loader
Start la vanzari pentru noile modele Clasa S

Start la vanzari pentru noile modele Clasa S

Creste familia de limuzine a Clasei S de la Mercedes-Benz

Mercedes-Benz da startul vanzarilor pentru Noua Clasa S, primele modele - comandate in luna mai - fiind deja in drum catre dealerii europeni. Familia Clasei S a crescut la 24 de versiuni. Clientii pot alege intre cele noua motorizari diferite, tractiune spate sau integrala 4MATIC si ampatament scurt sau lung, dintre modelele Mercedes-Benz, Mercedes-AMG sau Mercedes-Maybach ale noii Clasa S. Cele mai noi modele, disponibile momentan la comanda, vor fi disponibile in showroom-urile partenerilor autorizati din Romania incepand cu luna august.

 

Noul motor pe benzina cu sase cilindri in linie are o putere de 270 kW (367 CP) si un cuplu 500Nm, in cazul S 450 si S 450 4MATIC (consum mixt: 7 – 6,6 l/100 km, nivel mixt emisii CO2: 159/150 g/km), respectiv 320 kW (435 CP) si un cuplu maxim de 520Nm in cazul versiunii S 500 (consum mixt: 6,6l/100km, nivel mixt emisii CO2: 150g/km). Alternatorul integrat, de 49 volti, atinge rapid un cuplu de 250Nm si o putere de 16 kW. Prin comparatie cu versiunea precedenta a S 500, echipata cu un motor V8, noua motorizare permite reducerea nivelului de emisii CO2 cu circa 22%. 

 

Cresterea considerabila a puterii redate de noile motoare in 6 cilindri pe benzina, pana la nivelul versiunilor anterioare, cu 8 cilindri, este evidenta si din compunerea gamei – astfel, noile modele cu motorizari in sase cilndri sunt pozitionate ca S 450 si S 500.

 

Varful gamei Mercedes-Benz este noul S 600 (consum mixt: 11,6l/100km, nivel emisii CO2: 270g/km). Propulsata de motorul V12, S 600 are o putere maxima de 390 kW (530 CP) si atinge un cuplu de 830Nm. In acelasi timp, noul V12 al Mercedes-Maybach S 650 ofera 463 kW (630 CP) si un cuplu maxim de 1000 Nm (consum mixt de 12,7 l/100 km si nivel emisii CO2 de 289 g/km). Varful de lance al Clasei S ramane Mercedes-AMG S 65, propulsat de motorul V12 biturbo, ce atinge 463 kW (630 CP) si 1000 Nm (consum mixt: 11,9 l/100km, nivel emisii CO2: 279 g/km).

 

O noutate la nivel de dotari: sistemul de suspensie dinamica MAGIC BODY CONTROL. Acesta detecteaza si evita denivelarile carosabilului. Sistemul de control al suspensiei noului Clasa S a fost de asemenea imbunatatit: noua camera stereo a sistemului functioneaza la viteze de peste 180 km/h. Functia de inclinare in curbe a noului Clasa S reprezinta o noua dotare dedicata confortului la rulare, disponibila in premiera pe Clasa S. Caroseria se inclina catre interiorul curbei cu pana la 2,65 grade, reducand astfel efectul fortelor laterale asupra pasagerilor. Sistemul MAGIC BODY CONTROL cu functia de inclinare in curbe intra in dotarea standard a modelelor Mercedes-Benz S 600, Mercedes-Maybach S 650 si Mercedes-AMG S 65, fiind de asemenea disponibila ca dotare optionala pentru modelele S 560 (atat cu ampatament scurt, cat si lung) si pentru Mercedes-Maybach S 560 (5.355 euro). 

 

 

Toate noile modele Clasa S sunt dotate standard cu sistemul de “infotainment” de ultima generatie COMAND Online. Totodata, sistemul Individual Entertainment System pentru locurile din spate (disponibil contra cost – 3.213 euro) le permite pasagerilor din spate sa isi aleaga singuri modalitatile de distractie la bordul noii limuzine. In combinatie cu castile wireless de inalta calitate (optionale, un set de casti costa 119 euro), cele doua ecrane cu diagonala de 25,9 cm, incorporate in tetiere, asigura o redare audio-video de cea mai buna calitate.

 

Aplicatia “COMAND Touch” a primit noi functionalitati, mai ales in ceea ce priveste sistemul Rear Seat Entertainment, permitand acum accesul la varii functii ale masinii prin intermediul smartphone-ului. O noua functionalitate este aceea ca pasagerii pot studia ruta planificata chiar in timpul calatoriei si ii pot transmite soferului puncte de interes identificate pe parcursul rutei. In plus, functionalitatea este disponibila si offline, dat fiind ca hartile pot fi descarcate anterior. Aplicatia “COMAND Touch” este disponibila gratuit pe Apple™ App Store si Google Play Store.

 

Alte specificatii:

 

O serie de sisteme de asistenta noi sau complet restructurate, incluzand sistemul DISTRONIC (Active Distance Assist) si asistenta activa la virare (Active Steering Assist), au fost comasate in pachetul Driving Assistance, disponibil ca extraoptiune (2.737 euro).

 

Adaptarea extrem de rapida si precisa a farurilor la conditiile de trafic este asigurata de sistemul MULTIBEAM LED. Prin intermediul a 84 de LED-uri controlate individual, farurile ilumineaza intotdeauna exact acolo unde este nevoie. Optiunea ULTRA RANGE Highbeam genereaza intensitatea maxima a luminii permisa prin lege. Sistemul MULTIBEAM LED cu ULTRA RANGE Highbeam vine in echiparea standard pentru Mercedes-Benz S 600, precum si pentru modelele Mercedes-AMG si Mercedes-Maybach. Pentru celelalte modele, acesta este disponibil ca dotare suplimentara (1,999,20) euro.

 

Sistemul ENERGIZING comfort control combina diferite functii dedicate confortului pasagerilor Clasa S, organizate in sase programe. ENERGIZING comfort control va fi disponibil din septembrie 2017 si va costa 238 euro.

 

Noul sistem de iluminare ambientala (476 euro) prezinta interiorul ca o operade arta,o compozitie realizata din 10 scheme de culori realizate dintr-un total de 64 de culori.

 

Clasa S este varful de lance in materie de limuzine Mercedes-Benz si a fost cea mai vanduta limuzinade lux in anul 2016. Din 2013, compania a vandut mai bine de 300.000 de astfel de limuzine. De la lansarea initiala pe piata, Mercedes-Benz a livrat aproximativ 4 milioane de limuzine Clasa S la nivel international. 

Autori

foto
MERCEDES-BENZ ROMANIA SRL