loader
ELKO Romania anunta lansarea Seriei de Switch-uri Allied Telesis x550 dedicata migrarii la standardul 10 Gigabit Ethernet

ELKO Romania anunta lansarea Seriei de Switch-uri Allied Telesis x550 dedicata migrarii la standardul 10 Gigabit Ethernet

Performanta ridicata, functiile variate Layer 3, dimensiunile reduse si consumul scazut de energie transforma switch-urile din Seria x550 in solutia ideala pentru centre de date si companii.

ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT, anunta lansarea unei noi game de switch-uri stivuibile Allied Telesis, Seria x550, cu avantajul migrarii flexibile la standardul 10 Gigabit Ethernet.

 

In ciuda entuziasmului manifestat fata de standardul 10 Gigabit Ethernet, multe companii de nivel mediu s-au aflat in imposibilitatea de a adopta pe scara larga aceasta tehnologie din cauza costurilor, a densitatii reduse de porturi si a consumului ridicat de energie. Allied Telesis adreseaza aceste probleme si furnizeaza o solutie de tranzitie usoara la aplicatiile 10G, cu o familie de produse ce ofera densitate de porturi si configuratii media flexibile, cu performante prietenoase cu mediul inconjurator – totul impachetat intr-o forma fizica ce ocupa doar jumatate dintr-o unitate de rack, permitand alaturarea a doua echipamente intr-o singura unitate.

 

Seria x550 este alcatuita din trei modele de switch-uri:

Model

Configuratia Porturilor

Disponibilitate

x550-18XTQ

16 x 1G/10G RJ-45 cu 2 x 40G QSFP+

Imediata

x550-18XSQ

16 x 1G/10G SFP+ cu 2 x 40G QSFP+

Imediata

x550-18XSPQ

8 x 1G/10G SFP+ si 8 x 1G/10G RJ-45 PoE+ cu 2 x 40G QSFP+

La comanda Q4, 2017

 

Toate switch-urile din seria x550 suporta stivuire flexibila, ce permite utilizatorului sa aleaga viteza si tipul conexiunii pentru stiva: fibra optica 40G, fibra optica 10G sau cupru 10G. Daca utilizatorul opteaza pentru o conexiune cupru 10G, pentru interconectare pot fi folosite cabluri standard Cat.6A drept cabluri de stivuire, reducand considerabil costurile de conectivitate.

 

Platforma x550 ofera conectivitate in stiva pentru pana la patru unitati, iar switch-urile din stiva pot fi conectate la distante semnificative prin conexiuni de fibra optica, ceea ce transforma Seria x550 in solutia perfecta pentru agregare distribuita, foarte flexibila, sau pentru noduri de retea care suporta aplicatii de recuperare automata in caz de esec.

 

“Noile directii de dezvoltare precum Internet of Things sau virtualizarea aplicatiilor au redefinit parametrii infrastructurii IT, determinand o crestere fara precedent a numarului de conexiuni si o extindere a latimii de banda care sa sustina acest flux de informatie. In acest context, devine tot mai dificil pentru majoritatea companiilor sa asigure conectivitate si performanta imediata. Solutiile propuse de Allied Telesis vin in intampinarea acestor deziderate, fiind concepute pentru a oferi flexibilitate si scalabilitate unei infrastructuri IT, cel mai adesea eterogene”, declara  Andrei Gavriliu, Product Manager, ELKO Romania.

 

Pe langa furnizarea unei solutii de agregare flexibile si performante, modelul x550-18XSPQ este o solutie ideala pentru implementarea retelelor wireless 802.11ac Wave2. Combinatia dintre suportul PoE+, puterea de pana la 30W per port si capabilitatea 2.5G NBASE-T faciliteaza conectivitatea usoara, cu latime de banda maxima pentru cele mai noi Access Point-uri de mare viteza.

 

James Mustarde, Vicepresedinte Marketing Allied Telesis, a declarat: “Scopul nostru este sa ajutam managerii IT sa isi optimizeze costurile fara a face compromisuri in materie de capacitate, performanta si securitate, iar seria x550 este ideala pentru acest lucru”.

 

Prevazute cu AlliedWare Plus si Autonomous Management Framework™ (AMF), switch-urile x550 permit organizatiilor sa construiasca retele 10 Gigabit extrem de rezistente si sigure, care pot fi administrate usor si operate eficient, cu un cost total redus. Solutiile se afla in portofoliul ELKO Romania, fiind disponibile la comanda incepand cu acest trimestru.

Autori

foto
ELKOTECH ROMANIA SRL