loader

Enel Green Power - BEI: acord de imprumut cu scopul de a acoperi partial investitiile din Romania

Operatiunea urmeaza unor acorduri de finantare in valoare de 600 milioane de euro din ultimii trei ani ?i este o dovada de incredere din partea BEI in investitiile Enel Green Power in sector

Banca Europeana pentru Investitii (BEI) ?i Enel Green Power International BV, compania holding financiara ?i de guvernanta a sucursalelor internationale ale grupului Enel Green Power, au semnat un contract de finantare pentru 200 de milioane de euro cu scopul de a acoperi partial investitiile in unele parcuri eoliene din regiunile Banat ?i Dobrogea, Romania.

 

Împrumutul pe 15 ani are o perioada de gratie de pana la doi ani ?i jumatate, prezinta conditii economice competitive cu standardele pietei ?i este securizat printr-o garantie a companiei mama emisa, la cererea Enel Green Power S.p.A. („Enel Green Power”), de catre Enel S.p.A. Emiterea garantiei este exceptata de la procedurile cu privire la tranzactiile cu parti afiliate, adoptate de Enel Green Power, precum o tranzactie clasica de importanta majora in termeni similari pietei sau termeni ?i conditii standard. Termenii garantiei sunt corespunzatori cu cei oferiti in general de Enel Green Power bancilor de top pentru imprumuturi cu suma ?i maturitate similare.

 

Operatiunea, alaturi de un total de 600 milioane de euro in acorduri de finantare in ultimii trei ani, este o dovada a increderii acordate de BEI in investitiile Enel Green Power in sector.

 

Din perspectiva BEI, operatiunea se incadreaza in una dintre zonele prioritare de interventie, de exemplu, proiecte de finantare in sectorul energetic care stimuleaza sporirea generarii din surse regenerabile.

 

Strategia de dezvoltare a Enel Green Power este construita prin finantarea proiectelor din fluxurile de numerar generate alaturi de utilizarea surselor externe numai la costuri competitive, in cazul proiectelor pe termen lung, ?i pe combinarea fortelor cu parteneri de incredere.

Autori

foto
ENEL GREEN POWER ROMANIA SRL