loader
Carpathian Springs introduce modelul circular de distributie CHEP

Carpathian Springs introduce modelul circular de distributie CHEP

Parteneriatul intre cele doua companii are la baza valori comune in zona de eficienta si de management responsabil al resurselor

CHEP Romania, subsidiara liderului global de solutii pentru lantul logistic, intra in parteneriat cu Carpathian Springs, membra a Valvis Holding, pentru a creste eficienta si sustenabilitatea operatiunilor producatorului pozitionat in topul celor mai mari jucatori de pe piata apelor minerale.

CHEP va asigura managementul paletilor la nivel national si in Regatul Unit pentru distributia anuala a gamei AQUA Carpatica, in contextul cererii in crestere, generata de dezvoltarea brandului pe o pozitie premium pe piata interna si externa.

Produsele AQUA Carpatica vor ajunge pe paleti reutilizabili inchiriati de la CHEP in 300 de puncte de livrare, urmand sa fie distribuite catre 40.000 magazine din tara, respectiv in 1.300 de magazine care apartin unor mari lanturi de retail, supermarketuri si centre comerciale din Marea Britanie si Irlanda de Nord.

„Simplificam modelul de distributie ca sa raspundem cererii mai rapid, dar si mai eficient din punct de vedere al consumului de resurse,” a declarat Dan Ghejan, Director Comercial Carpathian Springs. „AQUA Carpatica este un brand international, apreciat pe patru continente, iar prin parteneriatul cu CHEP devine si unul dintre brandurile care va accelera tranzitia pietei catre economia circulara si colaborativa, singura directie de dezvoltare economica durabila.

Parteneriatul cu Carpathian Springs consolideaza orientarea operatorilor din FMCG-ul romanesc spre un management operational sustenabil, ceea ce va avea un impact la nivel national in dezvoltarea unui lant de aprovizionare circular, deci al unui consum minim de resurse in intreaga industrie,” a declarat Gabriel Ivan, Country General Manager CHEP Romania. “Ne bucura faptul ca AQUA Carpatica va ajunge la raft pe paletii albastri, cu cel mai mic impact posibil asupra mediului.”

In sistemul clasic liniar de distributie, Carpathian Springs intampina dificultatile specifice la nivelul intregului sector, precum livrarea anuala a unui volum urias de marfuri cu valoare unitara mica raportat la costurile de transport si, in general, in comparatie cu costurile totale cu managementul paletilor din gestiunea proprie. Reteaua de distributie nationala puternic fragmentata facea dificila recuperarea echipamentelor si crestea, de la an la an, expunerea fiscala a companiei, proportional cu cantitatea de ambalaje pusa in circulatie. Din anul 2015, cand AQUA Carpatica a intrat pe piata britanica, prima piata pe care producatorul si-a inceput activitatea de export, s-au adaugat costuri si riscuri mai ridicate pe unitatea de transport.

Parteneriatul logistic simplifica fluxul de distributie al companiei, generand scaderi de cost, cu reducerea la minimum a consumului de resurse naturale si a impactului operational asupra mediului inconjurator.

Raportat la volumul anual de productie, solutiile circulare implementate vor aduce pentru Carpathian Springs economii in lantul de distributie estimate la aproximativ  600 tone emisii de CO2, (echivalentul a aprox. 650.000 km parcursi cu camionul), 520.000 dm3 de lemn (reprezentand peste 500 de copaci salvati) si aproape 50.000 kg de deseuri solide, pe an.

CHEP este pionier al logisticii circulare, un model in care echipamentele de transport sunt folosite in comun si reutilizate pe tot lantul de distributie. In sistemul circular, producatorii scad la zero cheltuielile de achizitie, depozitare, colectare din piata, inspectie si reparatie, respectiv reciclare a deseurilor, fiind scutiti de raportarea catre autoritatile de mediu pe fluxurile de paleti inchiriati.

CHEP Romania a intrat cu servicii pe piata apelor minerale din 2014 si detine astazi o cota de piata majoritara pe acest sector.

Despre Carpathian Springs

Carpathian Springs SA este o companie membra a VALVIS Holding din anul 2005. Compania are ca obiect de activitate imbutelierea si distributia apelor minerale naturale AQUA Carpatica si a fost fondata de Jean Valvis, creatorul marcilor Dorna si LaDorna. Inca de la lansarea pe piata, AQUA Carpatica s-a bucurat de un real succes, iar astazi este un brand international, prezent pe rafturile marilor magazine din SUA, Marea Britanie si Irlanda de Nord, Germania, Franta, Spania, Italia, Israel, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Arabia Saudita, Australia, China si Taiwan.

Despre CHEP

CHEP Pooling Services Romania este subsidiara liderului mondial in servicii de inchiriere a paletilor si containerelor si parte a grupului Brambles. Din anul 2012, compania deserveste atat clienti internationali, cat si producatori locali, in principal in domeniul bunurilor de larg consum precum: produse de curatenie si igiena personala, bauturi, produse alimentare proaspete si uscate, ulei si consumabile din hartie. CHEP Pooling Services Romania ofera o gama de solutii si servicii de consultanta care cresc performanta activitatilor logistice. Modelul CHEP este unul sustenabil in esenta, reducand riscurile operationale, deteriorarea produselor si consumul de resurse naturale.

Autori

foto
CHEP POOLING SERVICES ROMANIA SRL
foto
CARPATHIAN SPRINGS SA