loader
Endava devine un jucator IT global prin fuziunea cu Velocity Partners

Endava devine un jucator IT global prin fuziunea cu Velocity Partners

Endava, companie IT cu o crestere rapida in Europa, America de Nord si America Latina, a anuntat fuziunea cu Velocity Partners, o companie de dezvoltare software cu o prezenta puternica in America Latina

Aceasta actiune strategica va crea un jucator IT global, capabil sa ofere clientilor mai multe optiuni in ceea ce priveste serviciile, tehnologiile, scalabilitatea si locatiile pentru livrarea proiectelor IT.

 

Ca urmarea a fuziunii, organiziatia rezultata va avea peste 4.600 de angajati, iar cele sase centre noi de dezvoltare software din Argentina, Uruguay, Venezuela si Columbia vor completa capabilitatile de livrare existente din locatiile Endava din Romania, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia si Columbia.

 

Acest lucru va permite Endava, care ofera solutii de Digital Evolution, Agile Transformation si Automation unora dintre cele mai mari companii la nivel international din domeniile financiar-bancar, asigurari, telecomunicatii, media,technologie, si retail, sa se extinda in America de Nord si sa ofere la nivel global acelasi model de livrare nearshore care i-a alimentat succesul de-a lungul anilor. Compania are o performanta de business solida, cu un nivel de crestere anuala de 38% a cifrei de afaceri la nivel de grup, avand la baza un mix de crestere organica si o extindere internationala sustinuta prin fuziuni & achizitii.

 

Peter Stroeve, Partener Managing Partner la Velocity Partners, a declarat: "Ne-am dorit intotdeauna sa fim un lider in dezvoltare software nearhore folosind metodologia Agile, o companie unde oamenii talentati isi ating potentialul si clientii castiga un partener de incredere. Prin integrarea in grupul Endava, clientii nostri vor avea acces la un set extins de solutii si servicii, oferindu-le in acelasi timp angajatilor nostri acces la noi oportunitati de cariera, ceea ce se va traduce in posibilitatea de a lucra in proiecte internationale, precum si accesul la un mediu de lucru si programe de formare profesionala mai bune. "

 

John Cotterell, CEO al Endava, a declarat: "Echipa Velocity are metodologia agile in ADN-ul lor si o abordare inovatoare, ceea ce va aduce capabilitati suplimentare pentru a sustine clientii nostri pe parcursul unui traseu complet de la idee la productie, si pentru a-i ajuta sa obtina o interactiune mai buna, sa fie mai flexibili si mai eficienti in relatia cu clientii lor. Construim o companie de tehnologie la nivel global si suntem un brand aspirational pentru profesionistii IT din regiunile in care ne desfasuram activitatea, avand capacitea de a atrage cele mai bune talente si de a oferi oportunitati de cariera si de dezvoltare deosebite pentru oamenii nostri".

Autori

foto
ENDAVA ROMANIA SRL