loader
EIT Digital isi extinde reteaua in Romania, Techcelerator se alatura ecosistemului EIT Digital

EIT Digital isi extinde reteaua in Romania, Techcelerator se alatura ecosistemului EIT Digital

Techcelerator va monitoriza in mod activ companiile locale de tehnologie cu venituri anuale de peste 500.000 de euro

In urma unei selectii nationale, Techcelerator a fost ales sa colaboreze in Romania cu EIT Digital - principala organizatie europeana responsabila de transformarea digitala a Europei. In aceasta calitate, Techcelerator va avea responsabilitatea de a identifica si selecta start-up-uri romanesti cu potential de crestere ridicat (scale-ups).

Techcelerator va monitoriza in mod activ companiile locale de tehnologie cu venituri anuale de peste 500.000 de euro, de preferinta 3-5 milioane de euro, care au in portofoliu servicii sau produse inovatoare din urmatoarele zone:

  • Infrastructura digitala: Securitate cibernetica, Big Data pentru industriile producatoare, optimizarea retelelor, segmente de clienti/strategii de vanzari
  • Industria digitala: productie cu componente smart, logistica, retail, segmente de clienti/strategii de vanzari
  • Wellbeing cu ajutorul solutiilor digitale pentru recuperare, sanatate ocupationala, deficiente fizice saumintale
  • Orase digitale: mobilitate, imbunatatirea ecosistemelor aferente acestora (city resilience), informatii despre zonele urbane, segmente de clienti/strategii de vanzari
  • Segment financiar digital: securitate cibernetica, big data pentru acest sector, viitorul sectorului bancar cu amanuntul, segmente de clienti.

Companiile digitale pre-selectate de Techcelerator vor fi evaluate in continuare de membrii ARISE Europa, programul EIT Digital conceput pentru a stimula cresterea regionala in tarile UE, cu scopul de a le introduce in Acceleratorul EIT Europa. Toate companiile interesate de aceasta oportunitate pot contacta Techcelerator pentru mai multe detalii la adresa info@techcelerator.ro.

Thomas Kösters, Country Lead in cadrul EIT Digital spune: "Pana in prezent, EIT Digital a fost activ in Romania, in principal in domeniul educatiei. Totusi, prin aceasta colaborare cu Techcelerator, ne facem intrarea in ecosistemul vibrant din aceasta tara".

La randul sau, Cristina Toncu, Director de program la Techcelerator, adauga: "Aceasta colaborare cu o astfel de organizatie europeana relevanta demonstreaza ca avem abilitatile si know-how-ul necesare pentru a selecta cei mai potriviti candidati pentru a-si creste business-urile. Suntem in centrul ecosistemului si putem examina cu atentie cele mai promitatoare companii romanesti din industria digitala".