loader
Electrogrup dezvolta primul proiect Smart City integrat din Romania: statii moderne de asteptare pentru transportul public de persoane din Piatra Neamt, in valoare de 21.1 mil lei

Electrogrup dezvolta primul proiect Smart City integrat din Romania: statii moderne de asteptare pentru transportul public de persoane din Piatra Neamt, in valoare de 21.1 mil lei

Durata totala de executie a proiectului este de 25 de luni

Electrogrup, companie membra a grupului E-INFRA, in asociere cu Urban Scope, anunta startul implementarii primului proiect Smart City integrat din Romania - modernizarea statiilor de asteptare a mijloacelor de transport public din Piatra Neamt, un contract in valoare de peste 21.1 milioane de lei.

"Dupa mai multi ani de explorat aceasta piata Smart City,  dupa numeroase conferinte de specialitate si proiecte pilot, anuntam astazi trecerea de la concept la implementare a primului proiect din Romania ce prevede integrarea mai multor solutii de tip Smart City, ce acopera componentele de infrastructura esentiale ale unui oras care se doreste inteligent – de la mobilitate si arhitectura urbana, la masurarea traficului rutier si a calitatii mediului, toate integrate intr-o platforma unica, amplasata intr-un centru de comanda modern. Dupa parerea mea, aceasta solutie este cel mai important pas facut de un oras din Romania, in cursa de a deveni un oras inteligent, iar impactul se va vedea in cresterea calitatii vietii in Piatra Neamt, care este in fond obiectivul principal al dezvoltarilor urbane durabile. Avem convingerea ca si alte orase vor demara proiecte similare, iar Electrogrup este deja pregatit sa fie un partener cu experienta in astfel de implementari”, a declarat Adrian Florea, CEO Electrogrup.

Contractul de proiectare si executie a lucrarilor, semnat pe 25 februarie 2020, demareaza cu o etapa de proiectare, realizata de Urban Scope, iar durata totala de executie a proiectului este de 25 de luni.

Noile statii de asteptare din Piatra Neamt vor fi echipate cu WiFi, ecrane tactile multimedia, porturi USB pentru incarcarea smartphone-urilor, panouri fotovoltaice, camere inteligente ce permit analiza video si monitorizarea traficului, senzori de mediu, informatii de trafic pentru calatori, dar si operate printr-un centru de comanda.

Urmatorul pas, firesc dupa semnarea contractelor de finantare pentru proiectele din fonduri nerambursabile, este semnarea contractelor privind proiectarea si executia, in urma finalizarii procedurilor de licitatie. Ieri am semnat contractul privind proiectarea si executia pentru unul dintre cele 32 de proiecte din fonduri nerambursabile pregatite de municipalitatea pietreana, respectiv Modernizarea statiilor de asteptare pentru transportul public de persoane, inca un pas important in implementarea conceptului de Smart City. Vom avea in Piatra Neamt 80 de statii de asteptare inteligente, cu panouri informative conectate in timp real la mijloacele de transport pentru calatori, conexiune wireless la internet, camere de supraveghere video si panouri fotovoltaice. Acest proiect este complementar cu alte proiecte aflate in diverse stadii in Piatra-Neamt, inclusiv achizitionarea de autobuze electrice, si care contribuie impreuna la atingerea obiectivului general de de stimulare a utilizarii mijloacelor de transport public in detrimentul masinilor personale, de reducere a emisiilor de dioxid de carbon -  CO2. Investitia este finantata in proportie de 98% din fonduri europene, cu o contributie proprie a municipalitatii pietrene de doar 2%” a declarat Dragos Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamt.

Electrogrup a dezvoltat, ca Antreprenor General, proiecte complexe in mai multe sectoare de constructii, in Romania si in afara granitelor, in tari precum Germania, Polonia, Belgia sau Olanda. Electrogrup este si unul dintre cei mai activi furnizori de solutii Smart City la cheie pentru administratii publice si companii private. Recent, compania a inceput dezvoltarea unui parcari supraetajate, dotata cu solutii smart, in Oradea, precum si amenajarea pistei si balizajului pentru Aeroportul Ghimbav-Brasov.

Despre Electrogrup

Incepand cu 1997, Electrogrup ofera si sprijina parteneriate pe termen lung pentru proiecte de constructii in diverse domenii. Compania ofera servicii de infrastructura energetica, de telecomunicatii, constructii civile si smart city, fiind un sustinator activ al evolutiei si cresterii calitatii vietii printr-o infrastructura moderna si de calitate.

Electrogrup SA face parte E-INFRA, grup de cinci companii active in domeniul infrastructurii de energie si telecomunicatii, alaturi de Netcity Telecom SRL, Direct One SA, Nova Power & Gas SRL si WESEE SRL, care reunesc, in prezent, peste 600 de angajati si au generat o cifra de afaceri consolidata, la nivelul anului 2018, de peste 110 milioane de euro. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.electrogrup.ro si www.e-infra.ro

Autori

foto
ELECTROGRUP SA