loader
Echipa Transilvania Robotix din Cluj-Napoca participa la competitia internationala Maryland Tech Invitational cu sprijinul BRD

Echipa Transilvania Robotix din Cluj-Napoca participa la competitia internationala Maryland Tech Invitational cu sprijinul BRD

Echipa de robotica Transilvania Robotix va participa, cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, la competitia internationala Maryland Tech Invitational din Columbia, Maryland, intre 22 si 24 iunie 2018.

Elevii din Cluj-Napoca formeaza singura echipa din Romania care a fost invitata la competitia din Statele Unite ale Americii, datorita rezultatelor obtinute la competitia BRD FIRST Tech Challenge Romania, precum si la alte competitii internationale de robotica.


„Din momentul in care BRD si-a asumat misiunea de a sustine si a incuraja tinerii creatori de tehnologie, am avut ocazia sa cunoastem foarte multi tineri pasionati, creativi, dedicati in ceea ce fac – tineri, copii chiar, care isi asuma si ei o misiune, aceea de creatori. Cu echipa Transilvania Robotix am avut o chimie extraordinara inca de la inceput, impartasim valori comune si ne dorim sa dezvoltam impreuna un spatiu pentru toti copiii dorinici sa invete robotica si sa isi puna cunostintele in aplicare. Suntem foarte mandri de reusita lor, aceea de a fi singura echipa de robotica din Romania invitata la competitia Maryland Tech Invitational, si ne bucuram ca putem fi alaturi de ei pe drumul catre un viitor pe care il construiesc chiar acum”, a declarat Roxana Milos, Brand Communication Manager, BRD – Groupe Société Générale.


„Participarea echipei noastre la Maryland Tech Invitational se datoreaza modului in care am realizat robotul, rezultatelor obtinute in concursuri si a modului in care am reusit sa transmitem peste hotare imaginea noastra. Speram, cu aceasta ocazie, sa facem cinste tarii noastre, fiind singura echipa din Romania invitata la aceasta competitie. Parteneriatul cu BRD ne-a confirmat ca suntem pe drumul cel bun si ne-a dat incredere sa mergem mai departe. In continuare, ne dorim sa dezvoltam hub-ul multifunctional de educatie in domeniul roboticii impreuna cu echipa BRD, ce ne va ajuta sa le oferim copiilor un loc unde pot pune in practica cunostintele lor tehnice”, a declarat Nicoleta Tirtan, mentor al echipei si presedintele Asociatiei Transilvania Robotix.


Echipa Transilvania Robotix este formata din patru elevi ai liceului Avram Iancu din Cluj-Napoca, Zeic Beniamin, Tirtan Anda Gabriela, Tirtan Alexandru si Tirtan Darius, si mentorii lor, Tirtan Nicoleta si Tirtan Tiberiu. Echipa a fost infiintata in luna octombrie 2016, cu ocazia primului eveniment FIRST Tech Challenge din Romania, organizat de Asociatia Natie prin Educatie, unde au obtinut locul 2 in categoriile Think Award si Design Award. Au urmat competitiile FTC Dutch Open 2017, FTC Russia Open 2018 si BRD First Tech Challenge Romania 2018, la cel din urma Transilvania Robotix remarcandu-se prin cele 4 premii castigate.


Echipa a dus mai departe rezultatele obtinute in competitiile FIRST Tech Challenge prin infiintarea Asociatiei Transilvania Robotix, cu scopul de a promova educatia STEM (stiinta, tehnologie, inginerie si matematica) in Romania si de a inspira elevii de liceu sa isi fructifice curiozitatea si creativitatea in domeniile tehnice. In plus, Asociatia Transilvania Robotix si BRD – Groupe Société Générale dezvolta impreuna un hub de robotica in Cluj-Napoca, ce va functiona ca un spatiu multifunctional de educatie in domeniul roboticii, cu ateliere si alte facilitati de practica.


Programul FIRST a fost lansat in 2007 printr-un program pilot in orasul american Manchester, din statul New Hampshire, la initiativa lui Dean Kamen, un inginer american, inventator si om de afaceri.

 

La nivel global, programul are patru categorii: pentru gradinita, scoala generala, liceu si facultate, in Romania fiind prezent pentru moment doar programul pentru liceeni.


Sustinerea echipei Transilvania Robotix face parte din angajamentul BRD – Groupe Société Générale de a se implica in dezvoltarea tinerei generatii prin proiecte de dezvoltare personala si profesionala care implica utilizarea tehnologiei si a inovatiei sub platforma MINDCRAFT – development hub de la BRD.
 

Autori

foto
BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE SA