loader
Doua startup-uri s-au alaturat Orange Fab si au fost integrate in portofoliul de parteneri Orange Business Services

Doua startup-uri s-au alaturat Orange Fab si au fost integrate in portofoliul de parteneri Orange Business Services

Orange anunta includerea in programul de accelerare Orange Fab a doua noi startup-uri tech din zonele educatie si Inteligenta Artificiala

Cele doua startup-uri, VBoard si Zevo Tech, au inceput colaborarea cu Orange Fab la finalul anului 2021 si, pana in prezent, au beneficiat de mentorat tehnic si de business, acces la tehnologii si echipamente pentru implementarea cu succes a proiectelor pilot, solutii ce au fost integrate in portofoliul de servicii Orange Business Services.

Lansat in 2017, Orange Fab, primul program de accelerare si colaborare cu startup-urile implementat de catre o corporatie din Romania, are in total colaborari cu 36 de startup-uri alaturi de care s-au implementat peste 80 de proiecte, atat la nivelul intregii organizatii Orange Romania cat si pentru clienti.

VBoard – platforma pentru sustinerea educatiei in mediul online

VBoard ofera o solutie simpla si eficienta pentru predatul cursurilor in mediul online. Produsul VBoard reprezinta o tabla virtuala interactiva, cu un modul audio-video inclus, ce faciliteaza comunicarea in timp real intre profesori si grupuri de elevi. Platforma este adaptata pentru a fi accesata de pe telefoane si tablete si este foarte usor de accesat in scoli datorita multiplelor integrari cu platforme dedicate predarii online.

Zevo Tech – produse de automatizare in domeniul transcrierii, sintezei si prelucrarii vorbirii si a limbajului

Zevo Tech dezvolta tehnologii in domeniul transcrierii, sintezei si prelucrarii vorbirii si a limbajului natural folosind algoritmi de Inteligenta Artificiala si Machine Learning. Zevo Tech este un startup pornit ca spin-off din Laboratorul de Cercetare Speech and Dialogue, din cadrul Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, avand in spate o echipa formata din profesori si cercetatori doctori in inteligenta artificiala. Produsele Zevo Tech isi gasesc utilitatea in domenii precum transcrierea conversatiilor si identificarea vorbitorilor, sintetizarea mesajelor din text in audio sau identificarea emotiilor si sentimentelor din vorbire.

Dupa  identificarea oportunitatilor si dezvoltarea unui plan comun de implementare, cele doua startup-uri au primit acces la reteaua de distributie nationala a Orange Business Services. Astfel, produsul VBoard va fi accesat de profesorii din cadrul scolilor client Orange Business Services, alaturi de platforma de management scolar 24Edu existenta deja in portofoliu si dezvoltata tot de catre o echipa de antreprenori romani. Aplicatiile dezvoltate de Zevo Tech sunt disponibile in portofoliul de servicii integrate Orange Business Services pentru clientii corporate, completand oferta de solutii puse la dispozitia companiilor de call center sau venind in intampinarea diferitelor nevoi de business ce presupun transcrierea, procesarea sau sintetizarea de vorbire.

Aplicarea pentru urmatoarea etapa de admitere in programul Orange Fab este deschisa toata luna mai, astfel antreprenorii interesati se pot inscrie accesand https://www.orangefab.ro/aplica/ pana pe 31 mai 2022.

Mai multe informatii despre startup-urile inscrise in Orange Fab, dar si despre oportunitatile oferite de programul de accelerare, sunt disponibile aici: https://www.orangefab.ro/programul-de-accelerare-startup/