinarea dezvoltarii companiei cu nevoile comunitatii locale, EGPB a implementat un set de initiative in zonele din vecinatatea fabricii, cum ar fi atelierele de reciclare creativa pentru comunitatile locale, care sa permita generarea de venituri prin reutilizarea materialelor folosite in constructia centralei, inclusiv a paletilor transformati in mobilier si prelatei folosite pentru a produce obiecte de artizanat care sa fie vandute pe piata locala.

 

In statul Bahia, filiala EGPB a Grupului Enel detine in prezent un total de 711 MW capacitate eoliana si solara si construieste proiecte pentru inca 600 MW utilizand aceste doua tehnologii regenerabile.

Autori

foto
ENEL ENERGIE SA