loader
Ce functionalitati noi aduce Yango pe piata romaneasca de e-hailing

Ce functionalitati noi aduce Yango pe piata romaneasca de e-hailing

Odata cu lansarea sa in Bucuresti, aplicatia digitala de e-hailing Yango introduce o serie de functionalitati noi, unice pe piata de profil din Romania

Potrivit reprezentantilor companiei, principalul avantaj competitiv al Yango este expertiza tehnologica. Pe langa optiunile uzuale ale serviciilor de e-hailing precum comanda unei calatorii cu mai multe destinatii, afisarea pretului exact al cursei in momentul in care utilizatorul introduce punctul de destinatie sau partajarea traseului cu prietenii astfel incat acestia sa poata urmari in timp real parcursul calatoriei, aplicatia Yango dispune de o serie de functionalitati noi, in premiera pentru un serviciu de acest tip in Romania.

1. Comanda mai multor calatorii simultan, de pe acelasi telefon

Prin intermediul aplicatiei Yango, utilizatorii au posibilitatea de a comanda pana la trei masini in acelasi timp de pe un singur dispozitiv mobil. Functia este extrem de utila, de exemplu, pentru un grup de prieteni sau pentru mai multi membri ai familiei.

Pentru a comanda mai multe calatorii de pe acelasi telefon, utilizatorul trebuie sa aleaga optiunea “Mai comandati o masina", care devine activa pe ecranul telefonului cand aplicatia incepe sa caute prima masina. Apoi, pe ecran vor aparea mici ferestre cu informatii despre statusul calatoriilor, timpul de sosire al masinilor si alte detalii despre fiecare calatorie.

2. Rezervarea unei calatorii pentru o alta persoana

Cei care au incercat acest lucru in trecut stiu ca procedura nu se limiteaza doar la introducerea a doua adrese in aplicatie. In practica, tot procesul este mult mai anevoios: trebuia sunata persoana care va fi preluata, comunicate datele masinii comandate, timpul de sosire al acesteia, pretul cursei si alte detalii necesare.

In cazul aplicatiei Yango, utilizatorii au posibilitatea de a comanda o masina altei persoane, cum ar fi un parinte sau un prieten, in cel mai simplu si confortabil mod. Optiunea “Cursa pentru o alta persoana” poate fi accesata din meniul “Preferinte”, disponibil in ecranul de comanda sau apasand direct butonul “O alta persoana”, daca este selectata o alta adresa de preluare decat locatia actuala. Utilizatorul este invitat sa selecteze persoana de contact din agenda telefonului sau sa introduca manual numarul de telefon al acesteia. Toate detaliile cursei vor fi transmise direct pasagerului prin SMS.

3. Traducerea automata a conversatiei cu soferul in chat

Utilizatorii au disponibile optiunile de apelare sau conversatie in chat cu soferul. O functionalitate utila, in special pentru expati sau turisti, este traducerea in timp real a conversatiei din chat, activata automat in cazul in care setarile de limba ale dispozitivelor mobile ale utilizatorului si soferului nu sunt aceleasi. Aceasta optiune este valabila pentru circa 100 de limbi.

4. Partajarea locatiei in timp real cu soferul

Toate aplicatiile populare au nevoie de acces la anumite functii din telefon pentru asigurarea functionalitatii lor optime si a unei experiente adecvate pentru utilizator. De exemplu, este nevoie de acces la GPS pentru a gasi cel mai potrivit punct de imbarcare – locul exact unde ar trebui sa trimita o masina utilizatorului. Dar in cazul Yango acest lucru nu este obligatoriu. Daca se refuza accesul permisiunii la datele privind locatia, se poate introduce manual adresa punctului de imbarcare la care se doreste sa se comande o masina.

Acelasi lucru este valabil si pentru alte permisiuni: daca nu se doreste sa se ofere o anumita permisiune (sau chiar nicio permisiune), se poate refuza accesul pur si simplu. Aplicatia va continua sa functioneze si se vor putea plasa comenzi in mod obisnuit.

Daca utilizatorul doreste sa activeze permisiunea de acces a aplicatiei Yango la geolocatie si sa beneficieze de un plus de precizie privind locatia de imbarcare, butonul glisant “Permiteti-i soferului sa vada unde va aflati” va aparea pe ecran imediat ce comanda o calatorie. In mod obisnuit, soferul se concentreaza sa ajunga la adresa introdusa in aplicatie sau punctul setat de utilizator pentru preluare. Daca insa pasagerul se afla intr-o zona aglomerata, precum o piata, langa un aeroport, sau pur si simplu a fost nevoit sa se deplaseze de la punctul initial de comanda, soferul va avea nevoie de cateva clarificari. De aceea, aplicatia Yango ofera utilizatorilor posibilitatea de a partaja in timp real locatia lor exacta cu soferul.

Odata intrat in masina, functia se va dezactiva automat si aplicatia nu va mai afisa soferului geolocatia utilizatorului. Functia devine din nou activa doar la comanda unei noi calatorii si poate fi oricand dezactivata prin glisarea inapoi a butonului.

“Inovatia tehnologica este cea care ne diferentiaza de competitori, iar functionalitatile pe care Yango le aduce in premiera pe piata de e-hailing din Romania nu fac decat sa faciliteze misiunea noastra de a oferi experienta unei calatorii de calitate cu masina, la un pret accesibil. Din feedback-ul pe care il avem pana in prezent, observam ca aceste optiuni unice ale aplicatiei au fost descoperite si bine primite de catre utilizatorii nostri si, in acest sens, planuim sa implementam noi functii curand”, a declarat Andrei Voicu, Director Regional Yango pentru Romania si Republica Moldova.

Potrivit companiei, una dintre functionalitatile care vor fi disponibile in curand pentru utilizatorii din Bucuresti este cea a punctelor alternative de imbarcare, o optiune care ajuta la reducerea costului cursei. Acestea pot aparea pe harta in vecinatatea locatiei utilizatorului si reprezinta puncte in care soferul poate ajunge mai repede. De exemplu, soferul nu va mai fi nevoit sa vireze pe o strada aglomerata, unde exista riscul de blocaj in trafic, in timp ce in multe dintre cazuri este suficient ca utilizatorul doar sa traverseze o strada sau sa parcurga o distanta foarte scurta, pe baza sugestiilor aplicatiei.

Fotografiile oficiale ale masinilor Yango in Bucuresti si capturi de ecran din aplicatie privind functionalitatile unice ale Yango sunt disponibile pentru descarcare aici: http://bit.ly/2xATPJY

 

Autori